یک چهارم بیماران قلبی افسرده میشوند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر مسعود قاسمی در آستانه برگزاری هجدهمین کنگره بین المللی تازههای قلب و عروق ایران، اظهار کرد: در کشورهای در حال توسعه، میزان ابتلا به بیماری قلبی-عروقی افزایش قابل توجهی دارد به طوری که در جمعیت مردان سن ابتلا به انواع این بیماریها حدود 30 تا 35 سال گزارش شده است.
رئیس هجدهمین کنگره بین المللی تازههای قلب و عروق با بیان اینکه از هر 10 ایرانی 4 نفر به بیماریهای غیرواگیر مبتلا میشوند، ادامه داد: در کشور ما حدود 40 درصد علت مرگ و میرها ناشی از بیماریهای غیرواگیر است و به نوعی به بیماری قلبی و عروقی ارتباط دارد.
قاسمی مهمترین عامل ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را استعمال سیگار و قلیان دانست و گفت: سیگار و قلیان از جمله عواملی هستند که فرد را به انواع بیماریهای قلبی و عروقی دچار میکند به گونهای که احتمال به بیماریهای قلبی و عروقی در افراد سیگاری 5 برابر و در خانوادههای آنها 2 برابر بیشتر از سایر افراد است.
نمک عامل بیماریهای قلبی و عروقی
رئیس هجدهمین کنگره بین المللی تازههای قلب -عروق در ادامه به مصرف بیش از اندازه نمک در میان خانوادههای ایرانی اشاره کرد و یادآور شد: نمک یکی از مهمترین عواملی است که منجر به ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی میشود؛ در ایران مصرف سدیم بالاتر از استاندارد جهانی و اغلب غذاهای ایرانی شور است؛ به عنوان مثال در فست فودها تا 40 درصد نمک افزوده میشود.
وی افزود: بررسیها نشان میدهد شیوع بیماری قلبی - عروقی حدود 25 درصد افسردگی را به دنبال دارد و یک چهارم بیماران قلبی دچار افسردگی میشوند.
قاسمی همچنین یادآور شد: استفاده از روغنهای جامد در پخت و پز نیز از عواملی است که ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را افزایش میدهد و این نیازمند همکاری بخشهای مختلف و سیاستگذاریها نظام سلامت کشور است.
بر اساس گزارش آنا، هجدهمین کنگره بین المللی تازههای قلب-عروق از 23 تا 26 شهریور در برج میلاد برگزار میشود.
انتهای پیام/