اجرای نسل سوم اعتبار بخشی بیمارستان های کشور/ ایمنی بیمار و کاهش خطاهای پزشکی از مهمترین ویژگیهای اعتباربخشی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از وزارت بهداشت، محمد آقاجانی ضمن بیان این مطلب افزود: بهترین ابزار و موثرترین روش برای ارتقاء کیفیت خدمات بیمارستانی،بهتر شدن نتایج درمان، پیشگیری از خطاهای پزشکی و جلب رضایت مردم، اعتباربخشی بیمارستانهاست.
وجود 248 استاندارد و 903 سنجه در نسل سوم اعتباربخشی بیمارستانهای کشور
وی افزود: در نسل سوم اعتبار بخشی بیمارستانهای کشور 248 استاندارد وجود دارد و در مجموع 903 سنجه هستند که ما بیمارستانها را براساس نحوه عملکردشان با این استانداردها و سنجهها اعتباربخشی میکنیم.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: با توجه به این اعتبار سنجی همه بیمارستانها اعم از بیمارستان دولتی، خصوصی، خیریه و عمومی و یا تک تخصصی مورد اعتباربخشی قرار خواهند گرفت.
تلاش یک ساله 123 نفر از متخصصان
آقاجانی در تشریح بیشتر این اعتباربخشی گفت: نسل سوم اعتباربخشی بیمارستانهای کشور حاصل کار یک ساله فشرده و مستمر معاونت درمان وزارت بهداشت با کمک 123 استاد دانشگاه، مدیران بخش دولتی، مدیران بخش خصوصی و صاحبنظران و فعالان این حوزه است که برای اجرا آماده شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: نسل سوم اعتباربخشی بیمارستانهای کشور که حاصل تلاش کار کارشناسان این حوزه است قبل از ابلاغ برای نظرخواهی به دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانهای کشور ارسال شده است و نظرات تخصصی را برای ویرایش ما قبل آخر، ارائه دادهاند، تمامی پیشنهادات در کمیته علمی مورد بررسی قرار گرفته و ویرایش نهایی برای اجرا هفته گذشته به طور رسمی توسط وزارت بهداشت به تمام بیمارستانهای کشور ابلاغ شد.
آقاجانی با بیان این که رویکردهای جدیدی در این اعتباربخشی لحاظ شده است، گفت: مهمترین ویژگی آن ایمنی بیمار است به طوری که در این نسل از اعتباربخشی 110 سنجه ویژه ایمنی بیمار و کاملاً هدفمند برای تضمین ایمنی بیمار و به طور خاص کاهش خطاهای پزشکی در آن گنجانده شده است .
تمرکز بر بیمار محوری، خدمات بالینی، وظیفه محوری و نتیجه گرایی
معاون درمان بیمار محوری را از دیگر موارد این اعتبار سنجی عنوان کرد و گفت: تمرکز بر خدمات بالینی و وظیفه محوری به جای بخش محوری، نتیجه گرایی به جای مستند گرایی نیز از دیگر موارد لحاظ شده در اعتبار سنجی نسل سوم است.
آقاجانی در ادامه به اهمیت و توجه به کارگروهی در این نسل از اعتبار بخشی اشاره کرد و گفت: در این اعتبار سنجی به نقش پزشکان و پرستاران توجه ویژه شده و امتیاز برای کار گروهی است، یعنی اگر حاصل کار گروهی بخش پرستار و پزشک مطلوب باشد و منجر به سلامت و رضایت بیماران شود، امتیاز لازم را کسب و در غیر این صورت امتیاز لازم را نخواهند گرفت.
آقاجانی به کاهش تعداد سنجهها و افزایش عمق آنها به عنوان یکی دیگر از اتفاقاتی که در نسل سوم اعتبار بخشی افتاده، اشاره کرد و گفت: ما سنجهها را از حدود 8 هزار به 903 سنجه کاهش دادهایم و این به معنای کاستن از سطح است و سنجهها را کاملاً عمیق نتیجهگرا کردیم.
تبدیل مستندات کاغذی به مستندات الکترونیکی
وی کاهش مستندات غیر ضروری و تبدیل مستندات کاغذی به مستندات الکترونیکی را از دیگر موارد لحاظ شده در این اعتبار بخشی برشمرد و گفت: این عمل برای اینکه هم از کاغذ بازی بیهوده کاسته شود و هم مستندات جهت قابل پیگیری باشد صورت گرفته است.
وی از رویکردهای دیگر نسل اعتبار بخشی را توجه به استانداردهای بین المللی عنوان کرد و گفت: البته هدف ما در وزارت بهداشت، اعتبار بخشی ملی است و نه نسخههایی از اعتبار بخشی که توسط موسسات خارجی در گذشته در بعضی از بیمارستانهای کشور به اجرا در آمده است.
معاون درمان افزود: ضمن ارتقا و استمرار اعتبار بخشی ملی به عنوان تنها ابزار سنجش و ارزیابی بیمارستانهای کشور، برای اینکه این اعتباربخشی با اعتبار بخشی بینالمللی منطبق باشد این سنجهها به گونهای طراحی شده تا تایید انجمنهای بینالمللی اعتباربخشی را نیز اخذ کنیم.
توجه و حفظ ارزشهای طرح تحول نظام سلامت در اعتبار بخشی نسل سوم
آقاجانی گفت: یکی دیگر از رویکردهای مهم اعتباربخشی نسل سوم، حفظ و توجه به ارزشهای طرح تحول نظام سلامت است به گونهای که کاهش پرداختی مردم از هزینههای درمانی و یا عدم ارجاع بیمار برای گرفتن خدمت و تهیه دارو به خارج از بیمارستان و دیگر بستههای طرح تحول سلامت در متن اعتباربخشی لحاظ شده است.
ابلاغ نسخه نهایی نسل سوم اعتبار بخشی در هفته گذشته
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان این که نسخه نهایی نسل سوم اعتباربخشی هفته گذشته برای اجرا ابلاغ شد، گفت: کتاب راهنمای آن نیز در آینده نزدیک ابلاغ خواهد شد و استقرار استانداردهای موجود در بیمارستانهای کشور لازم الاجرا خواهد بود.
آقاجانی از برنامهریزی برای تربیت ارزیابهای تخصصی ویژه این نسل از اعتباربخشی با رویکرد جدید خبر داد و گفت : از اول مهرماه، به طور رسمی ارزیابان ما عملیات ارزیابی اعتباربخشی را در بیمارستانهای کشور را انجام خواهند داد.
آقاجانی یادآور شد: وزارت بهداشت تمهیدات لازم را برای آموزش و آشنایی کامل بیمارستانها، پزشکان، مدیران و پرستاران با برنامه اعتبار بخشی بیمارستان های کشور آماده کرده است به گونه ای که بیمارستان ها نیازمند استفاده از شرکت های متفرقه در این خصوص نباشند.
انتهای پیام/