صدور پروانه صلاحیت حرفهای سواد پرستاران را بالا می برد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حسین حبیب زاده، رئیس دانشکده پرستاری ارومیه گفت: در سالهای اخیر به علت نبود سیستم بازآموزی، کیفیت خدمات پرستاری افت کرده و این مساله مشکلاتی را در خدمت رسانی به مردم ایجاد کرده است و صدور پروانه صلاحیت حرفهای و الزام پرستاران به دانش اندوزی و بازآموزی مداوم میتواند این مشکلات را برطرف کند.
وی ادامه داد: بسیاری از پرستاران فاقد قدرت علمی لازم هستند و از طرفی پرستاران زیادی داریم که از دانشکدههای بیکیفیت فارغ التحصیل شده اند و توان علمی کافی ندارند.
حبیب زاده گفت: به علت کمبود پرستار، این نیروها به راحتی استخدام می شوند و بعد از استخدام نیز خیالشان راحت است که 30 سال بدون دغدغه آموزش، می توانند کار کنند و الزامی برای بازآموزی و ارتقای دانش خود احساس نمی کنند.
وی افزود: تاکنون به علت نبود سیستم ارزیابی ، یک پرستار پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه و بدون سنجش میزان توان علمی و مهارتی و عدم بررسی توانمندی های حرفه ای، به راحتی وارد فضای کاری و ارائه خدمت به بیماران می شد.
حبیب زاده تاکید کرد: مطابق روالی که اجرا می شود، هیچ ارزیابی از صلاحیت حرفهای، مهارتی، شناختی و عاطفی پرستاران صورت نمی گیرد و به همین علت متاسفانه پرستاران در کشور به عنوان افرادی باسواد و علمی شناخته نمیشوند.
وی گفت: این مساله زنگ خطری است که سالها به صدا درآمده ،اما راه حل آن، که ارزیابی مداوم صلاحیت علمی ،حرفه ای پرستاران و الزام بازآموزی پرستاران است، مغفول مانده بود که خوشبختانه با مصوبه اخیر وزارت بهداشت گام مهمی در جهت رفع این مشکل برداشته شده است.
رئیس دانشکده پرستاری مامایی ارومیه تصریح کرد: تصویب الزام صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری، برای ادامه فعالیت شغلی، باعث می شود، از این پس پرستاران به سمت بازآموزی و آموزش در کنار سوپروایزرهای آموزشی سوق پیدا کنند .
وی گفت: این اقدام، یک گام بزرگ در جهت افزایش سواد پرستاران ایران است و قطعا مرور کیفیت خدمات پرستاری در کشور افزایش پیدا می کند.
انتهای پیام/