دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 فروردين 1394 - 13:19
رئیس کمیته ملی ربوکاپ و رئیس دانشگاه آزاد قزوین:

رشد 20 درصدی شرکت در دهمین دور مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران/ آغاز مسابقات از فردا

رئیس کمیته ملی ربوکاپ و رئیس دانشگاه آزاد قزوین در نشست خبری امروز با تشریح دهمین دور مسابقات ربوکاپ آزاد ایران گفت: «امسال تعداد ۷۳۰ تیم در این دور از مسابقات ثبت نام کردند که از این تعداد ۳۴۵ تیم پذیرفته شدند که ۱۳۵ تیم در بخش دانش‌آموزی و ۲۱۰ تیم نیز در بخش بزرگسالان هستند».
کد خبر : 11153

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، دکتر مرتضی موسی‌خانی افزود: «36 تیم نیز از 14 کشور خارجی هلند، سوئیس، کانادا، پاکستان، انگلیس، آلمان، چین، مکزیک، آمریکا، هند، تایلند، مصر، بلژیک و کلمبیا در این دور از مسابقات شرکت‌ کرده‌اند».


وی اشاره کرد که امسال لیگ work@ و همچنین ربات‌های پرنده و کاربرد آنها برای همکاری با ربات‌های امدادگر در نقاط آسیب‌دیده از حوادث طبیعی نیز به لیگ‌های مسابقه اضافه شده است.


موسی خانی با اشاره به رشد ۲۰ درصدی پذیرفته‌شدگان در دهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران گفت: «امسال شاهد رشد خوبی در بخش دانش‌آموزی بودیم به طوری که افزایش کیفیت تیم‌ها باعث شد تا داوران نتوانند هیچ تیم حائز شرایطی را حذف کنند. به همین منظور امسال دو سالن در بخش دانش‌آموزی و دو سالن نیز در بخش بزرگسالان افزوده شده است.


به گفته وی، در مجموع ۷۵ درصد شرکت‌کنندگان در مسابقات ربوکاپ امسال را مردان (2126 نفر) تشکیل می‌دهند و تنها ۲۵ درصد شرکت کنندگان این دوره از مسابقات زنان (610 نفر) هستند.


وی با بیان اینکه حضور در دهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران از روز چهارشنبه، ۱۸ فروردین ماه برای عموم آزاد است، افزود: «مراسم افتتاح این دوره از مسابقات فردا، سه شنبه ۱۷ فرودین ماه با حضور معاون علمی ریاست جمهوری، رئیس دانشگاه آزاد و سفرای کشورهای شرکت‌کننده افتتاح می‌شود».


موسی خانی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین ارکان اصلی این مسابقات به شمار می‌رود، گفت: «این دانشگاه دستاوردهای بسیار چشمگیری در زمینه هوش مصنوعی و مگاترونیک داشته و مجهز به 8 آزمایشگاه تحقیقاتی پیشرفته در زمینه ربات‌های زیرآب، پرنده، امدادگر، انسان‌نما و شبیه‌سازی فوتبال و امداد است».


به گفته وی، بیش از 50 تیم دانشگاه آزاد اسلامی از واحدهای مختلف در دهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران 2015 شرکت کرده‌اند.



تسهیلاتی که برای مقام‌آوران ربوکاپ آزاد ایران درنظر گرفته شده


موسی خانی در این نشست اعلام کرد که افراد مقام‌آور مسابقات ربوکاپ امسال از مزایا و تسهیلات بنیاد نخبگان بهره‌مند خواهند شد. وی افزود: «معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و بنیاد ملی نخبگان درصدد هستند تا افرادی که در این دوره از مسابقات حائز مقام می‌شوند عضو بنیاد ملی نخبگان شوند و از مزایای بنیاد بهره‌مند شود که امیدواریم این موضوع نهایی شود».


وی در خصوص حمایت‌هایی که از این افراد خواهد شد، گفت: «با حمایت‌های سازمان‌های مربوطه توانسته‌این سهمیه جهانی ایران را برای شرکت در مسابقات جهانی افزایش دهیم. در واقع، در همه لیگ‌ها ایران یک سهمیه بیشتر گرفته است و از 40 تا 50 سهمیه‌ای که کشورها دارند، ایران 10 درصد را به خود اختصاص داده است».


مقوله تجاری‌سازی


رئیس دهمین دوره از مسابقات ربوکاپ آزاد ایران گفت: « شرکت‌های دانش بنیان در حال توسعه هستند و ما امروز شاهد آن هستیم که موسسان شرکت‌های دانش بنیان‌‌ همان شرکت کنندگان سابق مسابقات ربوکاپ بوده‌اند. در واقع، شرکت‌کنندگان سابق ربوکاپ هم‌اکنون به عنوان متخصص در حال فعالیت در شرکت‌های دانش‌بنیان هستند و دستاوردهای خود را که شامل هوش مصنوعی، بینایی ماشین، کنترل، نرم‌افزار و سخت‌افزار می‌شوند، در قالب تجهیزات و فناوری‌های مختلف تولید می‌کنند».


وی از میان این شرکت‌های دانش‌بنیان به کافه‌بازار و دیجی‌کالا اشاره کرد و گفت که موسسان این شرکت‌ها از افرادی هستند که در سال‌های قبل در این مسابقات شرکت کرده بودند و هم‌اکنون کارآفرینی کرده و خدمات ارائه می‌دهند.


موسی خانی همچنین گفت: «در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین 8 شرکت دانش‌بنیان توسط دانشجویان ایجاد شده اما قصد داریم تا پایان سال جاری این تعداد را به 20 شرکت برسانیم».


وی با اشاره به نمایش دستاوردهای علمی در این مسابقات از جمله خودروهای الکتریکی، خورشیدی هاوین 2 و موتورهای الکتریکی و خودروی دو نفره کوآدرو اعلام کرد: «با یکی از شرکت‌های وابسته به ایران خودرو در مورد تجاری‌سازی این دستاوردها مذاکره کرده‌ایم و به طور قطع می‌توانم بگویم که خودروی کوآدرو به تولید خواهد رسید و تا چند ماه آینده نمونه اولیه آنها وارد بازار خواهد شد».


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب