دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 شهريور 1395 - 12:47
در همایش تبیین سیاست ها و شیوه های بررسی صلاحیت عمومی اعضای هیات علمی مطرح شد

95درصد فرایند متقاضیان جذب هیات علمی فراخوان 94 انجام شده است/ اصل در مصاحبه‌ها بر برائت باشد

همایش تبیین سیاست ها و شیوه های بررسی صلاحیت عمومی اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی صبح دیروز با حضور دکتر میرزاده و جمعی از مسئولان این دانشگاه برگزار شد.
کد خبر : 116133

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر علیرضا وحیدی، مدیرکل امور هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در همایش تبیین سیاست ها و شیوه های بررسی صلاحیت های عمومی اعضای هیات علمی گفت: «هیات های اجرایی جذب استان‌ها وظیفه خطیری در زمینه جذب اعضای هیات علمی دارند. انصافاً در یک سال گذشته نیز بررسی گزارش‌ها حاکی از آن است که عملکرد خوبی در این زمینه داشته‌اند.»



او از کوتاه شدن فرآیند بررسی پرونده‌های متقاضیان عضویت هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: «خوشبختانه تکلیف پرونده متقاضیان شرکت‌کننده در فراخوان‌های 90 تا 94 مشخص شده و همچنین 95درصد فرآیند جذب اعضای هیات علمی که در فراخوان 94 ثبت‌نام کرده بودند نیز پایان یافته است.»


وحیدی از پاسخگویی به متقاضیان جذب در دانشگاه آزاد اسلامی از طریق سامانه جذب خبر داد و گفت: «خوشبختانه به دلیل راه‌اندازی این سامانه، بسیاری از مراجعت‌ها به سازمان مرکزی کاهش یافته است و پاسخگویی بسیار خوبی داشته‌ایم.»


مدیرکل امور هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی یادآوری کرد فرآیند جذب اعضای هیات علمی از 2 سال به 145 روز کاهش یافته است. او گفت: «این موفقیت به دلیل تبیین سیاست‌ها و برنامه‌های مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی حاصل شده است.»


او گفت: «امیدواریم تا پایان سال مطابق تعهدی که داشته‌ایم، تبدیل وضعیت استخدامی 15هزار عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی نیز انجام شود.»


نیازی: اهتمام کارگروه‌های بررسی صلاحیت عمومی به جذب اعضای هیات علمی متعهد و متخصص



محمدرضا نیازی، مدیرکل دفتر گزینش دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: «شتاب و کیفیت مناسبی در جذب اعضای هیات علمی به وجود آمده است. اتحاد، انسجام و بهره‌گیری از خرد جمعی و شوراهای راهبردی در دانشگاه آزاد اسلامی باعث کاهش زمان این فرایند شده است. این شیوه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند الگوی بسیاری از دانشگاه‌های داخل و خارج کشور قرار گیرد.»


نیازی هدف از بازنگری در فرایند جذب و گزینش اعضای هیات علمی را شکستن مافیای به وجود آمده در برخی واحدهای دانشگاهی دانست و گفت: «متاسفانه برخی واحدها تنها اقدام به جذب اعضای هیات علمی متناسب با خط مشی فکری خود می‌کردند که ما سعی کردیم این شیوه را از بین ببریم.»


او تاکید کرد هدف در جذب اعضای هیات علمی باید انتخاب اصلح به جای صالح باشد. او گفت: «گاه دیده می‌شد که برخی واحدها در انتخاب اعضای هیات علمی به انتخابی حداقلی کفایت می‌کردند و به جای انتخاب اصلح به سمت انتخاب صالح می‌رفتند که این امر مورد پسند دانشگاه آزاد اسلامی نبود.»


مدیر کل دفتر گزینش دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «هر چه انتخاب اعضای هیات علمی با حساسیت و دقت انجام شود، نسل آینده افرادی وفادار به آرمان‌های انقلاب و نظام خواهند بود.»


او دارا بودن تعهد و تخصص را از ویژگی های توامان یک عضو هیات علمی دانست و گفت: «هدف دانشگاه آزاد اسلامی تنها ارائه خدمات آموزشی نیست، پرورش و آموزش باید همراه با یکدیگر مورد توجه قرار گیرند تا در تربیت نسل آینده اثرگذار باشد که این مهم نیز بارها در مطالبات مقام معظم رهبری و رئیس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی مورد تاکید قرار گرفته است.»


نیازی از اعضای کارگروه‌های بررسی صلاحیت عمومی خواست برای جذب اعضای هیات علمی متعهد و متخصص تلاش کنند. او گفت: «اعضای این کارگروه‌ها سعی کنند جلسات با حفظ آرامش مصاحبه‌شونده برگزار شود و اصل را بر برائت افراد قرار دهند.»


او افزود: «همه افراد حق دارند درباره قضاوتی که در مورد آنها می شود، اعتراض کنند. باید سعی کنیم نحوه برخورد با مصاحبه‌شوندگان به گونه‌ای باشد که زمانی که جذب دانشگاه شدند، به همکاری با این مجموعه افتخار کنند.»


طیبی: جلسات گزینش باید برای فرد مصاحبه‌شونده ایجاد انگیزش کرده و باعث راهنمایی او شود



حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم طیبی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در استان تهران در ادامه این نشست، گفت: «ایجاد وحدت رویه برای جذب هیات علمی باید مورد توجه قرار گیرد.»


او یادآوری کرد در حال حاضر وحدت فرقه های اسلامی با مشکل روبروست. طیبی گفت: «اگر تا به امروز نتوانسته‌ایم بحث وحدت را به عنوان یک فرهنگ اسلامی در جهان اسلامی حاکم کنیم، به آن دلیل است که بسیاری از منادیان وحدت، به این امر باور ندارند. در جذب هیات علمی نیز باید وحدت رویه را در دستورکار قرار دهیم.»


او تاکید کرد حفظ و حراست از جایگاه هیات علمی بسیار حائز اهمیت است. طیبی گفت: «همین موضوع باعث می‌شود هیات‌های اجرایی جذب اعضای هیات علمی با دقت بیشتری به وظایف خود عمل کنند.»


طیبی از اعضای هیات های اجرایی جذب هیات علمی خواست آنچه انجام می‌دهند را باور داشته باشند و از تصنع در رفتار بپرهیزند چرا که این امر اثرات مخرب خود را در مدیریت، هدایت و هرگونه برنامه‌ریزی نشان خواهد داد.»


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در استان تهران درباره برگزاری جلسات مصاحبه متقاضیان عضویت در هیات علمی گفت:‌ «این جلسات باید برای فرد مصاحبه‌شونده انگیزش ایجاد کند و باعث راهنمایی او شود. به گونه‌ای که حتی اگر فرد نتوانست جذب دانشگاه شود، در پی پیشرفت و تعالی معنوی خود باشد.»


رعایت حقوق شهروندی و اسلامی در گزینش


نماینده حراست کل کشور در این جلسه، بر رعایت گفتگوهای محترمانه با مصاحبه‌شوندگان اعضای هیات علمی تاکید کرد و گفت: «در این جلسات باید حقوق اسلامی و شهروندی افراد رعایت شود.»


او افزود: «هرگونه مستندسازی مصاحبه باید با رضایت مصاحبه‌شونده همراه باشد وگرنه خلاف شرع و قانون محسوب می‌شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب