دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 شهريور 1395 - 11:09
در گفت‌و‌گو با آنا؛

علیرضا فغانی: در برزیل گربه را دم حجله کشتم/ رفتار دانشگاه آزاد برای جامعه ما الگوست/ امیدوارم داور دربی نشوم/ تشکر از همکاری دکتر میرزاده و دکتر دادگان

داور بین‌المللی فوتبال ایران گفت: به نظرم رفتاری که در دانشگاه آزاد می‌شود برای جامعه ما الگوست. افراد مختلفی که در ورزش چهره شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه آزاد تحصیل کنند و سطح ارتباطات خود را در جامعه افزایش دهند.
کد خبر : 113756

به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، علیرضا فغانی داور موفق فوتبال ایران که توانست دیدار فینال فوتبال بازی‌های المپیک را قضاوت کند و در کارنامه‌اش دیدارهای مهم دیگری از جمله فینال جام ملت‌های آسیا و فینال جام باشگاه‌های جهان را سوت زده، یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی است. او همان‌طور که در امر قضاوت پله‌های ترقی را طی کرده در امر تحصیل نیز موفق بوده است. فغانی در گفت‌وگوی خود با خبرگزاری آنا از مساعدت‌‌های دانشگاه آزاد اسلامی برای رسیدن به اهدافش و از تلاش برای قضاوت در فینال جام جهانی گفت.


* علیرضا فغانی چه کرد که امروز تبدیل به موفق‌ترین داور فوتبال ایران و آسیا شده است؟


- سعی کردم اشتباه نداشته باشم. باید همه بدانند که ما ایرانی‌ها توانایی‌های زیادی داریم و می‌توانیم در کار خود بهترین باشیم. من سعی کردم خوب یاد بگیرم و به درستی از آموخته‌‌هایم استفاده کنم. ما لیاقت بهترین‌ها را داریم و باید آن را اثبات کنیم. روزی که من به این باور برسم که برترین داور هستم، نقطه توقف خود را تعیین کرده‌ام. من تلاشم را می‌کنم و هیچ‌وقت هم خود را بهترین نمی‌دانم. باید دقت کنم و به موقع عمل کنم تا در کارم موفق شوم.


* شجاع بودن یکی از ویژگی‌هایی بود که در المپیک و به خصوص از بازی برزیل برابر دانمارک در شما کاملا به چشم آمد؛ آن جایی که بر سر گابریل بازیکن برزیلی فریاد زدید؟


- من باید از همان اول گربه را دم حجله می‌کشتم. فرقی نمی‌کند بازیکن، بازیکن برزیل باشد یا تیم دیگری. بازیکن باید در زمین قوانین را رعایت کند وگرنه جریمه می‌شود. حتی اگر عمدی مرتکب خطا نشده باشد. من مطابق آنچه که یاد گرفته‌ام، در زمین عمل می‌کنم تا به هدفم برسم.



* تصور قضاوت در فینال المپیک را داشتید؟


- مسلما تا زمانی که خبرش به من رسید، شانس خود را بسیار پایین می‌دانستم. من تلاش خودم را کردم تا موفق شوم و خوشبختانه عملکرد من دیده شد. فینال المپیک فرصتی بود که به من داده شد و خوشحالم که از این فرصت به درستی استفاده کردم.


* گفته بودید قضاوت در فینال جام جهانی، هدف بعدی شماست؛ برای رسیدن به این هدف چه برنامه‌هایی دارید؟


- در وهله اول باید سطح آمادگی جسمانی‌مان را در همان سطح بالا نگه داریم، چیزی که از یک داور بین‌المللی انتظار دارند. بعد باید کاملا به‌روز بوده و تسلط کامل به آخرین قوانین داشته باشیم. در کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا یکسری تست‌ها وجود دارد که به صورت هفتگی در وب‌سایتی که با هم در تماس هستیم انجام می شود. در واقع این دو نهاد از این طریق ما را چک می‌کنند و در آزمون‌‌ها شرکت می‌کنیم. با انجام این برنامه‌‌ها به طور کامل تحت‌نظر قرار می‌گیریم و بعد از آن است که در صورت تایید در رقابت‌های جام‌جهانی شرکت می‌کنیم.


* در جایی اعلام کرده بودید از قضاوت تیم داوری ایران در فینال المپیک عده‌ای ناراحت شدند. این افراد چه کسانی هستند؟


- معرفی این افراد به مطرح شدن‌شان کمک می‌کند. ما باید آنها را فراموش کنیم و حرفی درباره‌شان نزنیم. باید همتی در کمیته داوران و دپارتمان داوری به وجود آید که خیلی‌ حرف‌ها علیه داوران زده نشود؛ باید سازنده باشیم.


* بعضا پیش آمده که علیرضا فغانی که بهترین قضاوت‌ها را در سطح جهان داشته، در رقابت‌های لیگ برتر و جام حذفی دچار اشتباه شود؛ علت چیست؟


- خدا را شکر که اشتباهات در مسابقات خارج از ایران رخ نداده است. بالاخره آدم است و هر آن ممکن است که دچار اشتباه شود. هیچ داوری نیست که در دوران قضاوت خود اسیر اشتباه نشده باشد.



* توهین‌های هواداران در جریان مسابقه می‌تواند علت اصلی اشتباهات شما یا دیگر داوران در مسابقات داخلی باشد؟


- نمی‌توان گفت که چنین اتفاقی تاثیر آنچنانی دارد اما بی‌تاثیر هم نیست. امیدوارم شرایطی پیش بیاید که فوتبال ما به سمت حرفه‌ای‌ شدن، البته نه در حرف بلکه در عمل پیش برود. بالاخره در فوتبال حرفه‌ای دنیا کمتر شاهد اتفاقاتی از این دست بوده‌ایم.


* در المپیک هواداران تیم‌های مختلف به داوران توهین نمی‌کردند؟


-من چنین چیزی را حس نمی‌کردم. اصلا ندیدم که لحن شعارهای هواداران تغییر کند و به گونه‌ای مطرح شود که به سمت داور مسابقه باشد. به اعتقاد من هواداران در المپیک کلاس آموزشی خوبی برای تمامی طرفداران فوتبال بودند و تماشاگران ما هم باید از آنها یاد بگیرند. من شاهد این بودم که هواداران تیم‌ها در کنار هم نشسته بودند و لیدری هم نبود که آنها را از هم تفکیک کند. هیچ‌وقت هم تماشاگران تیم‌ها با یکدیگر درگیر نشدند.


* بحث حمایت از داوران در سال‌های اخیر جدی‌تر شده و این موضوعی است که رئیس فدراسیون فوتبال و اعضای هیات‌مدیره فدراسیون به آن اشاره کردند. به نظر شما این صحبت‌‌ها عملی شده است؟


- با توجه به اینکه آقای تاج پیش از این رئیس کمیته داوران بودند، انتظار می‌رود که کمک کنند داوران بدون مشکل در رقابت‌هایی که حاضر می‌شوند، به قضاوت بپردازند تا تاثیر بهتری بر جریان بازی داشته باشند. در دپارتمان داوری هم که حسن کامرانی‌فر با کوله‌باری از تجربه آمده است. تورنمنت‌های مهمی در سطح آسیا و جهان داریم. امیدوارم شرایطی پیش بیاید که کمیته داوران بتواند با برگزاری کلاس‌های آموزشی باعث شود تا داوران بین‌المللی ما در این رقابت‌ها عملکرد مناسب‌تری داشته باشند.


* در هفته ششم لیگ دربی استقلال و پرسپولیس را داریم. چقدر احتمال می‌دهید که با توجه به عملکردی که در المپیک داشتید برای قضاوت در این دیدار انتخاب شوید؟


-امیدوارم که داور دربی نشوم. حساسیت‌های این بازی بالاست. هواداران دو تیم دوست دارند که تیم‌شان پیروز شود. احتمال اشتباه وجود دارد و حتی اگر قضاوت بدون نقصی هم داشته باشیم باز هم تیم بازنده داور را مقصر می‌داند.



* از دانشگاه آزاد اسلامی و تحصیل در آن بگویید؟


- من دانشجوی کارشناسی ارشد واحد تهران مرکز در رشته مدیریت راهبردی هستم. یک ترم بیشتر از درسم باقی نمانده و البته باید پایان‌نامه‌ام را نیز آماده کنم. خوشبختانه در کلاس‌ها و اردوهای مختلفی که در آن شرکت کردم، با همکاری مسئولان دانشگاه به مشکلی برنخوردم. در مسابقات کارمندان دانشگاه هم این سعادت را داشتم تا داور دیدارهای آن باشم. البته فرصت نشد که برای تیم دانشگاه، فوتبال بازی کنم.


* نقش نهادهای مختلف کشور مثل دانشگاه آزاد اسلامی در رشد فضای داوری ما چیست؟


- با توجه به اینکه شأن، کلاس و شخصیت ارگان‌های کشور در قضاوت داوران ما بسیار تاثیرگذار است اگر آنها در امر فرهنگ‌سازی برای کارمندان خود اقدام کنند، قطعا فرهنگ عمومی جامعه تغییرات عمده‌ای می‌کند؛ کاری که دانشگاه آزاد به خوبی انجام داده و شاهد آن هستیم که مدیریت درستی که از سوی مدیران آن صورت گرفته، باعث شده تا کارمندان آن به خوبی با افراد دارای شهرت در ایران ارتباط برقرار کنند. من نظم خوبی در دانشگاه دیدم و این نظم در میان تمامی اعضای دانشگاه دیده می‌شود. به نظرم رفتاری که در دانشگاه آزاد می‌شود برای جامعه ما الگوست. افراد مختلفی که در ورزش چهره شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه آزاد تحصیل کنند و سطح ارتباطات خود را در جامعه افزایش دهند.


* با توجه به موفقیتی که در المپیک به دست آوردید دانشگاه آزاد اسلامی از شما تقدیری کرده است؟


- با توجه به اینکه ترم تابستان است و دانشگاه تعطیل است، هنوز فرصت ملاقات با مدیران دانشگاه آزاد را نداشته‌ام. البته انتظار و توقعی هم از مسئولان دانشگاه ندارم چرا که آنها تاکنون همکاری‌های لازم را با من داشته‌اند. در مقاطع مختلف فرصت حضور در کلاس‌ها را پیدا نکردم اما با مکاتبات اداری مناسبی که انجام شد، لطمه‌ای به درسم نخورد. از این بابت از آنها تشکر می‌کنم.


* از سوی دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر دادگان معاون ورزش دانشگاه به صورت مستقیم با شما همکاری صورت گرفته است؟


- بحث تخفیفات دانشگاه برای ورزشکاران مطرح بود که شامل حال داوران نشده بود. به صورت اداری درخواست خود را مطرح کردم و از طریق دفتر دکتر میرزاده همکاری‌های لازم در این رابطه صورت گرفت و دکتر دادگان هم شرایطی حاصل کرد تا تخفیفات به داوران هم تعلق بگیرد که از این بابت از آنها تشکر می‌کنم. البته ما جلسه‌ای هم پیش از المپیک با ریاست دانشگاه داشتیم که جلسه بسیار مفیدی بود. باز هم کمال تشکر را از مسئولان دانشگاه آزاد و همچنین خبرگزاری آنا دارم.


گفت‌و‌گو از: حمیدرضا نقیبی


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته