ضرب و شتم دو پرستار از سوی جراحان/ قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری هنوز در انتظار اجراست
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد علی آدابی، رئیس سازمان نظام پرستاری کشور در نشست خبری که پیرامون آغاز دهمین سالگرد عدم اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری برگزار شد، اظهار کرد: طرح نظام نوین اداره امور بیمارستانها در سال 1373 به صورت پایلوت به اجرا درآمد و در سال 1376 به صورت فراگیر اجرا شد که تا قبل از اجرای این طرح اختلاف درآمد بین پرستاران و پزشکان به صورت میانگین کمتر از 2 برابر بود اما بعد از اجرای طرح اختلاف درآمدها تا 10 برابر افزایش یافت و این امر موجب ایجاد زمینه نارضایتی در پرستاران شد تا اینکه بر حسب اعتراضات پرستاران در سال 1386 قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری به منظور کاهش اختلاف درآمد در بین ارائه دهندگان خدمات سلامت تصویب شد اما متاسفانه تاکنون برای اجرای این قانونی هیچ اقدامی انجام نشده است.
وی با بیان اینکه فضای مسموم پزشکسالار حاکم بر وزارت بهداشت مسبب بسیاری از مشکلات حوزه بهداشت و درمان است، افزود: متاسفانه تاکنون این قانون مسکوت مانده و با اجرای طرح تحول نظام سلامت این اختلاف درآمدها به 40 تا 100 برابر و در برخی موارد هزار برابر افزایش یافته است.
آدابی عنوان کرد: وقتی اختلاف درآمد در یک تیم که با یکدیگر به ارائه خدمت میپردازند تا این حد افزایش مییابد منجر میشود نگاه ارباب و رعیتی بین آنها ایجاد شود که ما امیدواریم در آستانه 10 ساله تصویب این قانون کمیسیون اصل 90 قانون اساسی مانع این اختلاف درآمدها باشد.
ضرب و شتم دو پرستار از سوی پزشکان
وی در بخش دیگری از سخنانش با توجه به فحاشی و ضرب و شتم صورت گرفته به پرستاران از سوی پزشکان، یادآور شد: طی 2 هفته اخیر دو پرستار یکی توسط متخصص قلب در بابل و دیگری توسط یک رزیدنت جراحی در بیمارستان شهدای تجریش مورد فحاشی و ضرب قرار گرفتند و ما این مساله را در رسانهها منتشر نکردیم و از پرستاران خواستیم تا از طریق قانون حق خود را پیگیری کنند اما به دلیل اینکه طی چند وقت اخیر شاهد اینگونه حوادث در بیمارستان ها بودیم اعلام میکنیم که اگر بعد از این دستی برای پرستاران بالا رود پرستاران نیز میتوانند دست خود را بالا ببرند.
رئیس سازمان نظام پرستاری در ادامه تصریح کرد: جامعه پرستاری اعلام میکند اگر پزشکی به پرستار توهین و فحاشی کند و یا آنها را دچار ضرب و شتم کنند پرستاران رفتاری همانند آنها را انجام خواهند داد و در برابر آنها ایستادگی خواهند کرد.
آدابی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی براینکه دعوت پرستاران به خشونت، عوارض جبران ناپذیری برای سلامت بیماران دارد، گفت: این امر نه تنها موجب اشاعه خشونت نخواهد شد بلکه پزشکان را متوجه میکند دستی بالای دستان آنها وجود دارد که پاسخ خواهد داد و آنها دیگر اجازه توهین و بیاحترامی به پرستاران را به خود نمیدهند.
وی در ادامه سوال خبرنگار آنا درخصوص اینکه این روبهرویی پرستار و پزشک با خشونت، بیمارستانها را به محلی جز ارائه خدمت و مرکز خشم تبدیل خواهد نکرد به گونهای که بیمار احساس امنیت و آرامش در بیمارستان نخواهد داشت؟ اظهار کرد: بارها شنیده شده که پرستار توسط پزشک دچار ضرب و شتم و توهین قرار گرفته ولی تاکنون موردی از خشونت پرستار علیه پزشک گزارش نشده است و این معصومیت و نجابت پرستاران را نشان میدهد ولی ما برابر این خشونتها که در وزارت بهداشت هیچ متولی ندارد چه اقدامی میتوانیم انجام دهیم. بارها گزارش شده که پرستار خانم توسط پزشک آقا دچار تخریب شخصیت و فحاشی قرار گرفته اما هیچ کس در برابر این مساله ایستادگی نکرده و ما تمام راههای مسالمت آمیز را طی کردهایم اما به نتیجهای نرسیدهایم و تنها راهی که برای ما مانده همین راه است.
نظام سلامت به بیراهه میرود
رئیس سازمان نظام پرستاری در ادامه سخنانش با تاکید بر پزشک سالار بودن وزارت بهداشت، افزود: وزارت بهداشت به دست کسی سپرده شده که خود مالک بخش خصوصی است و قانونی را تصویب میکند که کلینیک خود رعایت نمیکند بنابراین چگونه میتواند معاون، روسای دانشگاه و ... را کنترل کند و اینگونه میشود نظام سلامت راه به بیراهه خواهد رفت.
وی عنوان کرد: منابع طرح تحول سلامت از 10 درصد محل هدفمندی یارانهها و از محل دو درصد مالیات بر ارزش افزوده تامین میشود این در حالی است که این دو درصد گوشت کنار استخوان مردم آسیبپذیر است که از آنها سلب و به جیب پزشکان با درآمدهای چند صد میلیونی واریز میشود.
انتهای پیام/