دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 شهريور 1395 - 15:28

ساخت جوهر رسانا با کمک فناوری نانو در دانشگاه امیرکبیر

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از نانو ذرات مس جوهر رسانایی را عرضه کردند که در تولید بردهای الکترونیک کاربرد خواهد داشت.
کد خبر : 117126

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از مهر، امیر رضوانی مقدم، مجری طرح با اشاره به اینکه جوهرهای رسانا نسل جدیدی از جوهرها است، گفت: «این جوهرها کاربردهای فراوانی در سلول‌های خورشیدی، دیودهای ساطع‌کننده نور آلی، آنتن‌های RFID و مدارهای الکترونیک دارند».


وی ادامه داد: «در تولید سنتی بردهای الکترونیکی پس از نشاندن مس روی تمام قسمت‌های فیبری برد، طرح و نقشه مدار با استفاده از «لتراست» و یا ماژیک ضد آب روی برد مسی رسم می‌شود. سپس، پس از انجام دادن مرحله شستشو با اسید، قسمت‌های پوشانده شده با لتراست روی برد باقی‌مانده و به عنوان مدار الکترونیک استفاده می‌شوند».


رضوانی مقدم تولید بردهای الکتریکی به این شیوه را موجب افزایش میزان مصرف مس و زمان‌بر بودن آن دانست و خاطرنشان کرد: «برای رفع این مشکل طرح ساخت جوهرهای رسانا به عنوان راهکاری نوین در این زمینه را اجرایی کردیم».


رضوانی با اشاره به جزئیات این طرح اظهار کرد: «در این تحقیقات جوهر رسانایی مورد ساخت قرار گرفت که بر حسب تقاضا (on demand) روی برد الکترونیکی اعمال می‌شود و از لحاظ زمان ساخت و هزینه ساخت بردهای الکترونیکی بسیار کم‌تر و مقرون به صرفه‌تر است».


مجری طرح یکی از معضلات این نوع جوهرها را اکسید شدن نانوذرات مس موجود در آن عنوان کرد و گفت: «برای رفع این مشکل از روش‌های شیمیایی خاص جهت محافظت نانوذرات مس در برابر اکسیداسیون استفاده کردیم که مقاومت اکسیداسیون مس را شدیداً بهبود داده و میزان اکسیژن موجود روی سطوح نانوذرات مس را به حداقل ممکن رساند».



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب