دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری یازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی مطرح شد

محمود عزیزی: در ۳۷ سال گذشته، جریان‌سازی فرهنگی، هنری نداشتیم

نشست خبری یازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی صبح امروز 11 مرداد ماه با حضور محمود عزیزی و سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) در تئاتر شهر برگزار شد.
کد خبر : 106529

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، محمود عزیزی، دبیر یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی در نشست خبری ابن جشنواره گفت: «دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی فعالیت‌های مختلفی را در دهه کرامت برنامه ریزی می‌کنند که جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) نیز از برنامه‌های وزارت ارشاد است.»


شناسایی هنرمندان و تجلیل و تقدیر از آنها


وی اظهار کرد: «جشنواره تئاتر رضوی با بهره‌گیری از قابلیت‌های هنری، استفاده از ظرفیت هنرمندان و دلدادگی‌های آنها به ساحت حضرت رضا (ع)، تلاش می‌کند از مسیر فرهنگ و هنر، ارزش‌های حاکم بر جامعه اسلامی را تقویت کند.»


وی دیگر هدف برپایی جشنواره تئاتر رضوی را تجلیل از پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری که مرتبط با فرهنگ رضوی هستند، معرفی کرد و گفت: «یکی از رسالت‌های این جشنواره شناسایی هنرمندان و تجلیل و تقدیر از آنها است.»


وی در معرفی اتفاقات جدیدی که باعث دلگرمی وی در دبیری جشنواره تئاتر شده است اظهار کرد: «ما همیشه مشکل مالی داریم اما سعی می کنیم با آن کنار بیاییم اما آنچه برایم دل‌انگیز بود و باعث هوس‌انگیز شدن کارم شد همدلی هنرمندان در ارائه آثار نمایشی از نقاط مختلف کشور بود. فکر نمی‌کردم با چنین موضوعی و چنین جایگاهی که جشنواره به خود اختصاص داده هنرمندان به تولید آثار ارزشمند روی آورند.»


عزیزی عنوان کرد: «ما در ۳۷ سال گذشته هیچ جریان‌سازی فرهنگی، هنری نداشتیم و همیشه افرادی تاثیرگذار وجود داشتند. در حالی که من معتقدم اگر روی جشنواره رضوی خوب برنامه‌ریزی شود در آینده از این جشنواره می‌توان به عنوان رویدادی جریان ساز نام برد.»


وی در ادامه سخنانش تاکید کرد: «ما به اخلاق در جامعه نیاز داریم و این جشنواره می‌تواند سکو و پله آغازی باشد که این امر را تحخقق بخشد. »


وی اضافه کرد: «این جشنواره می‌تواند جریانی تاثیرگذار باشد چراکه نطفه‌هایی در قالب این بستر شکل گرفته که اگر امکان رشد برایش فراهم شود می‌توانیم شاهد موفقیت در زمینه‌های مختلف هنر باشیم.»


دبیر یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی همچنین یادآور شد که در این دوره از جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی با توجه به حال و هوای جشنواره و فضای بجنورد به پرده‌خوانی و نقالی اختصاص خواهد داشت.


جعفری نیز در این نشست رسانه ای تصریح کرد: «جشنواره امام رضا (ع) در ۳۱ استان کشور برگزار می شود که هر استان بین یک تا ۱۰ برنامه در موضوعات مختلف فرهنگی، هنری و مطبوعاتی دارد. در بخش بین الملل نیز برنامه‌ها به همین صورت است.»


وی اعلام کرد: «امسال چهاردهمین دوره این رویداد در ۷۷ کشور برگزار می شود که این جشنواره از ۱۴ مرداد ماه و همزمان با دهه کرامت به مدت ۱۰ روز برپا خواهد شد.»


تئاتر رضوی از موثق‌ترین جشنواره‌ها در حوزه تئاتر کشور


مدیرعامل بنیاد امام رضا (ع) در سخنانش بیان کرد: «جشنواره امام رضا (ع) ۸۴ شاخه در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی و هنری دارد که یکی از آن جشنواره تئاتر رضوی است و من معتقدم یکی از موثق ترین جشنواره ها در حوزه تئاتر کشور به حساب می آید.»


وی ادامه داد: « امسال این جشنواره قرار است در خراسان شمالی و در شهر بجنورد برگزار شود که بر همین اساس و علاقه مردم به این جشنواره، سالن نمایشی احداث شده تا بجنورد بتواند در سال‌های دیگر نیز میزبان این جشنواره باشد. همچنین در کنار هر برنامه اتاق فکری، علمی و هنری نیز تشکیل می شود تا به ارتقای برنامه ها کمک کند.»


جعفری در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر آسیب‌شناسی جشنواره و انتقال جشنواره نمایشنامه‌نویسی قزوین به بجنورد اظهار کرد: «مساله آسیب شناسی جشنواره یکی از نکات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. برای تحقق این امر شورایی زیر نظر کاراندیش معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد راه‌اندازی شده که در جلسات آن نکاتی چون انتقال جشنواره‌ای از شهری به شهر دیگر مورد بررسی قرار می گیرد.»


وی افزود: « این شورا به این نتیجه رسید که جشنواره تئاتر رضوی به نقطه‌ای رسیده که باید با جشنواره نمایشنامه‌نویسی قزوین تلفیق شود. به این ترتیب امسال جشنواره نمایشنامه‌نویسی و تئاتر رضوی در هم ادغام و در بجنورد برگزار خواهد شد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب