تسلیمی: نظام آموزش عالی باید با دقت بیشتری برای رشته داوطلبان برنامهریزی کند
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمد سعید تسلیمی قائم مقام وزیر علوم در حاشیه این بازدید گفت: «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مسیر آینده حقیقی زندگی یک جامعه، محیط تقویت و آمادگی برای واقعیتهای زندگی اجتماعی است.»
او گفت: هم برگزارکنندگان آزمون که دانشگاهها هستند و هم سازمان سنجش و هم خانوادهها و هم نظام آموزش عالی همهساله در یک برنامه بزرگ کشوری سهیم هستند. خانوادهها در برنامه برگزاری آزمون بیشترین آرزومندیهایشان را رقم میزنند و امیدوار هستند که از فعالیتهای فرزندانشان نتیجه بگیرند.»
قائم مقام وزیر علوم ادامه داد: «باید از سامانه بزرگ و شبکه سراسری نظام آموزش و پرورش کشور و زحمات معلمان دلسوز قدردانی کرد. آنها دانشآموزان را به این مرحله رساندهاند و ما نیز محصولات و خروجیهای نظام آموزش و پرورش را دریافت میکنیم و در مرحله دوم تمام سعی ما این است که دانشآموزان برای یک واقعیت بزرگتر که مسئولیت اجتماعی است بهتر و بیشتر خودشان را آماده کنند.»
تسلیمی به کاهش آمار داوطلبان شرکتکننده در آزمونها اشاره کرد و گفت: «افزایش تاریخی که در داوطلبان داشتیم تنزل پیدا کرده است و آن هم به خاطر افزایش ظرفیتهای آموزش عالی بوده است. در حال حاضر تقریباً به تعادلهایی رسیدهایم که رفتهرفته سامانه آزمون معنای انتخاب اولویتهای رشتهای به دانشآموزان پیدا کند. برنامهریزی ما این است که دانشآموزان قبل از ورود به دانشگاه جهتگیری و جهتیابی شده باشند و نظام آموزش عالی کشور با دقت کاملتری نسبت به این که دانشآموزان در چه رشتهای باید ادامه تحصیل دهند برنامهریزی کند.»
او افزود: «روند حال حاضر نشان میدهد که تقریبا داوطلبان آزمون، معادل میزان فارغالتحصیلان است. عامل تعیینکننده اول آمار داوطلبان است و روند تنزل میتواند چند نشانه داشته باشد؛ یکی اینکه ظرفیت پذیرش زیاد شده است و دیگر اینکه ممکن است درصدی از داوطلبان سایر تصمیماتشان را در اولویت قرار داده باشند. دانشآموزان از نظر سنی در دورهای هستند که باید تصمیماتی را از قبیل اینکه دانشگاه بروند یا دنبال اشتغال باشند یا برای آقایان بحث سربازی و نظام وظیفه و دورههای تکمیلی برای خانمها را بگیرند. آنها ممکن است این تصمیمات را جابهجا کرده باشند. هر چقدر به گذشته برگردیم اولین تصمیم، تصمیم ورود به دانشگاه بوده است.»
تسلیمی گفت: «در حال حاضر ظرفیتها زیاد شده است و ممکن است دانشآموزان اولویت اولشان سربازی و پیدا کردن شغل باشد. وقتی آمار به حد ظرفیتهای دانشگاههای دولتی برسد قطعا دیگر نیاز به رفتن به دانشگاههای غیر انتفاعی هم کاهش پیدا میکند. ترجیح داوطلبان این است که ابتدا دانشگاههای سراسری را انتخاب کنند.»
انتهای پیام/