مرگ بیماران دیالیزی ناشی از مسمومیت غذایی بود/ 60درصد عوامل بروز مسمومیتها مشخص نمیشود
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به فوت 4 بیمار دیالیزی در بیمارستان سینا و گلستان استان خوزستان اظهار کرد: معمولا بیمارانی که تحت دیالیز قرار میگیرند دارای بیماریهای زمینهای و ضعف سیستم ایمنی هستند بر همین اساس زمانی که ویروس یک بیماری به بدن یک فرد 30 ساله سالم وارد میشود؛ ممکن است در حد یک سرماخوردگی ساده بروز کند اما وقتی همین ویروس به بدن یک سالمند با نارساییهای مختلف وارد شود منجر به مرگ وی خواهد شد بنابراین بیماریزایی ناشی از کنش و واکنش سیستم دفاعی بدن است.
وی افزود: 4 بیمار دیالیزی فوت شده همگی در یک بیمارستان تحت دیالیز قرار گرفتند که در همان روز تعدادی از بیماران دیگر نیز از آن مرکز درمانی و تجهیزات پزشکی استفاده کردند بنابراین اگر یک عامل بیماریزا در یک مرکز پزشکی وجود داشته باشد باید علائم بیماریزا در سایر بیماران آن مرکز نیز رؤیت شود در حالیکه در این مرکز تنها 8 نفر تحت تأثیر عامل بیماریزا قرار گرفتند و سایر بیماران هیچ علائمی نداشتند.
وی گفت: از بین این 4 بیمار دیالیزی فوت شده در استان خوزستان 2 نفر مبتلا به نارسایی قلبی، یک نفر مبتلا به نارسایی کبدی و یک نفر نیز مبتلا به سرطان بوده است.
سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد: گروه تخصصی و بسیار مجربی از وزارت بهداشت برای بررسی و پیگیری علت وقوع حادثه به اهواز اعزام کردیم که پس از جلسات متعدد با گروههای کارشناس مشخص شد دستگاههای دیالیز و غذای بیمارستان هیچ مشکلی نداشته و عامل دهانی بروز این حادثه را رقم زده است.
حریرچی ادامه داد: عامل دهانی در اکثر مسمومیتهای تابستانی موجود است که شاید ناشی از آلودگی دست یک نفر یا مصرف غذای مشترک آلوده باشد بر همین اساس عوامل دیگر را مورد بررسی قرار دادیم.
وی افزود: معمولا در مسافرتها و منزل هم عوامل بروز مسمومیتهای خوراکی وجود دارد که در حدود 60 درصد از مسمومیتها علت مشخص نمیشود.
حریرچی تصریح کرد: خوشبختانه وضعیت عمومی 4 بیمار دیگر در بیمارستان به حالت پایدار است و علاوه بر اقدامات شناسایی اقدامات پیشگیرانه هم در حال انجام است. برای وزارت بهداشت در رسیدگی و پیگیری پروندههای پزشکی هیچ تفاوتی بین قومیتها و مناطق مختلف کشور وجود ندارد حتی استان خوزستان به دلیل نقش مهمی که در جنگ و دوران 8 سال دفاع مقدس داشته برای وزارت بهداشت بسیار پراهمیت است.
وی یادآور شد: با توجه به حضور پزشک و پرستارانی که در این مدت در کنار بیماران بودند خطای انسانی را نیز مورد بررسی قرار دادیم و از پزشک و پرستار حاضر در مرکز درمانی مصاحبه و آزمایش گرفتیم اما باید توجه داشته باشیم که پزشک و پرستار تنها با این 4 بیمار در ارتباط نبودند و بیماران بسیاری را در آن روز مورد معاینه قرار دادند.
انتهای پیام/