دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 فروردين 1394 - 15:47
مدیرعامل کانون هموفیلی ایران عنوان کرد

ضرورت اجرای طرح پیشگیری از معلولیت بیماران هموفیلی

مدیرعامل کانون هموفیلی ایران گفت: درحال حاضر بالغ بر ۱۴۰ بیمار هموفیلی بازمانده از وقایع تاسف‌بار دهه‌های گذشته در کشور وجود دارند که به بیماری هپاتیت c مبتلا شده‌اند و در انتظار دریافت دارو هستند. هزینه درمانی این افراد در سه ماه ۲۰۰ میلیون تومان است.
کد خبر : 11453

به گزارش خبرگزاری آنا، احمد قویدل در آستانه روز جهانی هموفیلی (۲۸ فروردین مصادف با ۱۷ آوریل)، گفت: در حال حاضر ۱۱ هزار بیمار با انواع اختلالات انعقادی در کشور ما شناسایی شده‌اند و اهمیت این تعداد بیمار زمانی مشخص می‌شود که بدانیم بودجه مورد نیاز برای درمان آنها معادل یک پنجم بودجه دارویی کشور است.


وی با توجه به اینکه شعار امسال فدراسیون جهانی هموفیلی «خانواده‌ای برای حمایت است»، افزود: خوشبختانه میزان توجه به بیماران هموفیلی در کشور ما متناسب با مسایل اقتصادی است و این باعث خوشحالی ماست.


قویدل ضمن ابراز خرسندی از اینکه انجمن هموفیلی فلسطین نیز مانند باقی کشورها به عضویت فدراسیون درآمده است، خاطرنشان کرد: انجمن‌های فعال در این حوزه از مردم و گروه‌های اجتماعی می‌خواهند تا به عنوان خانواده یاری‌رسان به بیماران هموفیلی از آنها حمایت کنند.


مدیر عامل کانون هموفیلی ایران ادامه داد: باتوجه به تغییر مشی سازمانی این کانون، هماهنگ کردن و هم‌افزایی تمامی نیروهای هموفیلی در حال خدمت در دستور کار ما قرار گرفته است.


وی با اشاره به اینکه شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «دولت و ملت،‌ همدلی و همزبانی» انتخاب شده است، ادامه داد: ما از سه ماه قبل تلاش کردیم تا نیروهای خصوصی و دولتی فعال در حوزه هموفیلی را به یکدیگر نزدیک کنیم و از اینکه توانستیم این امر را در این سال که به این نام انتخاب شده محقق کنیم، خوشحالیم.


ضرورت اجرای طرح پیشگیری از معلولیت بیماران هموفیلی


قویدل با بیان اینکه بزرگترین دغدغه ما توقف اجرای طرح پیشگیری از معلولیت بیماران هموفیلی است، افزود: بیش از ۲۰ سال از اجرای این طرح در جامعه ما به عنوان بزرگترین مطالبه جامعه هموفیلی ایران می‌گذرد. علاوه بر این با درایت وزارت بهداشت مهم‌ترین مانع اجرای این طرح که همان کمبود منابع مالی بود، مرتفع شده است اما متاسفانه در حال حاضر برخی اخبار مبنی بر مخالفت‌هایی با ادامه اجرای این طرح از سوی برخی افراد مطرح شده است.


وی با اشاره به اینکه اجرای طرح پیشگیری از معلولیت بیماران هموفیلی در ابتدا هزینه زیادی دارد اما در نهایت به نفع کشور است، ‌گفت: بر اساس این طرح تمام کودکان تا ۱۵ سال با دستورالعمل وزارت بهداشت تحت درمان قرار می‌گیرند و در هر هفته داروی لازم را قبل از خونریزی استفاده می‌کنند و این مساله سبب می‌شود بیماران پس از ۲۵ سالگی به معلولیت دچار نشوند. ما فکر می‌کنیم در صورت برگزاری جلسه کارشناسی از سوی وزارت بهداشت در رابطه با این طرح، این مخالفت‌ها برطرف خواهد شد.


مدیرعامل کانون هموفیلی ایران با تاکید بر اینکه اکثر اعضای جامعه پزشکی با اجرای این طرح و تداوم آن موافق است، افزود: به دلیل اینکه وزیر بهداشت به تمام امور دید کارشناسانه‌ای دارد، بی‌تردید با این بررسی کارشناسانه در خصوص تداوم اجرای این طرح نیز موافقت خواهد شد.


وی در ادامه اظهار کرد: هم اکنون تعریف واحدی از بیمار هموفیلی وجود ندارد و سازمان‌های مرتبط در این حوزه هر کدام تعریف متفاوتی از این بیماری ارائه می‌کنند و این مساله سبب می‌شود که تفاوت‌هایی در نحوه ارائه خدمات درمانی حاصل شود.


لروزم به صفر رسیدن سهم بیماران خاص در پرداخت هزینه‌های درمانی


قویدل افزود: در شرایطی که سهم هزینه درمان بیماران معمولی کشور به ۱۰ یا ۷ درصد کاهش یافته، انتظار این امر که سهم بیماران خاص در پرداخت هزینه درمانی خود به صفر برسد، انتظار غیرمعقولی نیست.


وی با تاکید براینکه تاکنون هیچ قانونی در حوزه بیماری‌های خاص و به خصوص بیماران هموفیلی برای جلوگیری از اعمال سلیقه‌ها صورت نگرفته است،‌ بیان کرد: ما بارها تقاضای تشکیل فراکسیونی مرتبط با بیماران خاص در مجلس را مطرح کرده‌ایم، اما هنوز با این امر موافقت نشده است.


مدیر عامل کانون هموفیلی ایران با اشاره به اینکه مفهوم تحت پوشش قرار دادن بیماران خاص در قانون جامعه معلولان با سازمان‌های جهانی این حوزه مطابقت ندارد، ادامه داد: مطالبه این بیماران دریافت خدمات اجتماعی نظیر بازنشستگی پیش از موعد، مرخصی و... است؛ درحالیکه عدم انطباق تعریف از این موضوع باعث شده نحوه ارائه خدمات سبب ایجاد مشکلاتی شود.


وی با اشاره به اینکه سازمان جهانی بهداشت نیز به اهمیت خدمت‌رسانی در حوزه رفاه اجتماعی به بیماران خاص تاکید کرده، گفت: طبق نظر سازمان جهانی بهداشت اگر خدمات اجتماعی همگام با خدمات درمانی به این بیماران ارائه نشود، این افراد از ایفای نقش اجتماعی در جامعه محروم خواهند شد.


به کارگیری پزشکان مبتلا به هموفیلی در خدمت‌رسانی به دیگر مبتلایان


قویدل با طرح این پیشنهاد که وزارت بهداشت می‌تواند از پزشکان مبتلا به هموفیلی در خدمت‌رسانی به دیگر مبتلایان استفاده کند، عنوان کرد: وزارت بهداشت می‌تواند با ارائه تسهیلاتی به این پزشکان از ارائه خدمات در این حوزه بهره‌مند شود.


140 بیمار هموفیلی در کشور رنج می‌برند


وی اظهارکرد‌: درحال حاضر بالغ بر ۱۴۰ بیمار هموفیلی بازمانده از وقایع تاسف‌بار دهه‌های گذشته در کشور وجود دارند که به بیماری هپاتیت c مبتلا شده‌اند و در انتظار دریافت دارو هستند. هزینه درمانی این افراد در سه ماه ۲۰۰ میلیون تومان است و باتوجه به اینکه این افراد در سنین جوانی و بزرگسالی قرار دارند، اگر وزارت بهداشت داروی مورد نیاز این افراد را تامین نکند آنها قطعا دچار سیروز کبدی خواهند شد.


مدیرعامل کانون هموفیلی ایران در خصوص همایش روزجهانی هموفیلی نیز گفت: این همایش در روزهای ۲۷ و ۲۸ فروردین ماه در پژوهشگاه نفت با حضور مسئولان مرتبط ازجمله وزیر بهداشت و کارشناسان و پیشکسوتان این حوزه برگزار خواهد شد. همچنین برگزاری پنل‌های تخصصی با حضور فعالان حوزه خصوصی و دولتی و تبادل نظر درخصوص مسائل این حوزه از دیگر برنامه‌های این همایش است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب