دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 شهريور 1395 - 13:43
سالار آملی خبر داد

رئیس موسسه ماکس پلانک مهر امسال به ایران می‌آید/ ایران باید به عنوان هاب فناوری منطقه معرفی شود

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل به ظرفیت‌های علمی و فناوری کشور اشاره کرد و از سفر رئیس موسسه ماکس پلانک به ایران خبر داد.
کد خبر : 115823

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل در نهمین نشست معاونان و مدیران بین‌الملل دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری گفت: «باید بتوانیم با توجه به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های داخل کشور سهم خود را از توسعه علم و فناوری به دست بیاوریم زیرا در حال حاضر در نوشتن قوانین علمی منطقه‌ای و بین‌المللی حضور چندان فعالی نداریم باید به گونه‌ای عمل کنیم که نقاط قوت کنونی در منطقه به منصه ظهور برسد. ما معتقدیم بدون تضمین جریان علم و فناوری، امنیت کشور تامین نمی‌شود زیرا یکی از پایه‌های اساسی امنیت دفاعی، امنیت اقتصادی، امنیت دیپلماسی توسعه علم و فناوری است. همکاری‌های علمی و فناوری به عنوان یک سرمایه‌ مهم علمی، اجتماعی، فرهنگی و ... است.»


او افزود: «بعد از رنسانس 300-400 سال است که کشورهای غربی سوار بر مرکب علم و فناوری هستند و به زودی هم پیاده نمی‌شوند. نگاه ما در وزارت علوم این است که اگر به جرگه کشورهای پیشرفته در زمینه علمی و فناوری بپیوندیم تا سال‌های سال می‌توانیم سوار بر آن مرکب باشیم. بین‌المللی‌سازی علم و فناوری پدیده‌ای مستقل و خود به خودی نیست در نتیجه باید با بخش‌های مختلف نظیر بخش‌های امنیتی، اقتصادی و امور خارجه تعامل داشته باشیم. نباید نگاه به روند بین‌المللی‌سازی دانشگاه‌ها به چهارچوب تحلیل‌های وزارت علوم و دانشگاه‌ها محدود شود.»


سالار آملی گفت: «در سال 94 تلاش کردیم از لایه اول همکاری‌ها به لایه درونی‌تر و عمیق‌تری نفوذ پیدا کنیم. لایه اول در واقع شامل رفت و آمدهای بین‌المللی، گشایش فرصت‌ها، امضای تفاهم‌نامه‌ها و ... است. باید از این لایه عبور کرده و به لایه‌های عمیق‌تری مانند انجام پروژه‌های مشترک، برگزاری دوره‌های مشترک در سطح دکتری با کشورهای خارجی، جذب دانشجوی خارجی و ... نفوذ کنیم.»


او افزود: «مهر امسال روسای 12 دانشگاه بزرگ روسیه به ایران می‌آیند و با 12 دانشگاه بزرگ کشور همکاری‌های مشترکی را برنامه‌ریزی می‌کنند. همچنین در مهر رئیس موسسه ماکس پلانک، موسسه‌ای که 83 شعبه در آلمان و کشورهای مختلف دارد و برنده 18 نوبل است با همراهانش به ایران خواهند آمد.»


قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل از ورود DFG (بزرگترین موسسه حمایت کننده مالی علم و فناوری) از فرانسه به ایران خبر داد و گفت: «امیدواریم که ایران به عنوان هاب علم و فناوری در منطقه معرفی شود. همه اینها نشان دهنده این است که ما ظرفیت‌های بسیاری داریم. اگر بخواهیم فواید پسابرجام را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم باید بر روی وارد شدن علم و فناوی به کشور تمرکز کنیم. آنچه در درازمدت استوار و پایدار خواهد بود این است که سوار جریان علم و فناوری شویم و به جرگه علم‌ و فناوری بین‌المللی بپیوندیم.»


او به برگزاری سه دوره مشترک دکتری با دو کشور اروپایی و کشور کره جنوبی در سه ماهه اول سال 95 اشاره کرد و گفت: «در بخش پژوهش و فناوری موتور همکاری‌های بین‌المللی روشن شده است. امیدواریم در بخش پژوهش این همکاری‌ها بیشتر افزایش پیدا کند تا بتوانیم تا سال 1404 ده درصد از پژوهش‌های خود را بین‌المللی کنیم.»


سالار آملی ادامه داد: «در سال 94، دو هزار و 100 دانشجوی خارجی به ایران آمدند که هزار و 100 نفر از آنها بورسیه هستند و هزار نفر دیگر با هزینه خودشان برای تحصیل به کشور آمده‌اند. باید بتوانیم در سال‌های آینده تعداد این بورسیه‌ها را افزایش دهیم زیرا در واقع این یک نوع سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلفی مثل علمی، فناوری، اقتصادی و غیره است.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب