دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 تير 1395 - 16:33

ماجرای کتک‌کاری در بیمارستان‌های تهران و بابل چه بود؟/ پرستارزنی، حاشیه این روزهای حوزه سلامت

اخبار مربوط به ضرب و شتم دو پرستار توسط دو پزشک، این روزها به حاشیه‌های حوزه سلامت اضافه شده است به گونه‌ای که متاسفانه طی 20 روز اخیر شاهد سیلی خوردن دو پرستار توسط دو پزشک بوده‌ایم.
کد خبر : 100783

سارا امیری، گروه اجتماعی- روز گذشته (یکشنبه) محمد شریفی مقدم، قائم مقام سازمان نظام پرستاری در نشست خبری از بروز رفتارهای خشونت آمیز توسط برخی پزشکان علیه پرستاران خبر داد و گفت: متاسفانه طی دو هفته اخیر دو نفر از پرستاران(مرد) یکی در بیمارستان بابل و دیگری در بیمارستان شهدای تجریش تهران توسط پزشک دچار ضرب و شتم شده بودند و زمانی‌که ما این مساله را پیگیری کردیم حتی پزشکان خاطی از پرستاران به صورت لفظی هم عذرخواهی نکردند.


تشریح حادثه بیمارستان بابل


وی درباره جزئیات حادثه بیمارستان بابل به آنا گفت: اواخر خرداد بیماری به دلیل مشکل قلبی به بیمارستان بابل مراجعه می‌کند و حین انجام آنژیوگرافی دچار افت فشار خون می‌شود و پزشک سریعا بیمار را به ICU منتقل و جراحی را انجام می‌دهد که در این میان متخصص بیهوشی داروی ویژه‌ای را برای بیمار تجویز می‌کند و فشار خون بیمار سریعا به حالت طبیعی بازمی‌‌گردد اما وقتی جراح قلب متوجه مصرف داروی فشار خون در بیمار می‌شود با پرستار برخورد تندی می‌کند که چه کسی این دارو را تجویز کرده و بدون اینکه اجازه توضیح به پرستار بدهد با ضربه‌ای به سینه پرستار می‌کوبد و او را به زمین پرتاب می‌کند و وقتی برای زدن ضربه دوم به سمت پرستار هجوم می‌آورد همکار خانمی که در صحنه حضور داشته مانع می‌شود، در همین حال متخصص بیهوشی وارد اتاق می‌شود و اعلام می کند دارو را او تجویز کرده است.


شریفی مقدم افزود: بعد از مشخص شدن ماجرا، پزشک متخصص قلب، اتاق را ترک می‌کند. خوشبختانه حادثه‌ای برای پرستار رخ نداده است اما متاسفانه این مسائل موجب آسیب روحی پرستاران می‌شود.


جزئیات ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان به روایت خودش


از سوی دیگر پرستاری که در بیمارستان شهدای تجریش توسط پزشک مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود به آنا گفت: بیماری به دلیل استیونز جانسون (بیماری نادر پوستی) در بیمارستان بستری بود که به دلیل ترشحات پوستی نیاز به استحمام شبانه داشت اما چون پزشک دستور داده بود تمام اقدامات بیمار و حتی جا‌به‌جایی باید به هماهنگی خود یا رزیدنت انجام شود من این مساله را به رزیدینت شیفت شب اعلام کردم اما وی با سهل انگاری محل را ترک کرد.


وی افزود: وقتی صبح روز بعد رزیدنت ترم بالاتر بیمار را دید به شدت عصبانی شد و با صدای بلند بر سر من فریاد زد به گونه‌ای که سر و صدای ایجاد شده سوپروایزر را به اتاق کشاند و زمانی که من قصد داشتم به سوپروایزر توضیح دهم که من وظیفه خود را انجام دادم و به رزیدنت شیفت اعلام کردم پزشک عصبانی نتوانست تاب صحبت من را بیاورد و یک سیلی به صورت من زد.


پرستار بیمارستان شهدای تجریش بیان کرد: من در آن لحظه به دلیل برخورد ناشایست صورت گرفته از سوی پزشک به شدت عصبی شده بودم و به همین دلیل از نحوه برخورد او شکایت کردم و روز گذشته در کمیته‌ انضباطی که در بیمارستان تشکیل شد پزشک از من عذرخواهی کرد و مرا بوسید اما من هم‌چنان به شکایت خود ادامه خواهم داد تا هیچ پزشکی به هر دلیل اجازه توهین به پرستار را نداشته باشد.


وی افزود: اگر من دچار خطا شده بودم باز پزشک اجازه نداشت برخورد ناشایست داشته باشد.


بر اساس گزارش آنا، مسئولان وزارت بهداشت نیز در واکنش به اخبار منتشر شده در خصوص این حوادث اعلام کردند هر‌گونه تعرض و توهین در محیط کار پزشکی از هیچ‌کس پذیرفته نیست و تفاوتی در نوع برخورد با پزشک، پرستار و پرسنل بیمارستان وجود ندارد و این حوادث را پیگیری خواهند کرد.


محمد شریفی مقدم، قائم مقام سازمان نظام پرستاری عنوان کرد: افرادی که به بیمارستان مراجعه می‌کنند به دلیل بروز حادثه یا بیماری برای عزیزانشان روحیه مناسبی ندارند به همین دلیل ممکن است به دنبال هرگونه خبری به پزشک یا پرستار هتاکی و فحاشی کنند و حتی در مواردی آنها را مورد ضرب و شتم قرار دهد اما پرستاران به دلیل درک، دچار دلخوری از بیمار و همراهان نمی‌شوند اما زمانی‌ که پزشک که عضو اصلی تیم درمان است به پرستار بی‌احترامی کند این مساله برای پرستاران قابل بخشش نیست.


وی افزود: تداوم چنین رفتارهایی موجب از بین رفتن روحیه کارگروهی می‌شود که در نهایت دود این رفتارها به چشم بیماران می‌رود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب