دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مرداد 1395 - 14:49

پلان مدیریتی بیابان لوت در خراسان جنوبی اعلام شد

به دنبال ثبت جهانی بیابان لوت پایگاه جهانی بیابان لوت در خراسان جنوبی پلان مدیریتی خود را اعلام کرد.
کد خبر : 104496

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی، زهرا ملکوتی سرپرست پایگاه جهانی بیابان لوت در خراسان جنوبی در خصوص این پلان گفت: در پلان مدیریتی بیابان لوت سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در نظر گرفته شده است.


وی گفت: در برنامه کوتاه مدت پلان مدیریتی پایگاه، آموزش صنایع دستی به روستائیان روستاهای دهسلم و حیدرآباد، گردهمایی با حضور راهنمایان تورهای بین‌المللی در زمینه جذب گردشگر و ارائه خدمات به آنها، معرفی پایگاه و بیابان لوت از طریق سایت چندزبانه و معرفی روستای دهسلم و بیابان لوت از طریق بروشور، کتابچه و غیره در نظر گرفته شده است.


سرپرست پایگاه تاریخی بیابان لوت در خراسان جنوبی همچنین به اقدامات میان مدت اشاره کرد و افزود: فعالیت‌هایی که مربوط به برنامه‌های میان مدت است شامل معرفی بیابان لوت در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی، بهسازی و زیباسازی روستاهای دهسلم و حیدرآباد و تبدیل تعدادی از خانه های روستاهای دهسلم و حیدرآباد به خانه بوم گردی با مدیریت میراث فرهنگی و مشارکت مردم می شود.


ملکوتی افزود: ایجاد زیرساخت‌های گردشگری در روستاهای دهسلم و حیدرآباد، استانداردسازی صنایع دستی روستا جهت عرضه در نمایشگاه‌های بین‌المللی، توسعه راه‌ها (ریلی، هوایی، زمینی) و ایجاد امنیت و رفاه برای گردشگران، حمایت از تشکل های مردم نهاد در مباحث طبیعت گردی بویژه اکوتوریسم بیابان و فراهم کردن امکانات تفریحی- رفاهی( اسکی، گلایدر، رالی، سافاری) و اسکان گردشگران در محل های مشخص شده در بیابان ازجمله اقدامات بلندمدتی است که پایگاه بیابان لوت در خراسان جنوبی در نظر دارد.


گفته می‌شود ایران با ثبت قنات ایرانی و بیابان لوت در فهرست میراث جهانی یونسکو با 2 پله صعود در رتبه 11 جهانی پس از آمریکا از لحاظ تعداد آثار ثبتی قرار گرفت.


بیابان لوت با دارا بودن ویژگی‌های تاریخی زمین شناسی و ژئومورفولوژیکی در حالی شرایط ثبت در فهرست میراث جهانی را کسب کرده که یکی از بزرگترین میراث طبیعی جهان ویژگی‌های منحصر به فردی چون بلندترین تپه‌های ماسه‌ای، بلندترین کلوت‌ها و گرم‌ترین نقطه زمین را به اعتقاد ناسا برخوردار است.


همچنین در این بیابان به پدیده‌‌های بی‌نظیر طبیعی، استثنایی و شگفت‌انگیزی نظیر کلوت‌ها و یاردانگ‌ها، نبکاها (گلدان های صحرا یا تل گز)، هرم‌های ماسه‌ای، مخروط‌های آتشفشانی، دشت‌های پوشیده از گدازه‌های بازالتی و ... می‌توان اشاره کرد. این ویژگی‌ها توانسته دانشمندان و گردشگران زیادی را به این منطقه بکشاند. در مسیر ثبت جهانی بیابان لوت دو اثر منحصر به فرد «کوه‌های مریخی و نخلستان دهسلم» در شهرستان نهبندان ثبت میراث طبیعی- ملی شدند.
همچنین در مسیر رسیدن به روستای دهسلم از سمت نهبندان کوه‌هایی بسیار زیبا و چشم نواز خودنمایی می‌کنند که به کوه‌های مریخی مشهورند. کوه‌های مریخی دارای 25 کیلومتر طول و 1کیلومتر عرض بوده و به رنگ‌های قرمز و خاکستری و سفید دیده می‌شوند. این کوهها رسوبی بوده و فاقد پوشش گیاهی هستند. ارتفاع آنها نسبت به دشت‌های اطراف از 5 تا 100 متر متغیر است. این اثر طبیعی در اردیبهشت 94 به شماره 261 در فهرست میراث طبیعی- ملی کشور به ثبت رسید.


بیابان لوت به عنوان اولین اثر طبیعی ثبت شده در فهرست آثار جهانی ایران با داشتن ویژگی‌های منحصر به فرد در مرداد سال 93 به شماره 203 در فهرست میراث طبیعی ملی ثبت شد و در تیر ماه سال جاری در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب