مسئولان فعلی فدراسیون باید پاسخگوی نتایج باشند/باید نگاه ویژهای به رجبی و حدادی داشته باشیم
به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، رشته دوومیدانی مدالآورترین رشته المپیک است چرا که 141 مدال در این رشته ورزشی در رقابتهای المپیک توزیع میشود. اما کاروان ورزشی ایران که با 10 ورزشکار در این رقابتها شرکت کرد موفق به کسب حتی یک مدال هم نشد، اما ورزشکاران این رشته از جمله لیلا رجبی که موفق شد نامش را به عنوان اولین مدالآور بانوی ایرانی در دوومیدانی ایران ثبت کند گلایههای زیادی از شرایط موجود در دوومیدانی دارند و حتی تصمیم بر خداحافظی از دوران حرفه ای گرفتند.
افشین داوری رئیس سابق فدراسیون دوومیدانی در مورد شرایط این روزهای این رشته ورزشی در ایران به خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا گفت: «شرایط دوومیدانی با سایر رشتهها فرق دارد و به همین دلیل باید توجه بیشتری به این رشته ورزشی شود. در رشته دوومیدانی در المپیک حدود 200 کشور دنیا شرکت میکنند که در دیگر رشته های المپیکی چنین چیزی وجود ندارد. ضمن اینکه حدود 141 مدال در المپیک مختص به رشته دوومیدانی است و کشورهایی که در این رشته سرمایه گذاری کنند میتوانند تعداد زیادی از این مدالها را کسب کنند.»
وی ادامه داد: «دوومیدانی رشتهای است که باید بر روی ورزشکاران آن برای مدت 6-7 سال سرمایه گذاری کرد تا بعد از این مدت از آنها بهرهبرداری کنند. به عنوان مثال حسن تفتیان ورزشکاری است که حدود 6-7 سال در دوومیدانی حضور دارد و با او کار شد و با توجه به آمادگی بدنی خودش امسال موفق شد رکوردهای خوبی را در دوی 100 متر ثبت کند.»
داوری در رابطه با کسب نتایج ضعیف برخی از ورزشکاران دوومیدانی در المپیک ریو بیان کرد: «من حدود دو سال است که از فدراسیون دوومیدانی دور هستم و از شرایط فدراسیون فعلی اطلاعات خاصی ندارم که بخواهم دلایل نتایج چند تن از ورزشکاران را بگویم اما در سال منتهی به المپیک لندن، ورزشکاران دوومیدانیکار ما در همه مسابقات مختلفی که شرکت کردند موفق شدند رکوردهای خوبی از خودشان ثبت کنند. احسان حدادی در سال منتهی به المپیک لندن در 6 تورنمنت مهم جهانی شرکت کرد و در همه مسابقات، بالای 66 متر پرتاب کرد و لیلا رجبی هم موفق شد بالای 18 متر پرتاب داشته باشد اما اینکه چه اتفاقی افتاد که ورزشکاران ما در یکسال آخر مانده به المپیک ریو نتوانستند به رکوردهای خودشان نزدیک شوند سوالی است که مسئولان فدراسیون باید پاسخگو باشند. در المپیک لندن شرایط بهگونهای فراهم شد که تمام ورزشکاران دوومیدانی رکوردهای خودشان را در یکسال آخر المپیک ارتقا بخشیدند. لیلا رجبی اعلام کرد که حدود یکسال است که به رکوردش نمیرسد یا احسان حدادی که در مسابقات قبل از لندن همه رکوردهایش بالای 66 متر بود چه اتفاقی برای این ورزشکار افتاد که در یکسال اخیر نمی تواند بالای 65 متر پرتاب کند. مسئولان فعلی فدراسیون باید پاسخگوی نتایج ضعیف کاروان دو ومیدانی ایران در المپیک باشند.»
وی افزود: «در المپیک ریو حداقل باید یک مدال برنز کسب میکردیم. ما ورزشکارانی در این رشته ورزشی داریم که جز بهترینها هستند و نباید به راحتی آنها را تخریب کرد. احسان حدادی یکسال از مصدومیت رنج میکشید اما توجهی به او نشد و لیلا رجبی هم که بانویی است که برای اولین بار در تاریخ دوومیدانی ایران موفق شد برای ما مدال کسب کند از شرایط اردویی خوبی برخوردار نبود. مسئولان ورزش و فدراسیون دوومیدانی باید نگاه ویژهای به این ورزشکاران داشته باشند، بخاطر اینکه ما در دو سال آینده مسابقات آسیایی را در پیش داریم و این ورزشکاران شانسهای اصلی ما برای کسب مدال در این رقابت ها هستند.»
رئیس سابق فدراسیون دوومیدانی در مورد اعزام نشدن مربیان ورزشکاران این رشته به المپیک ریو بیان کرد: «در دوومیدانی قانونی وجود دارد که برای هر سه ورزشکار باید یک مربی به مسابقات اعزام شود. برای مثال برای 10 ورزشکار اعزامی به المپیک ریو باید سه یا چهار مربی به ریو اعزام میشدند اما فدراسیون باید اولویتها را درنظر می گرفت و ورزشکارانی که از شانس بالایی برای کسب مدال یا حتی موفقیت در المپیک برخوردارند، مربیان آنها را در اولویت اعزام قرار می داد.»
داوری در رابطه با آینده دوومیدانی ایران گفت: «دوومیدانی رشتهای است که مدتها باید برای ورزشکارانش هزینه کرد و به آنها بها داد تا بعد از چند سال توقع مدال از آنها داشته باشیم. متاسفانه در چند سال اخیر ورزشکاران دوومیدانی مورد تخریب قرار گرفتند و به همین دلیل آنها نتوانستند تواناییهای خودشان را به نمایش بگذارند. در حال حاضر احسان حدادی و لیلا رجبی دو شانس کسب مدال ما در مسابقات آسیایی جاکارتا هستند. قطعا در دو سال آینده باید به ورزشکاران دیگر ما مانند حسن تفتیان، محمد ارزنده، محمد جعفر مرادی و سایر ملیپوشان به گونه ای رسیدگی شود که شانس کسب مدال در رقابتهای آسیایی را داشته باشند.»
انتهای پیام/