دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 تير 1395 - 16:02

پرونده کیارستمی از بستری در فصل شکوفه‌های گیلاس تا مرگ در همسایگی کَن/ خطای پزشکی در حاشیه، مهرجویی در متن

پس از گذشت ده روز از درگذشت عباس کیارستمی، کارگردان و فیلمساز سرشناس کشورمان ابهام در مورد اینکه خطای پزشکی منجر به فوت او شده یا خیر،هنوز روشن نیست.این در حالی‌ست که هر روز بر حواشی این ماجرا افزوده می‌شود به طوری که توهین‌ جامعه پزشکی به هنرمندان و بالعکس نقل همه محافل شده و روز به روز حواشی مهمتر از اصل ماجرای خطای پزشکی جلوه می‌کند.
کد خبر : 102130
مهرو ماهر، گروه اجتماعی خبرگزاری آنا: 7 فروردین سال 95 بود که خبر بیماری عباس کیارستمی،کارگردان سر‌شناس کشورمان رسانه‌ای شد و پزشکان به دلیل مشکلات متعدد گوارشی به وی توصیه کردند در بیمارستان جم بستری و تحت درمان قرار گیرد. پس از ادامه درمان و معالجات تیم پزشکی، هفته اول تعطیلات نوروز امسال کیارستمی از بیمارستان ترخیص شد اما به دلیل عود بیماری مجددا در روز ۱۲ فروردین به بیمارستان منتقل شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت.‌‌ همان موقع بود که حسن هاشمی، وزیر بهداشت به عیادت وی رفت و دستور داد تیمی از اساتید مجرب به سرپرستی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران به درمان این کارگردان مشهور رسیدگی کنند. همچنین عباس زارع‌نژاد، مشاور وزیر بهداشت نیز تاکید کرد که امکان انتقال کیارستمی به مرکزی دیگری وجود ندارد و تمام اقدامات درمانی لازم برای کیارستمی فراهم است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.


بالاخره پس از معاینه‌های متعدد پزشکان اعلام کردند احتمالا کیارستمی به سرطان روده بزرگ مبتلا است، به همین دلیل وی را مورد جراحی قرار دادند اما متاسفاته به دلیل عوارض جراحی انجام شده کیارستمی مجددا و به صورت متوالی تحت سه عمل جراحی دیگر قرار گرفت و این مساله باعث شد هر روز اخبار ضد و نقیضی از حال و احوال کیارستمی روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گیرد.


در حالی که دکتر مازیار پارسا، سخنگوی تیم پزشکی عباس کیارستمی در دومین گزارش از روند درمانی این فیلمساز گفته بود به دلیل کنترل شرایط تنفسی همچنان تا ۴۸ ساعت آینده در خواب مصنوعی خواهد ماند اما رضا پایدار، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران و سرپرست تیم درمان عباس کیارستمی از بهبودی حال این استاد خبر داده و اعلام کرده بود طبق آخرین پاتولوژی بیماری سرطان برای وی گزارش نشده است و در حال خروج از وضعیت بحرانی‌ است.


ابهام در حضور پزشک معالج کیارستمی در اتاق عمل


دکتر احمد میر، جراح دستگاه گوارش و پزشک کیارستمی نیز علت مراجعه این هنرمند به بیمارستان را فقط برای چکاب و بررسی‌های متداول پزشکی اعلام می‌کند؛ این در حالی است که خانواده‌ کیارستمی گفته بودند پدرشان برای انجام یک عمل غیراورژانسی و درمان پولیپ روده تحت عمل جراحی قرار گرفته و به دلیل بروز خطای پزشکی درگذشته است. حتی محمد شیروانی، کارگردان سینما به نقل از عباس کیارستمی در بیمارستان گفته بود: «قرار بود دکتر میر من رو عمل کنه. بعداً فهمیدم که پسرش من رو عمل کرده و تازه در شأنش نبودم و عمل رو سپرده به دستیار پنجاه ساله‌ش.»


این در حالی است که دکتر فتاحی،‌ معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی کشور درباره شائبه حضور نداشتن دکتر میر(پزشک معالج) هنگام جراحی مرحوم کیارستمی گفت: دو عمل اولیه (عمل اول و دوم) را پزشک معالج یعنی دکتر میر انجام داده است. عمل اول در تاریخ 16 اسفند و عمل دوم در تاریخ 21 اسفند 94 انجام شده است. خود دکتر میر در عمل اولیه قسمتی از روده بزرگ را برداشته، اما بیمار 3 روز بعد از عمل جراحی دچار خونریزی می‌شود و مجدداً جراحی دوم کنترل خونریزی توسط دکتر میر انجام شده است.


وی گفت: دکتر میر در عمل سوم و چهارم که هر دو به ترتیب در تاریخ 9 و 12 فروردین 95 انجام شده حضور نداشته و جراحی توسط کمک جراح وی و پزشک جراح دیگری انجام شده است. بر همین اساس ما معتقدیم در فضای مجازی به دکتر میر بزرگ اهانت شده؛ چرا که وی حدود 10 سال است عمل جراحی انجام نمی‌دهد؛لازم است همه بدانند جراحی اول و دوم توسط میر پسر انجام شده است.



دکتر رضا پایدار که پیش‌تر احتمال ابتلای کیارستمی به سرطان را تکذیب کرده بود پس از گذشت چند روز اعلام کرد جراحی کیارستمی برای جلوگیری از پیشرفت سلول‌های سرطانی بوده است و حتی دکتر ایرج حریرچی،قائم مقام وزیر بهداشت درباره آخرین وضعیت جسمی و درمانی «عباس کیارستمی» گفت: طبق نتیجه پاتولوژی وی که نهایی شد، بیماری وی زائده بدخیمی نیست و اگر این مرحله را رد کند، جای نگرانی وجود ندارد.


علت مرگ کیارستمی، سکته مغزی در فرانسه است​


سرانجام هفتم تیر ماه عباس کیارستمی به انتخاب خود و همراه با خانواده اش، تهران را به مقصد پاریس ترک کرد تا روند درمانش را در آنجا ادامه دهد. اما بر اثر شدت بیماری ساعت 7 صبح روز چهاردهم تیر ماه به کما رفت و به گفته ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت با توجه به اینکه داروهای ضد انعقادی مصرف می‌کرد امکان عمل جراحی وی در این شرایط نبود و متاسفانه اتقاق تلخ درگذشت وی رخ داد.


پس از آن علیرضا زالی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی در نامه ای به «Patrick Bouet» رئیس نظام پزشکی فرانسه خواستار همکاری دو جانبه جهت روشن شدن زوایای فوت عباس کیارستمی کارگردان سرشناس شد و درخواست کرد که پرونده پزشکی کیارستمی از فرانسه به ایران ارسال شود.


همچنین چهارشنبه هفته گذشته جلسه‌ای با حضور اساتید و پزشکان تیم درمانی کیارستمی در سازمان نظام پزشکی برگزار شد که بیش از 5 ساعت به طول انجامید و علی فتاحی معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی کشور گفت: در این جلسه اعضای کمیسیون ویژه حدود 20 تا 30 سؤال و ابهام را درباره پرونده بستری مرحوم کیارستمی مطرح کردند و هفته آینده نتیجه نهایی کمیسیون تخصصی ویژه عباس کیارستمی اعلام می‌شود.


پس از آنکه داریوش مهرجویی، کارگردان سینما با ناراحتی و عصبانیت در غم از دست دادن دوست و همکار سینمایی‌اش عباس کیارستمی گفت: «برخی دکترهای بی‌سواد، قاتل و جراحان بی‌عرضه، کارگردان سینمای ایران را کشتندبنابراین باید این پزشکان محاکمه شوند»، بسیاری از پزشکان نسبت به این موضوع واکنش تند و منفی نشان دادند. تا جایی که یکی از پزشکان بیمارستان جم با انتشار تصویری به مهرجویی توصیه کرده بود «آقای مهرجویی لطفا مواد صنعتی را با سنتی مخلوط نکنید».






انتشار همه این بحث‌ها و اظهارات ضد و نقیض مسئولان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی ایران در رسانه‌ها باعث شد تا عده‌ای از مردم هم تجربه‌های خانواده و نزدیکان خود را از خطای پزشکی در بیمارستان‌های کشور را مطرح کنند و کمپین‌ها و هشتگ‌های متعددی از خطای پزشکی در فضای مجازی شکل بگیرد البته هنوز هم علی رغم برگزاری جلسات متعدد در وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی علت مرگ کیارستمی و ارتباط آن با خطای پزشکی مشخص نشده است و این اظهارات ضد و نقیض باعث شده همه مردم و هنرمندان به طور قطع خطای پزشکی را عامل درگذشت این هنرمند بدانند.


این روز‌ها آنقدر به حاشیه‌های درگذشت عباس کیارستمی دامن زده شده است که روز به روز از اصل ماجرا یعنی خطای پزشکی فاصله می‌گیریم. البته امروز سید حسن هاشمی در مورد بروز خطای پزشکی در پرونده کیارستمی گفت: من علاقه مندم که ابتدا موضوع پرونده مرحوم کیارستمی به سرانجام برسد و بعد از آن حرف‌هایی دارم که به موقع می‌گویم. اما اکنون نمی‌خواهم چیزی را بگویم که روی این پرونده اثرگذار باشد و اگرچه به دانش، انصاف و طرفداری از حق و حقیقت همه اساتید برجسته‌ای که در کمیسیون رسیدگی به این پرونده حضور دارند و از طرف رئیس سازمان نظام پزشکی حکمشان اعلام شده است، اعتماد دارم، اما بعد از به سرانجام رسیدن این موضوع حرف‌هایی است که آن‌ها را می‌گویم، اما اکنون ممکن است این حرف‌ها به عنوان جانبداری تلقی شود.


به گزارش آنا،‌عباس کیارستمی متولد 1 تیر 1319 تهران، فیلمنامه نویس، تهیه کننده، کارگردان، کارگردان هنری، تدوین گر و عکاس بین المللی بود. آثار وی با استقبال فراوان منتقدان، فستیوال‌ها و بنیادهای فرهنگی-هنری جهان روبه رو شد. او دارای لیسانس نقاشی از پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود. کیارستمی از سال 1970 میلادی در عرصهٔ سینما فعالیت می کرد و بیش از 40 فیلم سینمایی، کوتاه و مستند ساخت.




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب