توضیحات نظام پزشکی راجع به حقوق 17 میلیون تومانی برخی پزشکان عمومی
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا زالی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور در نشست خبری با خبرنگاران درباره بازنگری قانون نظام پزشکی اظهار کرد: قانون نظام پزشکی مربوط به قبل از انقلاب است و از آن زمان تاکنون 8 مرتبه مورد بازنگری قرار گرفته است. آخرین تغییرات در قانون نظام پزشکی سال 83 انجام شد که به دلیل اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان این قانون در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید.
وی ادامه داد: قانون نظام پزشکی مناسب است اما با توجه به اینکه 12 سال از تصویب آن میگذرد نیاز به بازنگری و تغییرات جدید دارد البته در این زمینه نظرات مختلف کارشناسان را جمعآوری و به حوزه پژوهشی مجلس شورای اسلامی ارائه کردهایم. در دوره مجلس نهم جلساتی درباره قانون نظام پزشکی برگزار شد و تمام نسخههای قانون نظام پزشکی را در دورههای مختلف مورد بررسی و ارزیابی قرار دادیم بر همین اساس سازمان نظام پزشکی از بازنگری قانون استقبال کرده که اخیرا نیز در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اعلام آمادگی شد.
زالی با اشاره به پرداخت مالیات در جامعه پزشکی تصریح کرد: تلاش میکنیم با همکاری سازمان مالیاتی کشور این موضوع را بررسی کنیم اما متاسفانه در چند سال اخیر مالیات پزشکان به صورت تصاعدی رشد کرده است و در حالی که بسیاری از پزشکان به دلیل عدم امنیت شغلی پایدار و درآمد کافی از این مساله گلایهمند هستند.
وی با اشاره به پرداختی پزشکان تصریح کرد: در حال حاضر مبلغ پرداختی به پزشکان عمومی در بخش دولتی پایین است و به عنوان مثال پزشک عمومی بین 800 هزار تا یک میلیون و 300 هزار تومان حقوق دریافت میکند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور به برخی اظهارنظرها مبنی بر حقوق 17 میلیونی پزشکان عمومی فعال در مناطق محروم گفت: این میزان درست نیست و در موارد بسیار نادری وجود دارد که البته بسیار کمتر از این مقدار است. در روستاها متوسط پرداختی به پزشک 5 تا 6 میلیون تومان است و ارقام بالا در موارد نادر و در مناطق دوردست و مناطق مرزی است که در قالب طرح پزشک خانواده پرداختها صورت میگیرد که البته از 17 میلیون تومان هم کمتر است.
وی درباره آخرین آمارهای مطالبات پزشکان و بیمارستانها از بیمهها گفت: طبق آخرین آمار ما، در حال حاضر بیمارستانهای خصوصی درجه یک تهران حدود 300 میلیارد تومان از بیمههای تکمیلی تا اوایل سال جاری مطالبه دارند و در بخش دولتی میزان مطالبات بالغ بر 4 هزار میلیارد تومان است.
زالی افزود: همچنین در حال حاضر در کشور متوسط پرداخت کارانه در مراکز دولتی هفت تا هشت ماه عقب است و در برخی خدمات نیز کارانهها تا شهریورماه سال گذشته پرداخت شدند یعنی به طور متوسط 8 تا 14 ماه تاخیر در پرداخت مطالبات وجود دارد. همچنین اکنون وضعیت داروخانهها و موسسات پزشکی بسیار بد است و بیمهها نتوانستند مطالباتشان را پرداخت کنند. برهمین اساس امیدوارم با اصلاح بودجه از سوی دولت این مشکلات حل شود.
انتهای پیام/