دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 تير 1395 - 10:18

سرشار: «پدر شعر انقلاب» برازنده مرحوم سبزواری است

محمدرضا سرشار، عضو هیئت موسس انجمن قلم، بیان کرد: مرحوم سبزواری شناخت درستی از مسائل پیرامونش داشت و ثبات و خلوص او در مواضع فکری مثال‌زدنی است.
کد خبر : 103381

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، محمدرضا سرشار، نویسنده، پژوهشگر و منتقد ادبی، درباره زنده‌یاد حمید سبزواری گفت: سروده‎‌های استاد سبزواری همواره در ذهن ما خواهد بود و از یاد نمی‌بریم او شاعری بود که بدون تردید، همه شعرای انقلابی ما از او آموخته و الهام گرفته‌اند.
سرشار با اشاره به تاثیرگذاری مرحوم سبزواری بر شاعران انقلابی تاکید کرد: در عین حال، از یکی دو استثنا مانند مرحوم مردانی که بگذریم، هیچ‌کدام در حد و اندازه ایشان درباره انقلاب، جنگ تحمیلی، فلسطین، جمهوری اسلامی ایران و مبانی ارزشی شعر و سرود نگفته‌اند.
وی افزود: گاهی می‌بینیم بعد از مرگ بعضی اشخاص، القابی به آن ها داده می شود که برایشان بسیار بزرگ است و آن ها در آن حد نبوده‌اند و آن صفت مصداق حقیقی ندارد؛ اما مرحوم استاد سبزواری از معدود کسانی است که لقبی که بعد از فوت به ایشان دادند کاملا مناسب و شایسته بود و «پدر شعر انقلاب» برازنده چنین شخصیتی بود.
این نویسنده ادامه داد: زنده‌یاد سبزواری در کنار ویژگی‌های شعری و ادبی، خصلت‌هایی داشت که او را از دیگر هنرمندان متمایز و منحصر به فرد می کرد و جایگاه ویژه ای به او می‌بخشید. شخصیت انسانی مرحوم سبزواری در دورانی که ارزش های اخلاقی، ادب، تواضع، حیا، وفای به عهد، پاکیزگی در سلوک و رفتار و حتی نگاه و نظر به کالای کمیابی در میان هنرمندان و حتی بعضی هنرمندان موسوم به ارزشی تبدیل شده، بسیار گرانقدر است. این ویژگی ها مخصوصا لازم است مورد توجه جوان هایی قرار بگیرد که می خواهند در مسیر این شاعر بزرگ گام بردارند و دین شان را به انقلاب و شاعران انقلابی ادا کنند.
سرشار با بیان اینکه مرحوم سبزواری خصوصیات خوب را به کمال داشت، افزود: این شاعر از کسانی بود که با طیب خاطر و بدون ذره ای مبالغه می توان او را دارای صفات برجسته انسانی دانست. من در برخوردها و گفت‌وگوهایی که با ایشان داشتم، بدون ذره‌ای نوسان و فراز و فرود، رعایت ویژگی های انسانی را در او دیدم.
عضو هیئت موسس انجمن قلم همچنین به ویژگی دیگری از مرحوم سبزواری اشاره و تاکید کرد: زمان‌شناسی و جریان شناسی در عرصه جامعه و سیاست از مهم ترین مواردی است که باید درباره پدر شعر انقلاب به آن اشاره کرد. برخی از شاعران فاقد بینش درست سیاسی هستند، برخی بینش دارند ولی به طور کلی در مسائل سیاسی دخالت نمی کنند و بعضی هم چون این بینش را ندارند در شناخت و اعلام موضع دچار انحراف و اشتباه می شوند. در حالی که مرحوم سبزواری شناخت درستی از مسائل پیرامون خود داشت و ثبات و خلوص او در مواضع فکری مثال زدنی است.
وی ضمن بیان اینکه نفاق بین شعر و هنر و عمل زنده یاد سبزواری وجود نداشت، افزود: همان طور که رهبر معظم انقلاب هم بحق اشاره کردند، ایشان بسیار زمان شناس بود به طوری که در زمان مناسب، نسبت به رویدادهای کشور واکنش مناسب نشان می داد و حتی بعضی رویدادها را قبل از رخ دادن پیش بینی می کرد که مجموعه ارزشمند سرودهایی که متعلق به ایشان است گواه محکمی بر زمان شناسی مرحوم سبزواری است.
این مولف و مترجم افزود: در 37 سال بعد از انقلاب که پدر شعر انقلاب در قید حیات بود، ذره‌ای اعوجاج و افت و خیز در مواضعش نشان نداد؛ همواره این شجاعت را داشت که مشی ثابت خودش را طی کند و با شجاعت و جسارت درمورد مسائل جاری مملکت اعلام موضع و اظهار نظر می کرد.
سرشار به مردمی بودن استاد سبزواری هم اشاره و تاکید کرد: در هر سفری که از ایشان دعوت می‌شد برای آرمان های انقلاب برود و شعرخوانی کند، دریغ نمی کرد. همان طور که سروده هایش نشان می دهد و در خاطر مردم مانده، مردم برای او بسیار مهم بودند و اهتمام زیادی داشت که برای نشر انقلاب در میان آن‌ها باشد. این در حالی است که متاسفانه امروز می بینیم کسانی که ذره ای جایگاه ایشان را ندارند، مردم را زود فراموش می کنند و به دنبال برج عاج تنهایی هستند.
گفتنی است به مناسبت چهلمین روز درگذشت زنده‌یاد حمید سبزواری، مراسم بزرگداشت این پیر شعر انقلاب، در حوزه هنری برگزار خواهد شد و از علاقه‌مندان دعوت می شود یک‌شنبه سوم مرداد 1395 از ساعت 17 تا 19 در سالن سوره حوزه هنری حضور داشته باشند. در این برنامه، مسئولان فرهنگی و چهره‌های شاخص ادبی، پیرامون شخصیت والا و شعرها و سرودهای جاودان زنده‌یاد حمید سبزواری سخن می‌گویند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب