بیمه ها برای عقد قرارداد با ماماها بهانه می آورند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از نظام پزشکی، نوشین زندهزبان با اشاره به اینکه با پیگیریهای زیادی که انجام شده بیمهها فعلا به صورت پایلوت در سه استان اردبیل، اصفهان و گلستان با ماماها قرارداد بستند، افزود: این قراردادها مشکلات زیادی دارد از جمله این که فقط خانمهای باردار تحت پوشش بیمه هستند و ماما مراقبتهای دوران بارداری را میتواند بهصورت هشت ویزیت به مادران باردار ارائه کند و اگر مادری به تعداد ویزیت بیشتری نیاز داشته باشد بیمه در ازای آن پولی به ماماها نمیدهد.
وی با بیان اینکه زنان و دختران اگر بابت بیماریها و مشاوره به ماماها مراجعه کنند تحت پوشش بیمه نیستند، افزود: حتی برای نوشتن سونوگرافی هم ماماها محدودیت دارند و تنها 2 بار حق نوشتن سونوگرافی برای مادران باردار را دارند و اگر نیاز به تعداد دفعات بیشتر بود، تحت پوشش بیمه نیست.
به گفته زنده زبان، اگر وضعیت به همین روال پیش رود عقد قرارداد با ماماها عملا نمیتواند در سایر استانها اجرایی شود و باید منتظر بازخورد سه استان باشیم تا بر کل کشور تسری یابد که البته قبل از آن باید معضلات برداشته شود.
وی ادامه داد: از طرفی بیمهها عنوان میکنند ،ماماها باید متعهد شوند که آمار سزارین در کشور پایین میآید که در کوتاه مدت نمیتوان به این نتیجه رسید و همچنین باید مطمئن باشند که بیمار به متخصص زنان و زایمان مراجعه نخواهد کرد زیرا همه این موارد بار مالی برای بیمه دارد.
عضو مامای شورای عالی سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه بیمه برای عقد قرارداد با ماماها سنگ اندازی میکند، افزود: ماماها فقط برای سزارین و موارد حادی که نیاز باشد بیمار را به متخصص ارجاع میدهند ولی اگر روند طبیعی باشد خود ماما تمام مراقبتهای دوران بارداری و زایمان را انجام میدهد تا بیمار سردرگم نباشد و متخصصان هم موارد تخصصی را ویزیت کنند.
زنده زبان تصریح کرد: البته تمامی این موارد بهانههای واهی از سوی سازمانهای بیمهگر است زیرا سال گذشته یکسری از خدمات دندانپزشکی، خدمات مراکز ترک اعتیاد و نازایی را تحت پوشش قرار دادند که بار مالی بسیار بیشتری به نسبت خدمات مامایی داشت.
جایگاه ماما در طرح تحول به درستی تبیین نشده است
وی با بیان اینکه ماما اولین خط درمان بیمار محسوب میشود، اذعان داشت: در اجرای طرح تحول نظام سلامت جایگاه ماما به درستی دیده نشده و بسیاری از کادرهای درمانی مراکز خصوصی از جمله ماماها لطمه خوردند زیرا میزان مراجعات به این بخشها کاهش و در مقابل بار مراجعات به بخشهای دولتی به طور چشمگیری افزایش داشته است که با این روند عملا بخش خصوصی در سرازیری و ورشکستگی قرار دارد زیرا کادر درمانی بیکارند.
زنده زبان اضافه کرد: افرادی هم که در مراکز دولتی مشغول به فعالیت هستند درجایگاه واقعی خود قرار ندارند، مثلا ماماها به عنوان مراقب سلامت به کار گرفته شدهاند و کارهایی مانند بهداشت خانواده و تزریقات را که به آنها مربوط نمی شود، انجام میدهند.
عضو شورای عالی نظام پزشکی تصریح کرد: اگر قرار است ماما این کارها را انجام دهد چرا از اسم خودش استفاده نشود که پتانسیل کاریاش زیاد است و میتواند درکنار وظایف مربوط به خودش این کارها را نیز انجام دهد.
زنده زبان به پیگیری مشکلات جامعه مامایی در شورای عالی نظام پزشکی اشاره کرد و گفت: همه معضلات را در سازمانهای بیمهگر، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و مراجع ذی ربط پیگیری کردیم اما مساعدتها در حد قول باقی مانده و سال گذشته نیز قانون سختی کار و 3 سال بخشودگی را پیگیری کردیم تا حرفه مامایی جزو مشاغل سخت و زیان آور قرار گیرد، اما وقتی به دولت برای تامین اعتبار فرستاده شد در حد مصوبه باقی ماند و اجرایی نشد.
وی تصریح کرد: سختی کار مامایی زیاد است و نجات جان انسان در حساسترین لحظه با توجه به شکایات و استرس کاری که ماما دارد کار آسانی نیست ؛در واقع ماماها در مواجهه با انواع آلودگیهای صوتی و میکروبی هستند، اما حق واقعیشان به آنها داده نشده است.
به گفته زنده زبان، رفع مشکلات جامعه مامایی، پروسهای است که مساعدت همه ارگانهای ذیربط سلامت را میخواهد که البته نظام پزشکی حمایتهای خود را انجام میدهد اما یک دست صدا ندارد.
انتهای پیام/