دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 شهريور 1395 - 10:30

10 رئیس زن برترین دانشگاه‌های دنیا را بشناسید

تایمز هایراجوکیشین در گزارشی 10 دانشگاه از برترین دانشگاه‌های دنیا را که رئیس دانشگاه آن زن است، معرفی کرد.
کد خبر : 112608

طاهره کوپالی؛ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا: تایمز هایر اجوکیشن در گزارشی 10 رئیس زن دانشگاه‌های برتر دنیا را معرفی کرد، در این گزارش اعلام شده که تنها 14 درصد از 200 دانشگاه برتر دنیا با رئیس‌ زن اداره می‌شود.
گزارش‌های مختلفی حاکی از شکاف دستمزد زن و مرد و کمبود زنان در سمت‌های ارشد است، این نابرابری جنسیتی در سمت‌های ارشد در دانشگاه‌ها نیز بسیار زیاد است.


10 فرد معرفی شده در این گزارش رئیس‌های دانشگاه‌هایی هستند که همه آن‌ها جز 60 دانشگاه برتر رتبه‌بندی تایمز در سال گذشته بودند.


ماه گذشته دانشگاه آکسفور اعلام کرد که برای اولین‌بار در 767 سال گذشته، یک زن را به عنوان معاون این دانشگاه انتخاب کرده است. این مسئله میگل آنتونیو لیم، در دانشگاه آرهوس کپنهاگ را بر آن داشت تا با استفاده از داده‌های رتبه‌بندی سال 2015-2014، 10 رئیس زن دانشگاه‌های برتر جهان را معرفی کند.


رتبه 10


نام دانشگاه: کالیفرنیا دی‌ویس


رئیس دانشگاه: Linda P.B. Katehi


سال انتصاب: 2009


رتبه‌ دانشگاه در رتبه‌بندی تایمز: 55



دانشگاه کالیفرنیا، دی‌ویس 6 سال پیش برای اولین بار یک زن را به عنوان رئیس دانشگاه انتخاب کرد. از زمانی که او منصوب شد، این دانشگاه در زمینه استخدام کارکنان زن بسیار پیشرفت داشته است.


رتبه 9


نام دانشگاه: برائون


رئیس دانشگاه: Christina Hull Paxson


تاریخ انتصاب 2012


رتبه دانشگاه در تایمز: 54



رئیس‌های این دانشگاه از سال 2000 همواره زن بودند، البته پروفسور پگسون از 25 سال قبل در دانشگاه پرینستون فعالیت می‌کرد. رئیس پیشین برائون قبل از پگسون، روث سیمونز بود، سیمونز نه تنها اولین رئیس دانشگاه زن در دانشگاه برائون بود، بلکه اولین رئیس دانشگاه دو رگه آفریقایی آمریکایی بود که ریاست یکی از دانشگاه‌های آی‌وی‌لیک را بر عهده گرفت.


رتبه 8


نام دانشگاه: منچستر


رئیس دانشگاه: Nancy Rothwell


سال انتصاب: 2010


رتبه دانشگاه در تایمز: 52



روث‌ول در گروه علوم‌پزشکی تحصیل کرده است. دانشگاه منچستر نیز یکی از چهار دانشگاه انگلیسی است که ریاست آن را یک زن بر عهده دارد.


او گفته است میزان مشارکت پایین زنان در پست‌های ریاستی دانشگاه‌ها به مجموعه‌ای از فاکتورها مانند ساعات کار و تعهد زیاد، کم بودن نقش‌های مدیریتی برای زنان و کم‌بودن اعتماد به نفس زنان بستگی دارد.


رتبه 7


نام دانشگاه: مک‌گیل


رئیس دانشگاه: Suzanne Fortier


سال انتصاب: 2013


رتبه دانشگاه در تایمز: 39



سوزان فورتی‌یر معاون دانشگاه مک‌گیل، نزدیک به 40 سال پس از فارغ التحصیلی‌اش به عنوان رئیس یک دانشگاه انتخاب شد.


این دانشگاه سومین دانشگاه‌ کانادایی در جمع 200 دانشگاه برتر دنیا در رتبه‌بندی تایمز است که ریاست آن را یک زن بر عهده دارد.


رتبه 6


نام دانشگاه: ویسکانسین مدیسن


رئیس دانشگاه: Rebecca Blank


سال انتصاب: 2013


رتبه دانشگاه در تایمز: 39



بلنک بعد از انتخاب شدن به عنوان رئیس دانشگاه ویسکانسین مدیسن گفت که این اولین شغل است که احساس نمی‌کنم کسی با من به شکل دیگری رفتار می‌کند، یا من را مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌دهد یا نگاه افراد به من بر اساس جنسیت تعریف می‌شود.


رتبه 5


نام دانشگاه:دانشگاه ایلینوی


رئیس دانشگاه: Phyllis Wise


سال انتصاب: 2011


رتبه دانشگاه در تایمز: 29



وایز قبل از اینکه ریاست دانشگاه ایلینوی را بر عهده برگیرد جانشین موقت رئیس دانشگاه واشنگتن بود. او اولین زن آسیای آمریکایی است که به عنوان رئیس دانشگاه انتخاب شد.


او معتقد است با زیاد شدن نقش زنان در پست‌های مدیریتی سیستم در حال ایجاد تعادل است، البته هنوز تعداد زنان در پست‌های مدیریتی بسیار کم است.


وایز پیشنهاد کرد زنان به همرده‌های خود کمک کنند تا جایگاه واقعی خود را در جامعه پیدا کنند.


رتبه 4


نام دانشگاه: واشنگتن


نام رئیس: Ana Mari Cauce


سال انتصاب: 2015


رتبه در تایمز: 26



او مارس امسال، زمانی که میشائیل یانگ از ریاست این دانشگاه کناره‌گیری کرد و به دانشگاه تگزاس رفت، به عنوان رئیس دانشگاه واشنگتن منصوب شد. او پیش از این نیز در سمت‌هایی نظیر مسئول ارشد در دانشگاه فعالیت می‌کرد. ورود او به این دانشگاه به سال 1986 بر می‌گردد که به عنوان استادیار روانشناسی در این دانشگاه درس می‌داد.


رتبه 3


نام دانشگاه: دانشگاه پنسیلوانیا


رئیس دانشگاه: Amy Gutmann


سال انتصاب: 2004


رتبه دانشگاه در تایمز: 16



امی گاتمن سومین رئس زن دانشگاه پنسیلوانیاست، پیش از او کلر فاگین سال 1993 و جودث رادین سال 1994 زنانی بودند که ریاست این دانشگاه را بر عهده داشتند.


رتبه 2


نام دانشگاه: امپریال کالج لندن


رئیس دانشگاه: Alice Gast


سال انتصاب: 2014


رتبه دانشگاه در تایمز: 9



این اولین بار است که امپریال کالج لندن از سوی یک زن اداره می‌شود. به خاطر این انتصاب امپریال کالج لندن چند جایزه برای ارتقای زنان در زمینه‌هایی که نقش زنان در آن‌ها کمتر بود مانند طب و هوانوردی به دست آورد.


گَست فعالیت‌هایی زیادی برای بهبود شرایط کاری زنان در این دانشگاه از جمله مرخصی بعد از زایمان انجام داد.


رتبه 1


نام دانشگاه: دانشگاه هاروارد


رئیس دانشگاه:


سال انتصاب: 2007


رتبه دانشگاه در تایمز: 2



بهترین دانشگاه حاضر در فهرست دانشگاه‌هایی که از سوی زنان اداره می‌شود، دانشگاه هاروارد است. او اولین رئیس زن این دانشگاه و یکی از پنج زنی است که یکی از دانشگاه‌های آی‌وی‌لیگ را اداره می‌کنند.


از سال 1672 همه رئیس‌های دانشگاه هارواد یکی یا همه مدارک تحصیلی خود را از هاروارد دریافت کرده بودند. فَئوست اولین رئیس دانشگاه است که در هاروارد درس نخوانده بود. او مدرک کارشناسی خود را از کالج برِن مایر سال 1968، و کارشناسی ارشد و دکتری خود را از دانشگاه پنسیلوانیا دریافت کرد.


سال گذشته مجله فوربز او را به عنوان سی‌‌وسومین زن قدرتمند جهان معرفی کرد. او بعد از انتصاب در اولین کنفرانس خبر‌ی‌اش گفت: «امیدوارم انتصاب من نمادی برای باز کردن فرصت‌ برای زنان باشد، فرصت‌هایی که برای نسل پیشین غیرقابل تصور بود.»


فَئوست در این کنفرانس یک جمله جالب دیگر گفت؛ او اظهار کرد: «من یک رئیس زن در دانشگاه هاروارد نیستم، من رئیس دانشگاه هاروارد هستم.»






انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب