دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 شهريور 1395 - 14:50
نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت(4)

سواد سلامت زنان از مردان بیشتر است

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به بالا بودن سواد سلامت زنان نسبت به مردان گفت: براساس مطالعات علمی صورت گرفته ۴۴ درصد افراد جامعه از سطح سواد سلامت محدود یا ناکافی برخوردارند در حالی که سواد سلامت برای تصمیم گیری مناسب فرد لازم و ضروری است.
کد خبر : 115870

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، ایرج حریرچی در نشست خبری یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین کننده سطح سلامت جوامع را سواد سلامت بیان کرد و افزود: سواد سلامت به معنی میزان ظرفیت افراد برای کسب اطلاعات، تفسیر و درک اطلاعات اولیه از خدمات سلامت است.


سخنگوی وزارت بهداشت سواد سلامت را فراتر از خواندن، نوشتن و درک مفاهیم دانست و گفت: براساس مطالعات علمی صورت گرفته ۴۴ درصد افراد جامعه از سطح سواد سلامت محدود یا ناکافی برخوردارند در حالی که سواد سلامت برای تصمیم گیری مناسب فرد لازم و ضروری است.


حریرچی با تاکید بر این که سطح سواد سلامت از برخی متغیرها مثل سطح درآمد و وضعیت اشتغال بیشتر تاثیر دارد،ادامه داد: کسانی که سواد سلامتشان پایین است کمتر پیگیر سلامت خود هستند و بیشتر در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند.


وی با بیان این که سطح سواد سلامت مردم از نمره ۱۰۰ در شهرها 68 است، افزود: افراد با درآمد اجتماعی پایین، تحصیلات کمتر و زنان خانه دار از سطح سواد سلامت پایین‌تری برخوردار هستند البته سطح سواد سلامت زنان از مردان بیشتر است.


سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر ضرورت بالا بردن قضاوت مردم در سلامت، گفت: رسانه‌ها به‌ویژه صدا و سیما می‌توانند در ارتقاء سطح سواد سلامت و اطلاعات نقش موثری داشته باشند چراکه بیشترین منبع اطلاعاتی مردم در حوزه سلامت از طریق صدا و سیما بوده است.


حریرچی از جامعه پزشکی خواست تا در ارتقا سطح سلامت جامعه و افزایش مشارکت میان بیمار و پزشک همکاری کنند.


سخنگوی وزارت بهداشت همچنین درباره تفاهم دو وزارتخانه بهداشت و راه و شهرسازی توضیح داد و گفت: تصادفات سومین عامل مرگ و میر در کشور، اولین عامل سال‌های از دست رفته عمر و مرگ در رده‌های سنی خاصی از کودکان است. طی 10 سال اخیر نرخ مرگ و میر ناشی از تصادف از 28 هزار مورد در سال به 16 هزار مورد کاهش یافته است. اما ما هشتمین کشور دنیا از لحاظ مرگ و میر ناشی از تصادفات هستیم.


وی افزود: طبق توافق‌نامه میان دو وزارتخانه، ما متعهد شدیم که خانه‌های بهداشت را در ارتقای ایمنی حمل و نقل مشارکت دهیم. همچنین از انجام آزمایشات رانندگان و روند سلامت شغلی آنها بازنگری کنیم و بهبود بخشیم. وزارت راه و شهرسازی نیز متعهد شد که پیوست سلامت را در تمام پروژه‌های خود تدوین کند و سیاست‌های کلان مسکن و شهرسازی را برای رفت و آمد ایمن و فعال بازبینی کند. همچنین در خصوص کاهش آلاینده‌های هوا نیز اقدامات موثری انجام دهد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب