دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مرداد 1395 - 08:39

گزارش آنا از عملکرد 116 ساله حضور ایران دررقابت‌های المپیک؛ تختی اولین طلایی ایران در المپیک

حاصل 16 دوره حضور ورزشکاران ایرانی در ادوار مختلف بازی های المپیک، کسب ۶۰ مدال ، ۱۵ مدال طلا، ۲۰ مدال نقره و ۲۵ مدال برنز است. کشتی آزاد، کشتی فرنگی، وزنه برداری، تکواندو و دوومیدانی تنها رشته هایی هستند که این مدال ها به نام ورزشکاران آن ثبت شده است.
کد خبر : 106276

فرزانه شریفی، گروه ورزشی- ورزشکاران ایران تاکنون 16 دوره تجربه حضور در المپیک را داشته‌اند که در این میان المپیک 2012 لندن بهترین دوره‌ حضور ایران در این رقابت‌ها به شمار می‌رود. در 16 دوره‌ای که کاوران ایران موفق به حضور در المپیک شده است مجموع مدال‌ها به عدد 60 رسیده که 25 مدال آن برنز، 20 نقره و 15 مدال طلا بین ورزشکاران ایران تقسیم شده است.


*اولین دوره؛ یک شمشیرباز تنها نماینده ایران


نخستین حضور کاروان ورزشی ایران در المپیک به سال 1900 میلادی برمی‌گردد. کشور ایران در این رقابت ها تنها یک نماینده داشت که در رشته شمشیربازی به میدان رفت. فریدون مالکوم تنها شمشیرباز المپیکی آن زمان با عنوان نوزدهمی به کار خود در این رقابت‌ها پایان داد.


کاروان ورزشی ایران در دو دوره 1904 و 1936 حضور نداشت.


*دومین دوره؛ کارنامه نه چندان درخشان


ایران در سال 1948 با 38 ورزشکار مرد راهی لندن شد تا در بزرگترین رویداد جهانی شرکت کند. در این رقابت‌ها 38 ورزشکار اعزامی کارنامه درخشانی از خود برجای نگذاشتند و تنها سهم ایران یک مدال بزنز توسط جعفر سلماسی در وزنه‌برداری بود.


تعداد ورزشکاران ایران: 38 تن، ‌تیراندازی (3) مشت زنی (9) وزنه برداری (5) کشتی آزاد (8) تیم ملی بسکتبال (12) ژیمناستیک (1)
نتایج کاروان ورزشی ایران:
- بسکتبال:
با 5 باخت و یک برد، در میان 23 کشور پانزدهم شد.
- کشتی آزاد: منصور رئیسی (چهارم)، عباس زندی (هفتم مشترک)، ابوالقاسم سخدری (پنجم مشترک). عنوان تیمی: نهم.
- وزنه برداری: جعفر سلماسی (مدال برنز)، محمود نامجو (پنجم- شکستن رکورد دو ضرب جهان).
- نتیجه: ایران با کسب یک مدال برنز در رده آخر کشورهای دریافت کننده مدال (سی و چهارم) قرار گرفت.



*دوره سوم؛ کشتی مدال آور شد


در سال 1952 بازی‌های المپیک در هلسینکی برگزار شد. کاروان ایران با 22 ورزشکار به المپیک اعزام شد که نسبت به المپیک قبل تعداد ورزشکاران کاهش پیدا کرده بود اما از نظر مدال‌ آوری وضعیت خوب شد. این دوره را می‌توان در تاریخ المپیک ایران دوره استارت مدال‌آوری کشتی نامید.


تعداد ورزشکاران ایران: 22 تن، کشتی آزاد (8) وزنه برداری (7) مشت زنی (6) دوومیدانی (1)


نتایج کاروان ورزشی ایران:


- کشتی آزاد: محمود ملاقاسمی (مدال برنز)، مهدی یعقوبی (هشتم مشترک)، ناصر گیوه‌چی (مدال نقره)، جهانبخت توفیق (مدال برنز)، عبدالله مجتبوی (مدال برنز)، غلامرضا تختی (مدال نقره)، عباس زندی (پنجم). عنوان تیمی: سوم .


- وزنه برداری: محمود نامجو (مدال نقره)، علی میرزایی (مدال برنز)، محسن عدل طباطبایی (هشتم)، حسن فردوس (پنجم)، جلال منصوری (هشتم)، محمدحسن رهنوردی (چهارم)، فیروز برهان (پنجم). عنوان تیمی: سوم.


- نتیجه: ایران با کسب 3 مدال نقره و 4 مدال برنز در رده سی ام جای گرفت.



* دوره چهارم؛ نخستین مدال طلای بر گردن جهان پهلوان تختی


ملبورن میزبان ورزشکاران المپیکی در سال 1956 بود. کشور ایران در این رقابت‌ها با 17 ورزشکار به میدان رفت که برای نخستین بار به مدال طلا رسید. غلامرضا تختی و امام علی حبیبی مدال آوران خوش رنگ این مسابقات بودند.


تعداد ورزشکاران ایران: 17 تن، کشتی آزاد (8) وزنه برداری (7) دوومیدانی (2)
نتایج کاروان ورزشی ایران:
- کشتی آزاد: محمدعلی خجسته‌پور (نقره)، مهدی یعقوبی (نقره)، ناصر گیوه‌چی (ششم مشترک)، امامعلی حبیبی (طلا)، نبی سروری (چهارم مشترک)، عباس زندی (هفتم مشترک)، غلامرضا تختی (طلا). عنوان تیمی: سوم.


- وزنه برداری: محمود نامجو (برنز)، هنریک تمرز (پنجم)، ابراهیم پیروی (هفتم)، جلال منصوری (چهارم)، فیروز پژمان (چهارم). عنوان تیمی: سوم. - دوومیدانی: نجم‌الدین فارابی (با 5103 امتیاز، چهاردهم).


- نتیجه: ایران با کسب 2 مدال طلا، 2 نقره و یک برنز در رده بندی نهایی، چهاردهم شد.



*دوره پنجم؛ طلای جهان پهلوان تختی رنگ عوض کرد


سال 1960 ورزشکاران جهان برای رقابت های المپیک راهی رم پایتخت ایتالیا شدند. ایران در این رقابت‌ها با 25 شرکت کننده حضور داشت اما ورزشکاران کشورمان عملکرد قابل قبولی نداشتند. در این بازی‌ها رنگ مدال جهان پهلوان تختی به نقره تبدیل شد و 3 مدال برنز دیگر هم توسط ابراهیم سیف‌پور و محمد پذیرایی در کشتی و اسماعیل علم‌خواه در وزنه‌برداری کسب شد.


تعداد ورزشکاران ایران: 25 تن، مشت زنی (4) دوومیدانی (1) کشتی آزاد (8) کشتی فرنگی (4) وزنه برداری (7) تیراندازی (1)
نتایج کاروان ورزشی ایران:
- کشتی آزاد: محمدابراهیم سیف پور (برنز)، مهدی یعقوبی (هفتم)، مصطفی تاجیک (چهارم مشترک)، محمدخادم ازغدی (هشتم)، امامعلی حبیبی (چهارم مشترک)، غلامرضا تختی (نقره). عنوان تیمی: پنجم.
- کشتی فرنگی: محمد پذیرایی (برنز)، حسین ملاقاسمی (ششم مشترک).
- وزنه برداری: اسماعیل علم خواه (برنز)، محمد عامی تهرانی (ششم)، هنریک تمرز (چهاردهم)، امیری منگشتی (دهم).
- نتیجه: ایران با کسب یک مدال نقره و سه مدال برنز در رده بیست و هشتم جای گرفت.



*دوره ششم؛ پای بانوان به المپیک باز شد


ششمین دوره حضور ایران در این بازی‌ها در سال 1964 بود که توکیو میزبان این رقابت‌ها بود جایی که یکی از بدترین نتایج ایران رقم خورد. کاروان ایران در این رقابت‌ها 58 ورزشکار را اعزام کرد اما حاصل کار فقط 2 برنز علی اکبر حیدری و محمدعلی صنعتکاران در کشتی بود. غلامرضا تختی در این بازی ها به دلیل مشکلاتی که با حکومت داشت از کسب مدال بازماند. در این دوره برای نخستین بار بانوان حضور خود را در المپیک تجربه کردند و 4 بانوی ورزشکار در کاروان ایران حضور داشتند. 3 ورزشکار ایران در دوومیدانی و یک بانوی ایرانی هم در ژیمناستیک با حریفان رقابت کردند.


تعداد ورزشکاران ایران: 58 تن، دوومیدانی (8) دوچرخه سواری (4) مشت زنی (1) شنا(1) شیرجه (1) ژیمناستیک (2) فوتبال (18) تیراندازی (4) کشتی آزاد (7) کشتی فرنگی (5) شمشیربازی (4)


نتایج کاروان ورزشی ایران:
- کشتی آزاد: اکبر حیدری (برنز)، عبدالله خدابنده (هشتم)، عبدالله موحد (پنجم)، محمدعلی صنعتکاران (برنز)، منصور مهدی زاده (چهارم)، غلامرضا تختی (چهارم). عنوان تیمی: پنجم.
- کشتی فرنگی: رسول میرمالک (ششم)، اصغر ذوقیان (هفتم مشترک).
- وزنه برداری: رجبی اسلامی (دهم)، پرویز جلایر (هفتم).
- نتیجه: ایران با دریافت 2 مدال برنز در رده بندی نهایی، سی و پنجم شد.


*دوره هفتم؛ استارت مدال‌آوری در وزنه برداری با هرکول


سال 1968 میزبان رقابت‌های المپیک کشور مکزیک بود. در این دوره تعداد و ورزشکاران ایران بسیار کم بودند و کاروان ایران تنها با 14 نفر راهی المپیک شد اما نتیجه قابل قبولی کسب کرد. 2 طلا، یک نقره و 2 برنز و کسب عنوان نوزدهمی حاصل کار ایران در این بازی‌ها بود.


در این دوره محمد نصیری هرکول وزنه برداری به مدال طلا رسید و عبدالله موحد هم در کشتی به مدال خوش رنگ این رقابت ها دست پیدا کرد. پرویز جلایر (وزنه‌برداری) تنها مدال آور نقره‌ای ایران از این رقابت‌ها بود. ابوطالب طالبی و سیدعباسی هم از کشتی به 2 مدال برنز رسیدند.


تعداد ورزشکاران ایران: 14 تن، دوومیدانی (1) وزنه برداری (4) کشتی آزاد (8) کشتی فرنگی (1)
نتایج کاروان ورزشی ایران:
- کشتی آزاد: ابوطالب طالبی (برنز)، شمس‌الدین سیدعباسی (برنز)، عبدالله موحد (طلا)، علی محمد مومنی (چهارم). مقام تیمی: ششم.
- وزنه برداری: محمد نصیری (طلا)، پرویز جلایر (نقره)، نصرالله دهنوی (ششم). مقام تیمی: چهارم.
- نتیجه: ایران با کسب 2 مدال طلا، یک نقره و دو برنز در رده بندی نهایی، نوزدهم شد.



*دوره هشتم؛ فوتبال برای اولین بار به المپیک رسید


رقابت‌های المپیک در سال 1972 در مونیخ آلمان برگزار شد. در این دوره کاروان ایران با 51 ورزشکار به المپیک اعزام شد اما گویا هر چه تعداد ورزشکاران بیشتر می‌شد نتایج قابل قبولی توسط آنها کسب نمی‌شد در این دوره برخلاف دوره‌های گذشته کاروان ایران بدون طلا ماند و حتی محمد نصیری که در المپیک مکزیک به مدال طلا رسیده بود در این دوره نایب قهرمان شد. در این دوره برای نخستین بار پای فوتبالیست‌ها به المپیک باز شد. هدایت آن تیم برعهده محمد رنجبر بود. تیم ملی ایران در این بازی‌ها دو شکست داشت اما یک پیروزی رویایی مقابل برزیل رقم زد.


تعداد ورزشکاران ایران: 51 تن، کشتی آزاد (10) مشت زنی (5) فوتبال (19) کشتی فرنگی (5) دوچرخه سواری (4) وزنه برداری (3) دوومیدانی (3) شمشیربازی (2)
نتایج کاروان ورزشی ایران:
- وزنه برداری:
محمد نصیری (نقره)، نصرالله دهنوی (پنجم). عنوان تیمی: ششم.
- کشتی آزاد: ابراهیم جوادی (برنز)، رمضان خدر (هفتم)، منصور برزگر (پنجم مشترک). مقام تیمی: ششم.
- کشتی فرنگی: رحیم علی آبادی (نقره).
- نتیجه: ایران با دریافت 2 مدال نقره و یک برنز در رده بیست و هشتم جای گرفت.



*دوره نهم؛ اعزام بزرگترین کاروان ایران اما بدون مدال طلا


در المپیک 1976 مونترال یکی از بزرگترین کاروان ورزشی ایران روانه بازی های المپیک شد. در این دوره 88 ورزشکار سهمیه المپیک را کسب کرده بود اما ماحاصل آن تنها دو مدال نقره و برنز بود. از بین 88 ورزشکاری که به المپیک اعزام شدند سهم بانوان 4 ورزشکار بود.منصور برزگر کشتی‌گیر کشورمان در وزن 74 کیلو به مدال نقره دست پیدا کرد و محمد نصیری هم در وزنه‌برداری به مدال برنز رسید.
فوتبال هم برای دومین بار زیر نظر حشمت مهاجرانی به المپیک رفت و به مرحله یک‌چهارم راه یافت، اما در این مرحله شکست خورد و حذف شد.


تعداد ورزشکاران ایران: 88 تن، فوتبال (19) تیراندازی (4) شمشیربازی (13) مشت زنی (6) دوچرخه سواری (7) وزنه برداری (7) واترپلو (11) دوومیدانی (4) کشتی آزاد (10) کشتی فرنگی (7)
نتایج کاروان ورزشی ایران:
- کشتی آزاد: منصور برزگر (نقره)، محسن فره وشی (چهارم)، رمضان خدر (پنجم).
- وزنه برداری: محمد نصیری (برنز).
- کشتی فرنگی: مرادعلی شیرانی (ششم).
- نتیجه: ایران با کسب یک مدال نقره و یک برنز در رده بندی نهایی، سی و سوم شد.



*دوره دهم؛ اولین حضور ورزشکاران بعد از انقلاب در المپیک


کشور ایران دو دوره در المپیک غایب بود و در سال 1988 باز هم در المپیک در سئول شرکت کرد با این تفاوت که در این دوره ورزشکاران برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی در المپیک حضور داشتند. 27 ورزشکار در 4 رشته به در این دوره حضور داشتند که هیچ بانوی ایرانی در این دوره هم موفق به حضور در المپیک نشده بود. رشته تکواندو در این دوره به صورت آزمایشی در المپیک حضور داشت.


تعداد ورزشکاران ایران: 27 تن، کشتی آزاد(8)، کشتی فرنگی (7)، دوچرخه‌سواری(7)، دو ماراتن(1) تکواندو (غیررسمی - 4)
نتایج کاروان ورزشی ایران:
- کشتی آزاد:
عسکری محمدیان (نقره)، اکبر فلاح (چهارم)، آیت واگذاری (ششم)، عنوان تیمی: نهم.
- نتیجه: کاروان ایران با کسب یک مدال نقره همراه با کشورهای کاستاریکا، شیلی، سنگال، جزایر ویرجین، جزایر آنتیل، پرو و اندونزی در رده سی‌وششم قرار گرفت.


*دوره یازدهم؛ اولین مدال تکواندو در سبد ایران


در سال 1992 المپیک در کشور بارسلونا برگزار شد و کشور ایران با 40 ورزشکار در این رقابت ها حضور داشت که البته باز هم مانند دوره قبل بانوان ورزشکار سهمی از حضور در المپیک نداشتند. با اینکه ایران در این دوره با 40 ورزشکار شرکت کرده بود اما نتیجه آن تنها 4 مدال برنز و نقره بود. اتفاق جالب توجه در این دوره کسب مدال توسط تکواندوکاران بود.


تعداد ورزشکاران ایران: 40 تن، کشتی آزاد (10)، کشتی فرنگی (6)، دوچرخه‌سواری (7)، مشت زنی (6)، وزنه‌برداری (5)، دوومیدانی (2)، تنیس‌روی میز (1)، تکواندو (3)
نتایج کاروان ورزشی ایران:
- کشتی آزاد: عسکری محمدیان (نقره)، امیررضا خادم (برنز)، رسول خادم(برنز)، علی اکبرنژاد (چهارم)، ایوب بنی‌نصرت(پنجم). عنوان تیمی: سوم


- کشتی فرنگی: رضا سیم‌خواه (ششم)، عبدالله چمن‌گلی (ششم)، حسن بایک (پنجم). عنوان تیمی: دوازدهم.


- تکواندو: فریبرز عسگری( نقره)، رضا مهماندوست( برنز)


- نتیجه: ایران با یک مدال نقره و دو برنز به همراه بلژیک و کرواسی در رده چهل و چهارم قرار گرفت.
* دوره دوازدهم؛ بانوی ایرانی طلایی شد


بازی‌های 1996 آتلانتا برای کاروان ایران به خصوص بانوان خوش یمن بود. آنها بعد از چندسال غیبت توانستند بالاخره به المپیک برسند. لیدا فریمان تنها بانوی ایران در این بازی‌ها در رشته در تفنگ بادی 10 متر حضور داشت ضمن اینکه فریمان پرچمدار کاروان ایران در المپیک هم بود.


تعداد ورزشکاران ایران: 19 تن، کشتی آزاد(9)، کشتی فرنگی(1)، مشت‌زنی(4)، تیراندازی زنان(1)، شنا(1)، دوومیدانی(1)، وزنه‌برداری(1)
نتایج کاروان ورزشی ایران:
- کشتی آزاد:
غلامرضا محمدی (پنجم)، محمد طلایی (ششم)، امیررضا خادم (برنز)، رسول خادم (طلا)، عباس جدیدی (نقره).
- کشتی فرنگی: احد پازاج (دوازدهم).


-تیراندازی: لیدا فریمان( طلا)
- نتیجه: تیم ایران با کسب یک مدال طلا، یک نقره و یک برنز در مکان چهل‌و‌سوم جای گرفت.



دوره سیزدهم؛ دوره طلایی وزنه برداری از راه رسید


یکی از بهترین حضور ایران در تاریخ المپیک به بازی های المپیک سیدنی که در سال 2000 برگزار شد برمی گردد. کاوران ایران در این دوره با 35 ورزشکار راهی المپیک شد که حاصل آن 3 طلا و یک برنز بود.


تعداد ورزشکاران ایران: 35 تن، جودو(3)، مشت زنی(5)، دوچرخه‌سواری(2) ، تیراندازی(1)، وزنه‌برداری(6)، تکواندو(2)، دوومیدانی(1)، شنا(1)، تنیس روی میز(1)، کشتی فرنگی(3)، کشتی آزاد(8)، سوارکاری(1)، قایقرانی(1)
نتایج کاروان ورزشی ایران:
- وزنه‌برداری: حسین رضازاده (مدال طلا)، حسین توکلی (طلا)، کوروش باقری (چهارم).
- کشتی آزاد: علیرضا دبیر (طلا)، امیررضا خادم (چهارم)، عباس جدیدی (چهارم)، علیرضا حیدری (ششم)، محمد طلایی (چهارم).
- تکواندو: هادی ساعی (برنز).
- جودو: آرش میراسماعیلی (پنجم).


- نتیجه: ایران با کسب 3 مدال طلا و یک برنز به مقام بیست و ششم دست یافت.


دوره چهاردهم؛ مرد طلایی باز هم طلایی شد


در المپیک 2004 آتن باز هم وزنه برداران اقتدارشان را نشان داد و حسین رضازاده قویترین مرد جهان به مدال طلای این رقابت ها دست پیدا کرد. هادی ساعی هم در این دوره عملکرد فوق العاده داشت و توانست به مدال طلا برسد. علیرضا رضایی و مسعود مصطفی‌جوکار هم در کشتی به مدال نقره رسیدند. یوسف کرمی در تکواندو و علیرضا حیدری در کشتی برنزی‌های ایران را در کاروان 38 نفره ایران بودند.


تعداد ورزشکاران ایران: 38 تن، جودو(7)، مشت زنی(1)، دوچرخه‌سواری(4)، تیراندازی(1)، وزنه‌برداری(5)، تکواندو(2)، دوومیدانی(2)، شنا(1)، تنیس روی میز(1) ، کشتی فرنگی(6)، کشتی آزاد(7)
- وزنه‌برداری: حسین رضازاده (طلا)، شاهین نصیری‌نیا (چهارم).
- تکواندو: هادی ساعی (طلا)، یوسف کرمی (برنز).
- کشتی فرنگی: سجاد برزی (چهارم).
- کشتی آزاد: مسعود مصطفی جوکار (نقره)، مجید خدایی (پنجم)، علیرضا حیدری (برنز)، علیرضا رضایی (نقره).
- نتیجه: تیم ایران با کسب 2 مدال طلا، دو نقره و دو برنز در رده بیست و نهم جای گرفت.



دوره پانزدهم؛ بدترین المپیک در تاریخ ایران


المپیک 2008 پکن از بدترین المپیک‌ها در تاریخ ایران بود. در این دوره با وجود چهره های نامداری چون حمید سوریان، فردین معصومی، رضا یزدانی و مصطفی‌جوکار هیچ مدالی سهم ایران نشد و از کاروان 54 نفر ایران تنها هادی ساعی در تکواندو و مراد محمدی در کشتی به ترتیب به مدال طلا و برنز رسیدند.


تعداد ورزشکاران ایران: 54 تن، تکواندو(3)، بسکتبال(12)، کشتی آزاد(7)، کشتی فرنگی(5)، جودو(6)،بوکس(3)، وزنه برداری(3)، شنا(1)، بدمینتون(1)، تنیس روی میز(1)،قایقرانی(2)، تیروکمان(2)، دوچرخه سواری(3)، دوومیدانی (5)
نتایج کاروان ورزشی ایران:
- تکواندو:
هادی ساعی (طلا)
- بسکتبال: (یازدهم)
- کشتی آزاد: عباس دباغی(دهم)، سید مراد محمدی(برنز)، مهدی تقوی(دهم)، میثم مصطفی جوکار(نوزدهم)، رضا یزدانی(یازدهم)، سعید ابراهیمی(دهم)، فردین معصومی(پنجم)
- کشتی فرنگی: حمید سوریان(پنجم)، علی محمدی(یازدهم)، سامان طهماسبی(یازدهم)، مسعود هاشم زاده(پانزدهم)
- جودو: علی معلومات(پنجم)، محمد رضا رودکی(پنجم)
- بوکس: مرتضی سپهوند(پنجم)
- وزنه برداری: اصغر ابراهیمی(هفتم)،محسن بیرانوند(یازدهم)، رشید شریفی(ششم)
- قایقرانی: محسن شادی در مجموع(بیست و ششم)، هما حسینی در مجموع(بیست وهشتم)
- دوچرخه سواری
مسیر جاده:
حسین عسگری(پنجاه ودوم)، قادر میزبانی(هفتاد و نهم)
تایم تریل انفرادی: حسین عسگری(سی و پنجم)
- دوومیدانی:
پرتاب دیسک: احسان حدادی در مجموع(هفدهم)، عباس صمیمی در مجموع(بیست وششم)
دوی 800 متر: سجاد مرادی(نهم)
ده گانه: هادی سپهرزاد(بیست ودوم)
نتیجه:تیم ایران با کسب یک مدال طلا و یک مدال برنز در رده پنجاه و یکم جای گرفت.


دوره شانزدهم؛ طلایی ترین حضور ایران در المپیک لندن


المپیک لندن طلایی‌ترین حضور ورزشکاران ایران در بازی‌های المپیک بود. کاروان ورزشی ایران برای نخستین بار 4 مدال طلا کسب کرد و با 5 نقره و 3 برنز در رده هفدهم قرار گرفت. در المپیک لندن کشتی فرنگی شگفتی ساز شد. حمید سوریان، قاسم رضایی و امید نوروزی از کشتی گیران طلایی این رقابت ها بودند.


در این دوره بهداد سلیمی قویترین مرد جهان در وزنه برداری به مدال طلا رسید و برای اولین بار هم احسان حدادی دوومیدانی کار کشورمان در پرتاب دیسک مدال نقره این رقابت ها را از آن خود کرد و شگفتی ساز کاروان ایران در لندن شد.


53 ورزشکار در این رقابت ها نمایندگان ایران بودند که سهم بانوان از این تعداد 8 نفر بود. آماری که در مقایسه با دوره های قبل منحصر به فرد بود.



دوره هفدهم؛ شگفتی ها در راه هستند


کاروان ایران در این بازی ها با 64 ورزشکار در 14 رشته ورزشی حضور خواهد داشت که از این بین 9 سهمیه متعلق به بانوان است. این دوره از بازی‌ها به میزبانی ریودوژانیرو از 16 مرداد آغاز می‌شود. باید دید در این دوره کاروان ورزشی ایران می تواند نتیجه ای بهتر از المپیک لندن را به دست بیاورد یا خیر.


عملکرد ورزش ایران از المپیک ۱۹۴۸ لندن تا به حال به شرح زیر است:


ـ ۱۹۴۸ لندن (۳۸ ورزشکار): یک برنز - مقام سی و ششم


ـ ۱۹۵۲ هلسینکی (۲۲ ورزشکار): ۳ نقره، ۴ برنز - مقام پانزدهم


ـ ۱۹۵۶ ملبورن (۱۷ ورزشکار): ۲ طلا، ۳ نقره- مقام چهاردهم


ـ ۱۹۶۰ رم (۲۵ ورزشکار): یک نقره، ۳ برنز - مقام بیست و ششم


ـ ۱۹۶۴ توکیو (۶۴ ورزشکار): ۲ برنز - مقام سی و چهارم


ـ ۱۹۶۸ مکزیکو (۱۹ ورزشکار): ۲ طلا، یک نقره، ۲ برنز - مقام هجدهم


ـ ۱۹۷۲ مونیخ (۵۱ ورزشکار): ۲ نقره، یک برنز - مقام بیست و هشتم


ـ ۱۹۷۶ مونترال (۸۸ ورزشکار): یک نقره، یک برنز - مقام سی و سوم


ـ ۱۹۸۰ مسکو: ایران شرکت نداشت.


ـ ۱۹۸۴ لس آنجلس: ایران شرکت نداشت.


ـ ۱۹۸۸ سئول (۳۸ ورزشکار): یک نقره، مقام چهل و دوم


ـ ۱۹۹۲ بارسلون (۴۰ ورزشکار): یک نقره، ۲ برنز- مقام چهل و چهارم


ـ ۱۹۹۶ آتلانتا (۱۸ ورزشکار): یک طلا، یک نقره، یک برنز - مقام چهل و سوم


ـ ۲۰۰۰ سیدنی (۳۵ ورزشکار): ۳ طلا، یک برنز - مقام بیست و ششم


ـ ۲۰۰۴ آتن (۳۸ ورزشکار): ۲ طلا، ۲ نقره، ۲ برنز - مقام بیست و نهم


ـ ۲۰۰۸ پکن (۵۴ ورزشکار): یک طلا، یک برنز - مقام چهل و هفتم


‌-۲۰۱۲ لندن( ۵۴ ورزشکار): چهار مدال طلا، پنج مدال نقره، سه مدال برنز- مقام هفدهم


*ورزشکاران با بیش از یک مدال




































































ورزشکار طلا نقره برنز جمع
هادی ساعی 2 - 1 3
حسین رضازاده 2 - - 2
غلامرضا تختی 1 2 - 3
محمد نصیری 1 1 1 3
رسول خادم 1 - 1 2
عسگری محمدیان - 2 - 2
محمود نامجوی - 1 1 2
امیررضا خادم - - 2 2

*دارندگان یک مدال




































































































طلا نقره برنز
امامعلی حبیبی ناصر گیوه چی جعفر سلماسی
عبدالله موحد محمدعلی خجسته پور محمد ملاقاسمی
علیرضا دبیر محمد مهدی یعقوبی جهانبخت توفیق
حسین توکلی پرویز جلایر عبدالله مجتبوی
حمید سوریان رحیم علی آبادی علی میرزایی
امید نوروزی منصور برزگر محمد ابراهیم سبف پور
قاسم رضایی عباس جدیدی محمد پذیرایی
بهداد سلیمی علیرضا رضایی اسماعیل علم خواه
نواب نصیر شلال محمدعلی صنعتکاران
مسعود مصطفی جوکار ابوطالب طالبی
سجاد انوشیروانی شمس الدین سیدعباسی
احسان حدادی ابراهیم جوادی
صادق گودرزی یوسف کرمی
محمدباقر معتمد کیانوش رستمی
علیرضا حیدری
احسان لشگری
کمیل قاسمی
مراد محمدی


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب