نیمقرن پیشرفت علمی دربرابر افول غربیها ۱۳-
معاون پرستاری وزیر بهداشت:
بیمارستانها با شرکتهای متخلف جذب پرستار لغو قرارداد کنند
معاون پرستاری وزیر بهداشت با بیان اینکه هنوز برخی شرکتهای جذب پرستار برای بیمارستانهای دولتی حق و حقوق پرستاران را رعایت نمیکنند، گفت: بیمارستانها با این شرکتها لغو قرارداد کنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، محمد میرزابیگی با اشاره به مشکلات پرستاران شرکتی در بیمارستانها افزود: شرکتهای جذب پرستار از سالهای گذشته مشکلات زیادی داشتند و بسیاری از آنها حقوق پرستاران را نادیده میگرفتند.
وی اضافه کرد: به دلیل بروز تخلفهایی از سوی شرکتهای جذب پرستار نظیر عدم رعایت حقوق پرسنل، عدم پرداخت به موقع حقوق، بیمه نکردن پرسنل و نبود امنیت شغلی، اغلب جامعه پرستاری با ادامه فعالیت این شرکتها مخالف هستند.
میرزابیگی افزود: در دولت یازدهم برای ساماندهی اشتغال پرستاران شرکتی و رفع این مشکل وزارت بهداشت به فکر تشکیل موسسهای متمرکز تحت نظر وزارت بهداشت افتاد.
وی گفت: در پی این تصمیم و پس از کارشناسیهای متعدد، موسسه کارآفرینان آوا سلامت زیر نظر هیات امنای ارزی وزارت بهداشت به منظور حذف مشکلات و تخلفات گذشته شرکتهای جذب پرستار و ایجاد امنیت شغلی در نیروهای غیر دولتی تشکیل شد که کار آن خرید خدمت از پرستاران برای فعالیت بیمارستانهای دولتی و عقد قرارداد با نیروهای شرکتی در کنار سایر شرکتهای فعال در سطح کشور است.
معاون پرستاری وزیر بهداشت ادامه داد: البته اولویت اول وزارت بهداشت استخدام دولتی نیروهای پرستار است و در همین راستا مجوز استخدام ۱۱ هزار پرستار در سال جاری اتخاذ شده است که آزمون آن آبان امسال برگزار میشود.در آزمون استخدامی نیز نیروهایی که به هر شکلی از جمله قرارداد شرکتی با بیمارستانهای وزارت بهداشت کار میکنند در اولویت استخدام قرار دارند.با این وجود امکان استخدام همه پرستاران مورد نیاز در وزارت بهداشت نیست و به ناچار عدهای از پرستاران به صورت قرارداد شرکتی در بیمارستانها فعالیت میکنند که برای ساماندهی این نیروها و جلوگیری از تضییع حقوق آنها در سال ۹۳ بخشنامه ساماندهی نیروهای شرکتی به همه بیمارستانهای کشور ابلاغ شد و این بخشنامه در سال ۹۵ نیز به روزسانی و هفته گذشته ابلاغ شد.
معاون وزیر بهداشت افزود: بر اساس این بخشنامه حقوق نیروی کارشناس پرستاری حداقل ۲ میلیون تومان لحاظ شده است و هر آنچه به صورت مزایا به یک نیروی رسمی تعلق میگیرد به حداقل حقوق نیروهای شرکتی نیز اضافه میشود.
برخی شرکتهای پرستاری حق و حقوق پرستاران را رعایت نمیکنند
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به بازدیدهای اخیر از برخی بیمارستانها تاکید کرد: متاسفانه اکنون نیز شاهد این هستم که هنوز برخی شرکتها بیتوجه به بخشنامه معاونت توسعه وزارت بهداشت و همانند روال سابق حق و حقوق پرستاران شرکتی را رعایت نمیکنند.
میرزابیگی افزود: وظیفه بیمارستانها این است که با تخلفات این شرکتها مستقیما برخورد کنند و در غیر این صورت با آنها لغو قرارداد کرده و با موسسه متمرکز تحت نظر هیات امنای ارزی وزارت بهداشت عقد قرارداد کنند. هم اکنون شش تا هفت هزار پرستار با موسسه کارآفرینان آوا سلامت قرار دارند که در این نیروها نارضایتی سایر نیروهای شرکتی دیده نمیشود.
پرداختی به پرستاران در برخی بیمارستانها سلیقهای است
معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به نوع پرداختها به پرسنل بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی گفت: میزان و ملاک پرداخت کارانه به نیروها، بخشنامه وزارت بهداشت است اما در این موضوع نیز در مواردی میبینیم که متاسفانه مدیران برخی بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی سلیقهای عمل میکنند.
وی افزود: طبق آخرین دستورالعمل خرید خدمات گروه پرستاری در بیمارستانها و مراکز آموزشی و درمانی مصوب معاونت توسعه وزارت بهداشت، حق الزحمه ماهیانه هر یک از مشاغل گروه پرستاری در سال ۹۵ در صورت اشتغال تمام وقت براساس قانون ارتقاء بهره وری کارکنان بالینی نظام سلامت (بدون احتساب اضافه کار) با رعایت حقوق پایه، فوق العاده جذب هیات امنا، بن خواربار، حق مسکن، فوق العاده سختی کار، فوق العاده نوبت کاری، برای کارشناسان پرستاری، کارشناسان هوشبری و اتاق عمل حداقل مبلغ ۲۰ میلیون و ۷ هزار ریال، کاردان اتاق عمل و هوشبری حداقل ۱۷ میلیون و ۳۳۹ هزار و ۴۰۰ ریال و بهیاری حداقل ۱۶ میلیون و ۵ هزار ۶۰۰ ریال است. همچنین گروه پرستاری تمام وقت موضوع دستورالعمل خرید خدمات گروه پرستاری، مشابه سایر کارکنان بیمارستانها مشمول پرداخت عملکردی میشوند و در همین راستا نرخ ساعت اضافه کار این افراد نیز براساس دستورالعمل پرداخت عملکردی تعیین میشود.
انتهای پیام/