دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 شهريور 1395 - 12:57

وزیر امور خارجه سوریه در مجمع عمومی ملل متحد سخنرانی می‌کند/ پیش‌روی دیپلماتیک دمشق در نیویورک

منابع دیپلماتیک در نیویورک اعلام کردند که وزیر امور خارجه سوریه به‌زودی در راس هیأتی برای حضور در نشست‌های مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد به نیویورک سفر می‌کند. سفری که نوعی پیشرفت دیپلماتیک به‌شمار می‌رود.
کد خبر : 117305

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه السفیر چاپ لبنان در گزارشی به‌نقل از منابع دیپلماتیک اعلام کرد: «مقدمات سفر ولید معلم به نیویورک که دهه آخر سپتامبر (30 شهریور تا 10 مهر) انجام می‌شود، فراهم و برنامه‌های کاری وی در این سفر مشخص شده است.»


طبق اعلام این منابع، معلم در سفر به نیویورک علاوه بر سخنرانی در نشست‌ مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد به‌ عنوان نماینده رسمی سوریه، با وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه بریکس (روسیه، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی)، عراق، الجزایر و پادشاهی عمان دیدار خواهد کرد. علاوه بر این قرار است رئیس دستگاه دیپلماسی سوریه با همتایان خود از جمهوری چک، قبرس و اتریش نیز دیدار و گفت‌وگو کند. دیدار با وزیران اروپایی از جمله وزیر امور خارجه ایتالیا نیز در برنامه کاری معلم قرار دارد.


السفیر نوشت: «این سفر آن هم در سطح وزیر امور خارجه در نوع خود پیشرفت بزرگی برای سوریه محسوب می‌شود و این در حالی است که مصر ابراز امیدواری کرده است تا بتواند ارتباطات دیپلماتیک خود با سوریه را ارتقا دهد و در این راستا قرار است وزیران امور خارجه دو کشور در حاشیه مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد با یکدیگر رایزنی کنند.»


به‌نوشته این روزنامه لبنانی، ممکن است این دیدار پیشرفت بزرگ و آشکاری در روابط میان دو کشور باشد آن هم در شرایطی که دمشق روابط با قاهره را طبیعی و مثبت توصیف کرده است و عربستان به قاهره فشار آورده است تا این پایتخت عربی مواضع رسمی غیر سوری اتخاذ کند. با وجود این چنین موضوعاتی نتوانست در گرایش سیاسی دو پایتخت (دمشق و قاهره) به یکدیگر اخلالی ایجاد کند.


از سوی دیگر، عربستان تمرکز مالی خود را بر بازداشتن آنکارا از گرایش به سمت دمشق گذاشته است که ناکامی چنین سیاستی را از مواضع اخیر ترکیه نسبت به سوریه آن هم پس از رایزنی با مقام‌های تهران و مسکو می‌توان دریافت.


این روزنامه می‌افزاید: «در این راستا مسکو و تهران می‌کوشند به رگ‌های روابط میان آنکارا و دمشق خون پمپاژ کنند. به‌تازگی مسکو موفق شده است تا از فرصت نقشه ترکیه برای دخالت نظامی مستقیم در خاک سوریه در چارچوب عملیات سپر فرات استفاده کند و از ترک‌ها بخواهد تا به‌طور رسمی و مستقیم با سوریه گفت‌وگو کنند. در همین راستا، ترکیه روز قبل از آغاز عملیات (24 اگوست/ 3 شهریور) یادداشتی رسمی فرستاد و در آن بر بی‌تمایلی ترک‌ها نسبت به به خطر انداختن وحدت سوریه و طمع نداشتن به خاک این کشور تاکید کرد.»


السفیر می‌افزاید: «گرچه این یادداشت، نخستین نامه‌نگاری رسمی میان دو طرف به‌وسیله کنسولگری سوریه در استانبول نیست و وزارت امور خارجه ترکیه همواره چنین اقداماتی انجام داده است، طرف سوری نگاه ویژه‌ای به آن داشت.»


این روزنامه نوشت: «در هر صورت دیپلمات‌های تهران و مسکو معتقدند که فرصت مناسبی فراهم شده است تا مولود چاوش اوغلو رو در روی ولید معلم بنشیند و به او بگوید که ترکیه قصد اشغال خاک سوریه و یا اخلال‌گری در وحدت جغرافیایی این کشور را ندارد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب