دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 تير 1395 - 12:14
دکتر میرزاده در جلسه هم‌اندیشی با نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی:

نمایندگان مجلس، مشاوران امین توسعه دانشگاه آزاد اسلامی هستند/ سخت‌گیری برای ارتقای کیفیت اولویت ماست

جلسه هم‌اندیشی نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی با دکتر حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز برگزار شد.
کد خبر : 101618

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر حمید میرزاده در این جلسه ضمن خیرمقدم و ابراز خرسندی از حضور در این جلسه، گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی بدون اغراق یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است که توجه انقلاب به علم را نشان می‌دهد.»


او افزود: «یکی از شاخص‌های سرآمدی کشورها، میزان مشارکت آن‌ها در تولید جهانی علم است. مقام معظم رهبری نیز بارها به این نکته تأکید کرده اند که توجه به توسعه و رشد علمی کشور مورد جدیت قرار گیرد.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یادآوری کرد امروز ایران در پوسته های اول علم جهانی است و گفت: «براساس اطلاعات پایگاه علمی ESI، ایران در سال 2016 از لحاظ تولید جهانی علم در رتبه شانزدهم رتبه جهان قرار می‌گیرد که خوشبختانه نقش دانشگاه آزاد اسلامی در کسب این رتبه بسیار برجسته است.»


او افزود: «در همین زمینه بیش از 20درصد تولید علمی ایران متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است و این یکی از افتخارات بزرگ دانشگاه و نشان از تأثیر شگرف دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه علمی کشور دارد.»


تأثیر و سرآمدی دانشگاه آزاد اسلامی ریشه در دانش‌خواهی و دانش‌اندوزی مردم ایران دارد


میرزاده گفت: «تأثیر و سرآمدی این دانشگاه ریشه در دانش‌خواهی و دانش‌اندوزی مردم ایران دارد که با سرمایه خود این دانشگاه را توسعه دادند. همچنین تأثیر این دانشگاه نشان از برکت حمایت امام(ره) و خلوص نیت بنیانگذاران آن دارد.»


او ادامه داد: «باید از دانشگاه آزاد اسلامی حمایت شود، این دانشگاه اثربخشی زیادی در توسعه علمی ایران داشته است. از این رو باید همواره مورد حمایت قرار گیرد.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به تاریخچه تأسیس این دانشگاه اشاره کرد و گفت: «این دانشگاه یک دانشگاه جوان است که تنها 34 سال از عمر آن می‌گذرد و بیش از 20 سال آن صرف تأسیس زیربناها، فراهم آوردن فضاها و استقرار این دانشگاه شده است؛ اما در حال حاضر تمام تلاش مدیران آن در راستای توسعه کیفی، فناوری و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی است.»


اثربخشی دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه کشور استراتژی اصلی دانشگاه است


میرزاده گفت: «اثربخشی دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران، استراتژی اصلی دانشگاه است و همه برنامه های ما ذیل این راهبرد قرار می‌گیرد.»


میرزاده خطاب به نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی گفت: «من شما را امین و مشاوران خوبی برای دانشگاه آزاد اسلامی می‌دانم. دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کار سیاسی نیست بلکه به دنبال کار علمی و توسعه علمی و فناوری در ایران است.»


او از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در استان کرمان خواست با توجه به شناخت بیشتر آنها از مناطق خود، دانشگاه آزاد اسلامی را در پیشبرد امور و رسیدن به اهداف خود کمک کنند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «این دانشگاه ارتباط خوبی با مجلس شورای اسلامی دارد. در دانشگاه جلسه شورای راهبردی مجلس شورای اسلامی به طور مرتب برگزار می‌شود و اعضای آن شورا بیشتر از روسای کمیسیون‌های مجلس تشکیل شده است. همچنین ما در سفرهای استانی خود نیز همواره با نمایندگان مجلس شورای اسلامی جلسه می‌گذاریم تا با کمک آن‌ها اهداف دانشگاه آزاد اسلامی را به سرمنزل مقصود برسانیم.»


او افزود: «بنده شما نمایندگان محترم را یک مشاور امین و همراه برای توسعه دانشگاه آزاد اسلامی می‌دانم.»


میرزاده ادامه داد: «ما در دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال توسعه شاخص‌های کیفی هستیم. مهر 92 بیش از 60درصد اعضای هیات علمی دانشگاه، مربی بودند ولی در حال حاضر حدود 40درصد از اعضای هیات علمی مربی هستند و بخش قابل توجهی ارتقا پیدا کرده‌اند و این یک توسعه کیفی در دانشگاه را نشان می‌دهد.»


وی افزود: «از مهر 92 تاکنون در همین راستا 3 هزار و 600 نفر از مربیان دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادیاری و بالاتر ارتقا یافته‌اند.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «در دانشگاه، سالیانه دوبار فراخوان جذب هیات علمی انجام می‌شود. در این زمینه تاکنون بیش از 7 هزار PhD در دانشگاه آزاد اسلامی جذب شده‌اند.»


او به اجرای طرح ساها در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «این طرح به یک آزمایشگاه ملی تبدیل شده و اعضای هیات علمی و دانشجویان سراسر کشور حتی بدون وابستگی به دانشگاه آزاد اسلامی می توانند بدون مراجعه حضوری از خدمات این سامانه استفاده کنند.»


در حال حاضر 120 هزار خدمت توسط سامانه ساها انجام می‌شود


میرزاده افزود: «در حال حاضر 120هزار خدمت توسط سامانه ساها انجام می‌شود. این سامانه توانسته از خریدهای موازی و خروج ارز از کشور جلوگیری کند و به یک منبع درآمد غیرشهریه‌ای برای دانشگاه تبدیل شود.»


او ادامه داد: «دانشگاه آزاد اسلامی دارای 85 مرکز رشد و 856 شرکت دانش‌بنیان و واحد فن‌آور است. 40درصد از مراکز رشد کشور متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است. توسعه شرکت‌های دانش بنیان، تبدیل به احسن اموال، تاسیس شهرک‌های فناوری آزاد و توسعه مراکز رشد از برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی است.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به نمایشگاه دائمی دستاوردهای فناورانه دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «این نمایشگاه در مکانی به مساحت 3 هزار مترمربع برپا شده و همه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند دستاوردهای پژوهشی و تجاری‌سازی شده خود را در این نمایشگاه عرضه کنند. در همین راستا مقرر شده در اواخر بهمن ماه محصولات فرهنگی دانشگاه در این نمایشگاه عرضه شود.»


میرزاده تاکید کرد امروز دانشگاه آزاد اسلامی راه خود را پیدا کرده است و گفت: «دانشگاه برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، حمایت از اقتصاد مقاومتی و توسعه شهرک‌های فناوری، عناصر لازم را فراهم کرده است.»


او به تاسیس شهرک های فناوری آزاد (شفا) در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: ‌«این شهرک‌ها، شهرک‌های علمی، پژوهشی، فناوری، خدماتی و مسکونی هستند و با مجوز هیات امنای دانشگاه مقرر شده در این شهرک‌ها که در جوار دانشگاه‌ها ساخته می‌شود، زمین‌هایی در اختیار اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه قرار گیرد. این طرح یک طرح 10 ساله است و تأثیر زیادی در اشتغال فارغ‌التحصیلان دارد.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به تولیدات علمی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: «تقریباً 40 واحد که مجری توسعه تحصیلات تکمیلی هستند، در این تولید علمی مشارکت دارند و یک میلیون و 100 هزار نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در مقاطع کاردانی و کارشناسی مشغول تحصیل هستند و عملاً هیچ تولید علمی ندارند.»


او افزود: «براساس اطلاعات پایگاه علمی ESI، خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی از لحاظ تولید علمی رتبه 165 دنیا را دارد.»


میرزاده گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی تقریبا به 100هزار نفر به صورت مستقیم حقوق پرداخت می‌کند. ماهیانه مبلغ 300 میلیارد تومان حقوق از طرف دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت می‌شود و این یکی از تأثیرات بزرگ این دانشگاه در اشتغال فارغ‌التحصیلان و آحاد اقشار کشور است.»


او افزود: «با توجه به اثربخشی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه های علمی، پژوهشی و فناوری باید از این دانشگاه حمایت شود.»


سخت‌گیری برای کیفیت در دانشگاه آزاد اسلامی جزء اولویت ها در دانشگاه است


میرزاده تأکید کرد سخت‌گیری برای کیفیت در دانشگاه آزاد اسلامی جزو وظایف مسئولان دانشگاه است و ادامه داد: «این سخت‌گیری به شدت در توسعه علمی و پژوهشی و توسعه کیفی دانشگاه اعمال می‌شود.»


او گفت: «مقرر شده در دانشگاه آزاد اسلامی 20هزار عضو هیات علمی استخدام شود، در سال جاری 5هزار نفر استخدام شده و این روند با جدیت ادامه می‌یابد.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به برنامه آمایش سرزمینی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: «براساس این برنامه، ما باید در استان‌ها رشته‌هایی متناسب با اقلیم، امکانات و توانمندی‌های آن استان ایجاد کنیم و این تناسب باید رعایت شود.»


او در پایان نمایندگان مجلس شورای اسلامی را مخاطب قرار داد و گفت: «ما به دنبال تعامل سازنده و مفید با نمایندگان مجلس هستیم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته