دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 شهريور 1395 - 21:36
با حضور دکتر فاطمه مقیمی و جمعی از کارآفرینان نمونه کشور؛

همایش «انقلاب کارآفرینی 1» در سالن همایش‌های کتابخانه ملی برگزار شد

همایش بزرگ «انقلاب کارآفرینی یک» روز گذشته با حمایت معنوی «انجمن زنان بازرگان ایران»، موسسه «راز زندگی» و جمع گسترده‌ای از کارآفرینان نمونه کشور در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی کتابخانه ملی برگزار شد.
کد خبر : 113416

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سیده‌فاطمه مقیمی به عنوان نخستین سخنران این همایش، با اشاره به نام همایش ـ انقلاب کارآفرینی ـ یادآور شد:«در یک دهه اخیر، عبارت «کارآفرینی» را در کشور زیاد شنیده‌ایم یا الفاظ کارآفرینی را با نسبت‌دادن به شرایط مختلف به گوش‌مان می‌رسد اما با واقعیت کارآفرینی چیست و یک کارآفرین باید چه شاخصه‌هایی را داشته باشد؟ اگر قرار است کارآفرین باشیم، باید چه پروسه‌ای را طی کنیم؟».


او در پاسخ به پرسش‌هایی که خود مطرح کرده بود، با نمایش مکتوب گفته‌هایش از طریق ویدیو کنفرانس، به معرفی و تشریح مفهوم کارآفرینی و ضرورت و ویژگی‌های آن پرداخت و گفت:«یک تعریف کلی در فرهنگ لغات Webster داریم که شاید بسیاری از شما شنیده باشید. ما کارآفرینی را به صورت کلی از اشتغالزایی جدا می‌کنیم.کارآفرین به کسی اطلاق می‌شود که مخاطره‌پذیر باشد، یعنی متعهد شود مخاطره‌های یک فعالیت اقتصادی را سازماندهی، اداره و تقبل کند. ریسک‌پذیر باشد. جسارت داشته باشد. نقش او در واقع نیروی محرکه اصلی در توسعه اقتصادی و نوآوری با ایجاد ترکیب‌های تازه از مواد است».


مقیمی ادامه داد:«امروزه کشورهای توسعه‌یافته کشورهایی هستند که از بزرگ‌ترین سرمایه‌شان یعنی سرمایه نیروی انسانی استفاده کرده‌اند. بهتر است بگوییم سرمایه انسانی، چون نیروی انسانی زمانی مطرح می‌شد که در واقع به عنوان نیروی محرکه فیزیکی یک جامعه می‌توانستیم روی آن سرمایه‌گذاری کنیم اما امروز قابلیت‌هایی را در انسان‌ها می‌بینیم که با رشد آنها شکل گرفته و اگر این رشد را بتوانیم تغییر بدهیم و به جایگاهی برسانیم که تعالی خودش را داشته باشد، می‌تواند به جامعه کمک بکند. امروز سرمایه اصلی در یک جامعه، سرمایه وجودی انسان است. تفکر و ایده اوست. جایی است که بتواند در آن محیط کارآفرینی ایجاد بکند، یعنی کارهای نو و ابداعاتی که قبلاً وجود نداشته و امروز اگر می‌خواهد کاری را انجام بدهد که پیش از این وجود داشته، با یک تغییر آن را انجام می‌دهد. در حقیقت روش نویی را ایجاد می‌کند که ما به آن می‌گوییم تخریب خلاق، یعنی چیزی را که قبلاً وجود داشته از بین ببرد و روشی نوین در آن به وجود بیاورد».


رئیس هیات‌مدیره کانون ملی زنان بازرگان ایران در ادامه سخنان خود با تاکید بر اهمیت تداوم مسیر کارآفرینی افزود:«کارآفرینی یک فرآیند است، یعنی نمی‌توان گفت امروز ما کارآفرینی کردیم و این اتفاق افتاد.کارآفرینی یک خط و مسیر است. اگر قدم در آن راه گذاشتید، باید آن قدم را تا پایان ادامه دهید. باید تدوین یک مسیر و الگو و نقشه را داشته باشید. باید منابع و فرصت‌ها را پیدا کنید. به همین علت، همیشه گفته‌ام کارآفرینان شکارچی‌اند. آنها شکارچی فرصت‌ها هستند. ابتکارها و نوآوری‌ها را پیدا می‌کنند. با خصیصه شکارچی‌بودن در زمان معقول و مطمئن وارد حوزه کاری می‌شوند که به عنوان اولین نفر با ابتکاری که در آن حوزه ایجاد کردند، می‌توانند فضای جدیدی را از آنِ خودشان و جامعه‌شان بکنند. کشف می‌کنند و فرصت‌ها را می‌شناسند. از این‌رو نوآوری ایجاد می‌کنند».


مقیمی سخنان خود را با بررسی تفاوت‌ها و ویژگی‌های مدیران سنتی و کارآفرینان و همچنین نام‌بردن از انواع کارآفرینان ادامه داد.


در بخش دوم همایش بزرگ «انقلاب کارآفرینی 1»، امیرمهدی سادات‌اعلایی (بنیانگذار موسسه «راز زندگی» و مربی تغییر و تحول فردی) با موضوع «خلق هویت جدید» سخنرانی کرد.


او در این فرصت، به بیان و تشریح سرفصل‌هایی از جمله انقلاب در خانه، تله پاداش زودهنگام، علت قهرمانی قهرمانان، تفاوت بین آموزش و مربیگری، شیوه عملکرد قهرمانان و طراحی برنامه توسعه فردی پرداخت.


سادات‌اعلایی همچنین تصرح کرد:«موسسه راز زندگی بر اساس چشم‌انداز و ماموریتی که برای خود تدوین کرده، در راستای توانمندسازی هم‌وطنان و هم‌نوعان خودمان فعالیت می‌کند. این همایش بر آن مبناست و می‌خواهیم تغییر ایجاد بکنیم. می‌خواهیم آرام آرام نگرش را عوض بکنیم، چون تغییر یک روند است، یک رویداد نیست. بنابراین در همایش انقلاب کارآفرینی توقع یک اتفاق بزرگ را نداریم اما می‌خواهیم تلنگری بزنیم تا فردی که اینجا حضور پیدا می‌کند، بداند که می‌تواند راه زندگی‌اش را عوض بکند. در دورانی که همه اذعان داریم در رکود اقتصادی هستیم، می‌دانیم که کارآفرین‌ها با واقعیت‌ها زندگی نمی‌کنند. آنها با رویاهای‌شان زندگی می‌کنند».


وی افزود:«این موسسه در سه سال گذشته دوره‌های بلندمدت تغییر و تحول فردی را برگزار و بسیاری از افراد را وارد حوزه کارآفرینی و خلق ثروت کرده است. ما در تلاش هستیم طی پنج سال در چشم‌انداز سال 1400 تاثیر عظیمی در چرخش اقتصادی ایران داشته باشیم».


به گزارش آنا، در بخش نخست همایش «انقلاب کارآفرینی یک»، با پخش کلیپی به معرفی بانوی هنرمندی با نام «عاطفه ثمری» پرداخته شد که از معلولیت جسمانی رنج می‌برد و با دهان خود تابلوهای نقاشی زیبایی خلق می‌کند. پس از نمایش این ویدیو، عاطفه ثمری که خود در سالن همایش حضور داشت، روی سن هدایت شد تا یکی از تابلوهای جدید این نقاش در جمع کارآفرینان به مزایده گذاشته بشود. در ادامه با اعلام مجری برنامه و تعیین مبلغ 500 هزار تومان به عنوان قیمت پایه، تابلو نقاشی عاطفه ثمری به حراج گذاشته شد که در نهایت توسط آقای محمدزاده ـ مدیرعامل شرکت چاپ تک‌نگار ـ به بهای چهار میلیون تومان خریداری شد.


سیده فاطمه مقیمی در حاشیه این همایش درباره حمایت «انجمن زنان بازرگان ایران» و موسسه «راز زندگی» از عاطفه ثمری بیان کرد:«یکی از مهم‌ترین کارهایی که هر کدام از ما در جامعه‌مان داریم، مسوولیت اجتماعی ماست. این مسوولیت فقط در جایگاه حرف و سخن و بیان نیست. باید در عمل اتفاق بیفتد. این دومین بار است که افتخار داریم یک خانم کارآفرین معلول را در جمع خودمان داشته باشیم. کمکی که به این عزیزان می‌شود، مالی نیست. بلکه کمک روحی در آنها اتفاق افتاده است. همین که احساس کند می‌تواند مثل بقیه در جامعه حضور داشته باشد و مورد تشویق و حمایت دیگران قرار بگیرد، سرفصلی می‌شود که بتواند انگیزه و امید بیش‌تری به زندگی داشته باشد».


همچنین سادات‌اعلایی، بنیانگذار موسسه «راز زندگی» و مربی تغییر و تحول فردی، در این‌باره گفت: «پیشنهاد حضور عاطفه ثمری در این برنامه، با پیشنهاد کانون زنان بازرگان شکل گرفت. خانم دکتر مقیمی خیلی به ما لطف داشتند و این پیشنهاد را ارائه دادند که با روی باز استقبال کردیم و به شکل خیلی عالی برگزار شد. باعث افتخار موسسه ما بود که توانستیم این فضای انسان‌دوستانه را به وجود بیاوریم».



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب