در یک قدمی ریو دو ژانیرو ؛ آنچه از المپیک باید بدانید/ از درگیری و کمبود امکانات تا توزیع مدالها
به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۱۶ که با نام رسمی «بازیهای المپیاد سیویکمین دوره» و «المپیک ریو» شناخته میشود از فردا ( 16 مرداد) به صورت رسمی در شهر بندری ریو دو ژانیرو در کشور برزیل آغاز خواهد شد.
شهر ریو دو ژانیرو به عنوان میزبان این بازیها در تاریخ ۲ اکتبر ۲۰۰۹ میلادی، توسط کمیته بینالمللی المپیک انتخاب شد.
ایران در این مسابقات با 63 ورزشکار در 14 رشته ورزشی که عبارت از: کشتی، وزنهبرداری، قایقرانی، تیراندازی، جودو، تکواندو، والیبال، تنیس روی میز، بوکس، دوچرخهسواری، تیراندازی با کمان، شمشیربازی، شنا، دوومیدانی شرکت خواهد کرد.
تفاوت کاروان ورزشی ایران با المپیک لندن کسب سهمیه توسط بلندقامتان ایران بود آنها توانستند بعد از 52 سال رویای رسیدن به المپیک را محقق کنند. البته کاروان ایران 10 سهمیه بیشتر از المپیک لندن به دست آورد و همین موضوع اهالی ورزش را به کسب مدال بیشتر از لندن امیدوار کرده است.
لوگو و نماد المپیک ریو
نماد و آرم المپیک ریو به شکل سه انسان است که دست یکدیگر را در دست دارند و در حال حرکت هستند. رنگهای سبز، زرد و آبی آنها هم رنگهای ملی برزیل هستند. وینیسیوس و تام دو نماد المپیک ۲۰۱۶ برزیل هستند که در رایگیری عمومی برای مسابقات المپیک و پارالمپیک انتخاب شدند. یکی از این عروسکها گربهای زرد رنگ و دیگری عروسکی آبی رنگ با موهای شبیه به برگ است. گفته میشود که این عروسکها نماد حیوانات و گیاهان برزیل هستند و برای ساخت و طراحی آنها از خصوصیتهای فرهنگی برزیل و کاراکترهای انیمیشنها و بازیهای کامپیوتری استفاده شده است.
افتتاحیه کجا برگزار می شود؟
مراسم افتتاحیه این دوره از رقابتها در یکی از بزرگترین و معروفترین ورزشگاههای فوتبال جهان یعنی ماراکانا در شهر ریو برگزار می شود. استادیومهای زیادی در جهان نیستند که میتوانند ادعا کنند علاوه بر ثبت لحظات ورزشی، تاریخساز نیز بودهاند اما ورزشگاه ماریو فیلیو معروف به ماراکانا با معماری بینظیر گنجایش عظیم و نمای فوقالعاده خود قطعاً یکی از آنهاست. ورزشگاه غول پیکر ماراکانا که در قلب ریو دوژانیرو و پیش از جام جهانی ۱۹۵۰ ساخته شده، صحنههای فراموش ناشدنی از فوتبال برزیل و جهان را شاهد بوده است.
زمان شروع مراسم افتتاحیه
این مراسم ساعت ۳:۳۰ دقیقه بامداد به وقت ایران شروع میشود. نمایندگان ۲۰۶ کشور جهان در این مراسم حضور دارند و تمامی کاروانهای اعزامی به این رقابتها باید در مراسم رژه شرکت کنند. رژه ورزشکاران با پرچمداری یک ورزشکار از هر کاروان همراه خواهد بود. از ایران زهرا نعمتی، پرچمدار کاروان اعزامی ایران به این دوره از رقابتها خواهد بود. سی.ان.ان پیشبینی کرده است، سه میلیارد نفر در جهان مراسم افتتاحیه را از گیرندههای خود تماشا کنند.
وضعیت دهکده المپیک به چه صورت است؟
با توجه به خشونتهای اخیری که در ریودوژانیرو و در نزدیکی استادیومهای مربوط به المپیک ۲۰۱۶ اتفاق افتاد، نگرانیها دربارهٔ امنیت بازیهای زیاد شده است. برای برقراری امنیت مسابقات دولت برزیل ۸۵ هزار مأمور امنیتی و پلیس برای حفاظت از بازیهای المپیک تابستانی ریو به کار خواهد گرفت. در ادامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز اعلام کرده است برای جلوگیری از وقوع حملات تروریستی احتمالی در زمان برگزاری المپیک برزیل، امکانات لازم را در اختیار این کشور قرار میدهد.
اما خبرهایی که این روزها از وضعیت دهکده المپیک به گوش می رسند چندان خوشایند نیست، دهکده المپیک مشکلاتی همچون نداشتن آب گرم، سیم کشیهای بدون محافظ و شکستگی لولهها دارد و تقریبا تمام کشورهایی که این روزها در ریو دو ژانیرو حضور دارند به این شرایط اعتراض کردند. ایوان زایتسف والیبالیست مشهور تیمملی ایتالیا در مصاحبه جنجالی امکانات دهکده المپیک ریو را اسفبار بیان کرد.
البته محمد موسوی، ملی پوش والیبال کشورمان فیلمی از وسایل سرمایشی محل اسکانشان در هتل دهکده المپیک بر روی اینستاگرامش قرار داد که وضعیت چندان مناسبی را نشان نمیداد.
البته مشکلات فقط به تاسیسات باز نمیگردد و برزیلیها حتی در خرید برخی لوازم ضروری برای ورشکاران مهمان هم کم گذاشتهاند. زایستف، والبیالیست ایتالیایی شرایط را اینگونه توصیف کرده: «صراحتاً بیان میکنم تمام اتاقها اصلاً خوب نیستند. وسایل و امکانات لازم در سوئیتها موجود نیست. ما مجبور شدیم بسیاری از لوازم خود را خریداری کنیم. وضع دهکده اسفبار است و هنوز آماده سکونت نشده است.»
کایتانو کورنت، رییس کاروان اسپانیا هم در المپیک ریو با روزنامه آ.اس مصاحبه کرد و حسابی از اوضاع دهکده المپیک ریو انتقاد کرد: «در تمام بازیهای المپیک اولین تیمهایی که در دهکده حضور پیدا میکنند به خاطر آماده نشدن کامل تاسیسات با مشکل میخورند، اما ریو نسبت به هفت دورهای که در المپیک حضور داشتم از همه بدتر بوده است. برخی از ساختمانها شرایط بهتری دارند و برخی از آنها در وضع بدی به سر میبرند. ساختمانهای ۲۷ و ۲۸ متعلق به ما است. آخرین ساختمانها در وضع بهتری قرار دارند.»
درگیری در ورود مشعل المپیک به ریو
جنبش، نوآوری و سلیقه سه موردی هستند که در مشعل المپیک ریو به چشم میخورد. طراحی این مشعل به گونهای است که طبیعت برزیل یعنی آسمان، زمین، کوهها و دریاها را در برمیگیرد. هدف از طراحی این مشعل بازتاب تعامل پرچم المپیک با گرمی و محبت مردم برزیل است که میزبانی المپیک را برای نخستین بار در آمریکای جنوبی بر عهده گرفتند. مشعل المپیک ریو از ۳۰۰ شهرستان برزیل عبور کرده است.
البته ورود مشعل المپیک به شهر ریو میزبان بازی های المپیک با درگیری همواه بود. مشعل المپیک در حالی وارد شهر ریو شد که مردم برای اعتراض به خیابانها ریخته بودند. پلیس این شهر با گاز اشکآور و گاز فلفل جمعیت را پراکنده کرد. هزینههای المپیک و مشکلات سیاسی باعث شد تا مردم به برگزاری المپیک در برزیل اعتراض کنند. بعد از دخالت پلیس مراسم حمل مشعل از سر گرفته شد و مشعل به شهردار ریو داده شد تا مسیری را با آن طی کند.
تعداد ورزشکاران، توزیع مدال و رشته های ورزشی
در این رقابتها بیش از ۱۰ هزار ورزشکار از 206 کشور حضور خواهند شد که در نهایت بین این ورزشکاران ۳۰۶ مدال طلا توزیع خواهد شد. مانند همه المپیکها دوومیدانی بیشترین مدال طلا را به خود اختصاص میدهد که در این المپیک شامل ۴۷ مدال خواهد بود.
رشتههای قایقرانی (روئینگ، کانوئینگ و بادبانی) با ۴۰ مدال و شنا با ۳۴ مدال جزو رشتههای پرمدال هستند، رشتههایی که ایران سهم زیادی در آن ندارد.
ورزشکاران در این رشته ها رقابت می کنند:
شیرجه،شنا (شنای موزون)، واترپلو ، تیراندازی با کمان، دوومیدانی، بدمینتون، بسکتبال، بوکس، قایقرانی(اسلالوم، اسپرینت)، دوچرخهسواری(بیامایکس،دوچرخهسواری کوهستان، جاده، پیست)، سوارکاری (درساژ ، اونتینگ، پرش) شمشیربازی، هاکی روی چمن و همچنین فوتبال، گلف، ژیمناستیک (هنری، ریتمیک، ترامپولین)، هندبال، جودو، پنجگانه مدرن، روئینگ، راگبی، قایقرانی بادبانی، ورزش تیراندازی، تنیس روی میز، تکواندو ، تنیس، ورزش سهگانه، والیبال (والیبال، والیبال ساحلی)، وزنهبرداری، شنا، کشتی آزاد و فرنگی از رشته هایی هستند که ورزشکاران جهان در این مسابقه با یکدیگر رقابت میکنند.
انتهای پیام/