دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 تير 1395 - 12:13

قائم مقام وزیر بهداشت: علت مرگ عباس کیارستمی در حال بررسی است/ مصرف داروی ضد انعقادی مانع عمل جراحی کیارستمی بود

قائم مقام وزیر بهدشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: عوارض ایجاد شده حین درمان عباس کیارستمی در حال بررسی است اما علت مرگ وی سکته مغزی در فرانسه است و چون داروی ضد انعقادی مصرف می کرد، امکان جراحی وجود نداشت.
کد خبر : 101004

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از ایرنا، ایرج حریرچی درباره روند درمان مرحوم عباس کیارستمی توضیح داد: مرحوم کیارستمی به علت ضایعات مشکوک به سرطان در یک بیمارستان خصوصی بستری و جراحی شده بود که در پی آن دچار عوارض ناشی از عمل شد و این عوارض نیز خطیر بوده است.


وی ادامه داد: این عوارض به حدی شدید بوده که در یک مرحله جان وی به طور جدی به خطر افتاده و به کما رفته بود که پس از آن با اقدامات همان تیم اولیه پزشکی و تیمی که از طرف وزارت بهداشت اضافه شد، وضعیت وی رو به بهبود گذاشت در حدی که پس از مدتی از بیمارستان خصوصی که در آن بستری بود، مرخص شد.


حریرچی که پیش از این از طرف وزیر بهداشت به عنوان عضو تیم نظارتی به تیم پزشکی عباس کیارستمی اضافه شده است، ادامه داد: مرحوم کیارستمی پس از ترخیص از بیمارستان توانسته بود فعالیت‌هایی در منزل و اطراف تهران داشته باشد در حالی‌که عوارض درمان وی بر طرف نشده بود و این کارگردان نامدار ایرانی به حداقل دو عمل جراحی دیگر نیاز داشت که انجام آنها نیاز به گذر زمان داشت و باید در زمان مناسب انجام می‌‌شد.


قائم مقام وزیر بهداشت اضافه کرد: به طور خاص با توجه به ارزش ملی و بین المللی عباس کیارستمی تیم قوی پزشکی برای وی تدارک دیده شده بود و ملاقات‌های مکرری نیز از سوی تیم درمان و تیم نظارتی وزارت بهداشت برای وی انجام شد و مراحل بهبودی در حال طی شدن بود.


حریرچی گفت: پیش بینی می‌شد که به خاطر شدت عوارض پیش آمده در حین درمان دوباره برخی عوارض برای ایشان پیش بیاید که در یک مورد عارضه جدی نیز پیش آمد که در یک بیمارستان خصوصی دیگر با هماهنگی تیم اول پزشکی، درمان وی به صورت موفقیت آمیز انجام شد.


وی ادامه داد: پس از مدتی تعدادی از هنرمندان از کشور فرانسه که از علاقه‌مندان این کارگردان به‌نام بودند، درخواست داشتند که عباس کیارستمی برای ادامه درمان به فرانسه منتقل شود اما وزارت بهداشت و تیم درمانی وی با این سفر موافق نبودند.


سخنگوی وزارت بهداشت گفت: نمی‌خواهیم عوارض ایجاد شده در مسیر درمان عباس کیارستمی را توجیه کنیم، این عوارض ایجاد شده و در جای خود رسیدگی می‌شود اما وقتی فردی در مسیر درمان دچار عارضه می‌شود و گروه‌های پزشکی کاملا تخصصی، متعهد و علاقه‌مند به بیمار درگیر درمان هستند، انتقال بیمار و سفر به یک کشور دیگر ممکن است مخاطره آمیز باشد.


وی افزود: از یک طرف، سفر در چنین شرایطی عوارض دارد و از طرف دیگر تیم پزشکی جدید ممکن است بیماری را نشناسد به خصوص اینکه تیم پزشکی داخلی در حد بسیار مناسب و استانداردهای بین المللی، درمان کیارستمی را انجام می‌داد.


حریرچی با اشاره به اینکه در هر صورت، با تصمیم خانواده، آقای کیارستمی به فرانسه منتقل شد، تصریح کرد: وی قبل از درمان مانند اکثر افرادی که در سن بالا هستند، داروی ضد انعقادی مصرف می‌کرد، ضمن اینکه به خاطر کم تحرکی نیز که اخیرا داشت لازم بود داروی ضد انعقادی مصرف کند.


قائم مقام وزیر بهداشت ادامه داد: مرحوم کیارستمی ساعت شش صبح روز 14 تیر 95 در بیمارستانی در پاریس دچار سکته مغزی شد، ساعت 7 صبح به کما رفت و با توجه به داروهای ضد انعقادی که مصرف می‌کرد امکان عمل جراحی وی در این شرایط نبود و متاسفانه اتقاق تلخ درگذشت وی رخ داد.


حریرچی افزود: وزارت بهداشت گرچه با سفر عباس کیارستمی به فرانسه موافق نبود اما پس از انتقال وی به فرانسه نیز علاوه بر ارتباط با پزشکان فرانسوی، رئیس انجمن پزشکان ایرانی مقیم فرانسه و سفارتخانه ایران در پاریس را برای ارائه بهترین خدمات به وی درگیر کرده بود.


عباس کیارستمی، فیملساز نامی ایران، خالق فیلم‌های مختلفی از جمله «خانه دوست کجاست»، «زیر درختان زیتون» و «طعم گیلاس» و یک چهره بین الملل در جهان سینماست که دوشنبه 14 تیر در سن 76 سالگی در بیمارستانی در پاریس چشم از جهان فروبست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب