دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مراسم افتتاح جشنواره «چهل چراغ» برگزار شد/ میرباقری: حیرت می‌کنم آثار مرتبط با عاشورا را غیر ایرانی می‌شمارند + تصاویر

داوود میرباقری که در نخستین جشنواره مردمی فیلم و عکس «چهل چراغ» مورد تقدیر قرار گرفت تاکید کرداین جشنواره با تکیه بر عشق به امام حسین (ع) برپا شده و محفلی برای گردهم آیی اندیشه  هنرمندانی است که عاشق سالار شهیدان هستند.
کد خبر : 117585

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ستاد خبری نخستین جشنواره مردمی فیلم و عکس «چهل چراغ»،مراسم افتتاح نخستین جشنواره«چهل چراغ» شامگاه گذشته 21 شهریورماه همزمان با شب عید قربان با حضور اهالی فرهنگ و هنر در تالار کوثر برگزار شد.


در ابتدای این مراسم که با حضور چهره هایی چون مجید مجیدی، مهدی چمران، احمدرضادرویش، داوودمیرباقری، رضا کیانیان، علیرضا رضاداد، عبدالله اسکندری، علیرضا تابش، فخرالدین صدیق شریف، فرید فرخنده کیش، حجت الاسلام والمسلمین میرلوحی، سلیم غفوری، سیمون سیمونیان و... برگزار شد، حسین یاری سخنگوی این رویداد فرهنگی به حاضران در مراسم افتتاح جشنواره «چهل چراغ» خوش آمد گفت و درباره اهداف برگزاری این جشنواره سخنانی بیان کرد.


سخنگوی نخستین جشنواره مردمی فیلم و عکس «چهل چراغ» گفت: جشنواره فیلم و عکس «چهل چراغ» بیان ارادت و تعظیم هنرمندان ایرانی بر آستان آسمانی امام حسین (ع) و یاران بزرگوار حضرت است.


یاری ادامه داد:امام حسین (ع) و حماسه عاشورا موضوع این رویداد فرهنگی و هنری است و سیاستگذاران جشنواره «چهل چراغ» از ابتدا پرداخت به سیره زندگی حضرت و حماسه عاشورا را مدنظر داشته اند.


وی افزود: منظور از پرداخت به سیره زندگی امام حسین (ع) و حماسه عاشورا، بررسی فرهنگ حسینی و فرهنگ عاشورا است. فرهنگی که مجموعه مفاهیم، سخنان،اهداف،اندیشه‌ها، روحیات و اخلاقیات والا در نهضت کربلا را در بر می گیرد.


یاری بیان کرد: به اعتقاد من باید با نگاهی عمیق و نافذ به قیام امام حسین (ع) نگاه کرد. چراکه واقعه عاشورا به عنوان یک فرهنگ و نقشه راه در تفکر شیعی عمل می‌کند و تا زمانی که شعار «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» جدا از قید زمان و مکان، مفهوم ثارالله بودن امام حسین (ع) را تداعی کند، این فرهنگ بر کلام و تکر شیعه جاری است.


سخنگوی نخستین جشنواره مردمی فیلم و عکس «چهل ‌چراغ» با بیان این مطلب که جهان بینی مکتب تشیع با محور فرهنگی عاشورا تعریف می‌شود،‌تصریح کرد: پیام عاشورا از لابلای قرون سخت، پرخفقان و طاقت فرسایی گذشته متجلی شده است.


وی با بیان کارکرد جشنواره «چهل چراغ» در معرفی فرهنگ عاشورایی گفت: در زمانه‌ای زندگی می کنیم که فرهنگ حسینی و فرهنگ عاشورا و به تبع آن سنت اربعین سالار شهیدان چراغ راه زندگی انسان و تعریف و تعبیر صحیح انسانیت است.


این بازیگر تاکید کرد: فرهنگ عاشورایی به مثابه مسیری بی نظیر برای تبلیغ اسلام و اهل بیت است و جشنواره ای چون «چهل چراغ» می تواند به زبان عکس، فیلم و قلم رسالت بر زمین مانده‌ در بیان مفهوم عاشورا واشاعه این فرهنگ را به درستی بیان کند.


یاری ادامه داد: جشنواره فیلم و عکس «چهل چراغ» به همت جوانان علاقه‌مند به فرهنگ عاشورایی و با همراهی بی دریغ اهالی فرهنگ و هنر و دوستداران اهل بیت برگزار شده است. این جشنواره حرکتی مردمی در زنده نگاه داشتن عاشورا و روشن نگاه داشتن چراغ روضه و مجالس حسینی است.


وی در ادامه صحبت های خود با ارائه گزارشی از آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره فیلم و عکس «چهل چراغ» گفت: در نخستین دوره از برگزاری این رویداد فرهنگی و هنری بیش از 2 هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که مجموع این آثار در 13 بخش مورد ارزیابی قرار گرفت.


سخنگوی نخستین جشنواره فیلم و عکس «چهل چراغ» ادامه داد: علاوه بر فیلم های مورد ارزیابی در این رویداد فرهنگی، 6 هزار اثر عاشورایی در قالب‌ عکس به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد 304 اثر به بخش مسابقه این رویداد بزرگ فرهنگی هنری راه پیدا کرد.


سخنگوی جشنواره «چهل ‌چراغ» بیان کرد: با توجه به برگزاری این جشنواره با تمرکز بر ساحت موضوعی آن، 70 نفر از چهره‌های شاخص فرهنگ،هنر و رسانه به عنوان اعضای هیات انتخاب و داوری این رویداد سینمایی حضور داشتند.


وی ادامه داد: اعضای هسات انتخاب و داوری جشنواره فیلم و عکس «چهل چراغ» تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا آثار مرتبط به موضوع را انتخاب و داوری کنند در واقع نگاه در انتخاب آثار خط مش این جشنواره موضوعی را متناسب با ساخت محتوایی آثار روشن می کند.


یاری با اشاره به اینکه آثار راه یافته به بخش مسابقه از تاریخ 23 تا 27 شهریورماه از ساعت 14 تا 22 در پردیس سینما ملت به نمایش در می آید گفت: در کنار اکران آثار منتخب، برنامه‌های جنبی ویژه‌ای نیز تدارک دیده شده که این برنامه ها شامل برگزاری نمایشگاه عکس و پوستر جشنواره، تشکیل پنج عنوان سمینار آموزشی متناسب با قالب‌های جشنواره با حضور اساتید برجسته سینما، برپایی 6 عنوان سمینار تخصصی با محوریت هنر و فرهنگ عاشورایی، برگزاری یک دوره آموزشی تولیدی با حضور 200 نفر از هنرجویان جوان و علاقه‌مند به حوزه هنر و رسانه با عناوین فیلمسازی کوتاه داستانی، کارگاه فیلمسازی مستند، گارگاه فیلمنامه و داستان، کارگاه عکس و کارگاه پوستر می شود.


یاری در ادامه صحبت های خود با اشاره به داوری بخشی از آثار توسط مردم گفت: نکته قابل توجه در داوری آثار این است که مجموع بخش های حاضر در این رویداد فرهنگی و هنری مورد داوری قرار گرفته است اما بخش سینما تنها بخشی است که فقط آثار انتخاب شده اند و داوری ها به صورت مردمی انجام شده است.


وی در پایان توضیحات خود گفت: بر همین اساس از تاریخ 22 تا 28 شهریورماه هر شب ویژه برنامه‌ «چهل چراغ» از پردیس جشنواره به روی آنتن شبکه سوم سیما خواهد رفت و علاقه‌مندان پس از مشاهده این برنامه می‌توانند با آرای خود برگزیدگان بخش سینما را به این جشنواره معرفی کنند.


درویش: چنین محفل و جشنواره‌ای نه تنها بسیار لازم بلکه دیر بود


احمدرضا درویش یکی از داوران بخش فیلم‌های ویدئویی، با بیان این مطلب به اهمیت برگزاری چنین جشنواره‌ای، اشاره کرد و گفت: برگزاری چنین محفل و جشنواره‌ای نه تنها بسیار لازم بلکه دیر بود. وقتی صحبت از عمق استراتژیک فرهنگی می‌شود، باید برگزاری چنین جشنواره‌هایی را در دستور فعالیت های فرهنگی قرار داد.


وی ادامه داد: اگر معتقدیم نهضت حسین(ع)، قله معرفتی همه آزادی‌خواهان ایران و جهان است، پس چه موضوع و مضمونی بالاتر از چنین معرفتی که جشنواره‌ای به آن اختصاص داده شود.


کارگردان فیلم «رستاخیز» در ادامه با اشاره به برگزاری بزرگداشت داود میرباقری گفت: میرباقری از اصلی‌ترین ارکان سینمای ایران است. چراکه سینما، تلویزیون و هنر ایران مدیون شخصیت آقای میرباقری است و خودم را شاگرد و او را آموزگار خود می‌دانم.


میرباقری: مگر می‌شود اسم حسین را از تاریخ ایران حذف کرد


پس از سخنان حسین یاری، در ادامه این مراسم تیزر بزرگداشت جشنواره که متعلق به داوود میرباقری است؛ پخش شد.


میرباقری کارگردان سینما و تلویزیون و خالق سریال «مختارنامه» در سخنانی با تقدیر از برگزارکنندگان جشنوراه فیلم و عکس «چهل‌چراغ» گفت: این جشنواره به اتکای عشق به امام حسین (ع) شکل گرفته و از حمایت هیچ نهاد دولتی برخوردار بوده است.


وی تاکید کرد:این جشنواره با تکیه بر عشق به امام حسین (ع)برپا شده و محفلی برای جمع شدن اندیشه هنرمندانی است که عاشق سالار شهیدان هستند.


خالق سریال «مختارنامه»تاکید کرد: همواره بر این باور بوده و هستم که هر انسانی قدم در راه عزت و آزادگی حسین(ع) بردارد و در راه نشر محتوای نهضت عاشورا تلاش کند، بدون پاداش نخواهد بود.


وی تصریح کرد: من به نهضت عاشورا و به عظمت و بزرگی و اعجاز این حرکت الهی بسیار می‌اندیشم. انس و الفت با تفکر عاشورایی، در بسیاری از کارهایی که انجام داده‌ام تاثیر مستقیم و غیر مستقیم داشته است و امیدوارم این احساس همواره در من بجوشد و زنده بماند تا مکاشفات عاشورایی‌ام ادامه داشته باشد.


میرباقری با اشاره به این مطلب که مردم سرزمین مان مفتخرند مذهب متکی به محور متعالی و جریان ساز عاشورا دارند گفت: گاهی حیرت می‌کنم که می‌چرخند و آثار مرتبط با عاشورا را به غیر ایرانی بودن نسبت می‌دهند و توصیه می‌کنند برای تاریخ ایران نیز کاری ساخته شود و همواره در پیشگاه خودم می‌پرسم مگر می‌شود اسم حسین را از تاریخ و مملکت بزرگ ایران حذف کرد؟


وی با بیان این نکته که به گواه تاریخ امام حسین (ع) و نهضت عاشورا در میان قوم خود غریب بوده و هست، اظهار داشت: چه تفاوتی بین اندیشه‌ای که با نام خلافت اسلامی قبر امام را ویران می‌کنند با اندیشه‌ای که به نام اسلام بر حرمین می‌تازند و ویرانه‌اش می‌کنند،‌ وجود دارد؟


میرباقری بیان کرد: دشمنان امام حسین (ع) و دشمنان تفکر عاشورایی، هر روز با تبلیغات وسیع خود سعی می‌کنند، فرهنگ حماسه حسین را بی اثر و بی محتوا نشان دهند و این حماسه تاریخ ساز را پدیده ای آمیخته با خشونت و دین متکی به شمشیر و جهل معرفی کنند.


این کارگردان سینما و تلویزیون در پایان با صحبت های خود گفت: بر این باورم هر گونه هتاکی یا بی حرمتی و بی ادبی در مملکتی به وسعت ایران و تاریخ اش که خود را پیرو امام حسین (ع) و نهضت انسان ساز و عدالتخواه آن بزرگوار می‌داند، رفتاری ننگین و ناپسند است. شک نکنید کسانی که مروج این اخلاق در جامعه هستند، در نهایت به همان مسیری می‌روند که آل امیه‌ها و آل سعودها رفتند.


میرباقری از مفاخر ایران است


در ادامه این مراسم عبدالله اسکندری نیز با اشاره به آشنایی و همکاری‌های خود با میرباقری گفت: بیش از سی سال است که میرباقری را می شناسم و با هم کار کرده ایم.


وی ادامه داد: میرباقری به اندازه ای با عشق کار می‌کند که بعضی وقت‌ها خانواده خود را فراموش می‌کند. به گونه‌ای که شاهد بودیم در ساخت مختارنامه، پنج سال وقت خود را صرف ساخت این مجموعه کرد.


رضا کیانیان نیز در صحبت کوتاهی درباره کارگردان «مختارنامه» گفت: داوود میرباقری از مفاخر فرهنگ و هنر ایران است. مفاخر یعنی کسی که ما به او افتخار می‌کنیم. آدم‌های بزرگ در ایران زیاد هستند و یکی از آنها داوود میرباقری است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب