فخرالدینی هم استعفا داد/ وعدههایی که عملی نشدند
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، در حالی که موزیسینهای بزرگ ایرانی سعی در گردآوری گروهی از نوازندگان حرفهای و ساماندهی فعالیتهای ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر موسیقی ملی دارند، اما شرایط در حوزه موسیقی کشور به نحوی است که هنرمندان از بدنه ارکسترها استعفا میدهند.
نکته جالب توجه اینجاست که تعداد قابل توجهی از هنرمندان که از ارکسترها کنارهگیری کردهاند، دلایل استعفای خود را ناکارآمدی مسئولان و تصمیمگیریهای نادرست و همچنین پرداخت نشدن دستمزد و مسائل مربوط به قراردادها معرفی کردهاند و گویا با تغییر مدیریت بنیاد رودکی و حضور برخی افراد در شورای هنری همچنان مسائل و مشکلات بیش از پیش برجای ماندهاند.
فرهاد فخرالدینی که به واسطه فعالیتش در مقام رهبر ارکستر موسیقی ملی بارها از پویایی و حرکت این ارکستر اظهار رضایت کرده بود و ارکستر موسیقی ملی را بهترین ارکستر ایران معرفی می کرد، به دلیل بی توجهی نسبت به امور این ارکستر، از سمت خود کنارهگیری کرده است.
وی در گفتوگو با دیگر نشریات گفته است که عضو ارکستر موسیقی ملی ما پول نتنویسی خود را دریافت نکرده اما آقایان میروند و از کشورهای دیگر مهمان خارجی میآورند و برای آنها هزینههای هنگفتی میکنند. من نمیدانم با این سن و سال چقدر باید از اعتبار خودم هزینه کنم که هنرمندان در کنار ما حضور داشته باشند.
فخرالدینی در اشاره به بخش کوچکی از دیگر مشکلات گفته است که تمام هنرمندان حاضر در مجموعه موسیقی ارکستر ملی طلبکار هستند و باید حساب و کتاب آنها هر چه زودتر مشخص شود. من دیگر نمیدانم چه حرفی را باید در زمینه ارکستر ملی بازگو کنم و فکر میکنم در این مجال بهتر است به آقایان بگویم هر کاری که دوست داشتید با ارکستر موسیقی ملی انجام دهید.
لازم به یادآوری است اتفاقاتی که امروزه در حوزه موسیقی رخ می دهد از لغو بیدلیل کنسرتها گرفته تا بیمهری مسئولان نسبت به فعالیت ارکسترها، در شرایطی روی می دهد که مسئولان شعار حمایت از فرهنگ و هنر در دولت تدبیر و امید را سر می دهند.
علی رهبری اواخر سال گذشته در قالب نامهای مشکلات ارکستر سمفونی تهران را به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده بود: «تلاشهای خیلی زیادی از سوی دولت و شخص رئیسجمهور با پیگیریهای آقای جنتی و معاونت هنری وزارتخانه برای احیای این دو ارکستر بعد از چند سال صورت گرفت و به نتایج مثبتی در این حوزه رسیدیم البته دغدغههای مالی این ارکسترها نیز وجود داشت که با تلاشهای آقای نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی بخش عمدهای از آن تأمین شد.»
این مشکلات در شرایطی سببساز استعفای رهبران سرشناس ارکسترهای ملی و سمفونیک تهران میشود که حسین نوشآبادی سخنگوی ارشاد؛ بارها در سخنان خود وعده تامین بودجه و رفع مشکلات را مطرح کرده بود. به عنوان مثال او سال گذشته در یکی از نشستهایش با اشاره به مشکلات مالی این حوزه گفته بود: «تا کنون بخشی از تعهدات بودجهای به بنیاد رودکی پرداخت شده و وزارت ارشاد در صدد جذب بودجه از دولت، جهت تامین تعهدات موجود تا سقف 5 میلیارد تومان است.»
نوشآبادی همچنین در نشستی دیگر و در واکنش به استعفای علی رهبری اظهار داشت: «اگر رهبری بخواهد به همکاری خود ادامه دهند ما از این تصمیم استقبال میکنیم و آمادگی تجدید و تمدید قرارداد ایشان را داریم و امیدواریم این اتفاق در فضایی دوستانه و به دور از اتهامزنیها و با طرح نارساییها و نقاط کاستی صورت گرفته و این دو ارکستر به حرکت مثبت خود ادامه دهند.»
صحبتهای نوشآبادی و همچنین گفتوگوهای متعددی که اصحاب رسانه با مسئولان حوزه موسیقی داشتهاند حاکی از این است که بیان و عمل تصمیمگیران فرهنگی با یکدیگر مغایرت دارد و مسائل و مشکلات این حوزه برخلاف ادعا و شعار مسئولان همچنان پابرجاست.
انتهای پیام/