دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 مرداد 1395 - 16:53
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی:

اجرایی شدن پرونده الکترونیک سلامت موجب کنترل تجویز دارو می‌شود

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کنترل تجویز دارو با ایجاد پرونده الکترونیک سلامت مهیا می شود، گفت: با توجه به آثار زیان بار تجویز بیش از حد دارو، ضروری است خطرات چنین مواردی بین افراد جامعه فرهنگ‌سازی شود.
کد خبر : 110433

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از خانه ملت، اکبر رنجبرزاده با تاکید بر ضرورت ایجاد پرونده الکترونیک سلامت، افزود: یکی از مواردی که می‌تواند در کنترل تجویز دارو تاثیرگذار باشد، بحث الکترونیک شدن پرونده‌های سلامت افراد است که بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه باید پیش از این‌ها شکل اجرایی به خود می‌گرفت.


نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی از عدم اجرای قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر ایجاد پرونده الکترونیکی سلامت از سوی دولت انتقاد کرد و گفت: قوانین بالادستی که اساس تحول در نظام اداری، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است و چشم اندازی مثبت برای کشور تلقی می‌شود، بایگانی و به دست فراموشی سپرده می‌شود و سپس در مقام اجرا، متأسفانه اشخاص تصمیم می‌گیرند که کدام یک را با اولویت اجرایی کنند.


این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: بدون شک ایجاد پرونده‌های الکترونیک سلامت در کاهش هزینه‌های بهداشت و درمان و ساماندهی امور درمان بیماران و عدم سرگردانی آنها نیز موثر است لذا اگر این قانون اجرایی می‌شد، در شفاف سازی هزینه‌های بهداشت و درمان نیز می‌توانست اثربخش باشد.


رنجبرزاده یادآور شد: از سویی دیگر نیاز است پزشکان نیز تلاش کنند که موارد علمی را نسبت به تجویز دارو مدنظر قرار دهند نه اینکه با درخواست بیمار و اطرافیان، تجویز دارو صورت گیرد زیرا این اقدام به تجویز بی‌رویه دارو کمک می‌کند.


این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه تجویز داروهای غیرضروری آثار زیانباری بر بدن بیمار می‌گذارد، تصریح کرد: اگر خطرات چنین مواردی بین افراد جامعه فرهنگسازی شود می‌توان از مصرف بسیاری از این داروها جلوگیری کرد؛ به عنوان مثال مصرف بیش از حد داروی استامینوفن ممکن است نارسایی کبد ایجاد کند لذا به طور کلی هیچ داروی بی‌ضرری وجود ندارد و باید نسبت به کنترل در تجویز داروها دقت نظر صورت گیرد.


عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، یادآور شد: همچنین داروخانه‌ها نیز نباید بدون تجویز پزشک، دارو را در اختیار بیمار قرار دهند چراکه خواسته یا ناخواسته، مصرف بیش از حد دارو، ضرر و زیان خود را بر بدن افراد به جای می‌گذارد.


عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: تجویز اقلام دارویی محدود، به جهت کم اطلاعی پزشک نیست و ممکن است پزشک متخصصی با کمترین تجویز دارویی، بتواند درمان را قطعی کند؛ حال امید است ایجاد پرونده های الکترونیک سلامت در دستور کار دولت قرار گیرد زیرا این امر، ضرورتی انکارناپذیر است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب