دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آذر 1401 - 12:38
واگذاری رشته اصیل و سنتی ایران در غفلت و بی‌خبری مسئولان!

واکنش مجلس به ثبت ورزش زورخانه‌ای در یونسکو به نام آذربایجان

واکنش مجلس به ثبت ورزش زورخانه‌ای در یونسکو به نام آذربایجان
رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به ثبت ورزش زورخانه‌ای به نام آذربایجان واکنش نشان داد.
کد خبر : 818056

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) از ثبت "فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای" به نام جمهوری آذربایجان در فهرست میراث ناملموس بشری خبر داد. یونسکر در توییت رسمی خود به جمهوری آذربایجان تبریک گفته و در این باره نوشته است: فرهنگ پهلوانی، بازی‌های سنتی زورخانه ای، ورزش کشتی به تازگی در فهرست میراث ناملموس به ثبت رسیده است. تبریک به آذربایجان.

این اتفاق در حالی رخ داد که فدراسیون وقت ورزش زورخانه‌ای ۱۲ سال پیش این رشته را در یونسکو ثبت کرده، اما بی‌اعتنایی باعث شد تا آذربایجان از این غفلت تاریخی استفاده کند و این میراث گرانبها را به نام کشور دیگری ثبت کند.

احمد راستینه در گفت‌وگوی کوتاه با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در واکنش به ثبت ورزش زورخانه از سوی جمهوری آذربایجان گفت: این موضوع را به اطلاع کمیته حقوقی وزارت ورزش و جوانان اطلاع دادیم و از آن‌ها خواستیم که آن را جزییات آن را به صورت دقیق به اطلاع ما برسند.

رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: باید مشخص شود موضوع چه بوده و به چه علت این کار صورت گرفته و از جزییات صحت آن مطلع شوند که آیا این اتفاق رخ داده یا خیر. پس از مشخص شدن همه زوایا آن وقت باید ببینیم این کوتاهی از سوی چه کسی رخ داده و پیگیر این موضوع باشیم. تا زمانی که از جزییات این موضوع اطلاع نداشته باشیم نمی‌توانیم پیش‌داوری کنیم.

رشته سنتی و اصیل ایران در شرایطی به نام آذربایجان ثبت شد که گفته می‌شود حتی در کشور آذربایجان یک گود زورخانه هم وجود ندارد؛ ضمن اینکه فدراسیون بین‌المللی ورزش‌های زورخانه‌ای در سال 83 با حضور نمایندگان بیش از ۲۱ کشور جهان در تهران تأسیس و رسماً آغاز به کار کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۱ نظر
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
يکشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۵
۰
اینجا دو نکته قابل توجه هست

1- چرا هیچ یک از کشورهای همسایه که در بالا ذکر گردید مایل نیستند مشترک با ایران پرونده ای برای یونسکو ثبت بکنند؟!!

2- کارشناسان یونسکو هر پرونده رو بر اساس مدارک متقنی که کشور درخواست کننده ارائه می دهد نسبت به ثبت یک اثر اقدام می کند، مطمئنا جمهوری آذربایجان، امارات و ... مدارک مستدلی نسبت به این ادعا داشت که توانست این مورد را به نام خود ثبت نماید. همچنانکه پرونده جشن مهرگان که ایران این دوره به یونسکو فرستاده بود بعلت عدم مدارک و اثبات مورد قبول قرار نگرفت!

نکته مهم اینکه چرا ما بقیه کشورهارا فاقد تمدن و شخصیت و تاریخ و ... می دانیم و خودمون رو سرسبد همه چی؟؟؟ این نوع تفکر چه در سطح کلان (ملی و اظهارات مقامات رسمی کشور) و چه در سطح عامه مردم نه تنها ضربات سختی به وجهه ایران آمده است بلکه موجب انزوا و حتی تنفر سایر کشورهای اطراف از ما شده است. آیا وقت آن نرسیده هست از صندلی توهم خودبزرگ بینی پایین بیاییم؟؟؟ آیا وقت آن نیست که از ادعاهای صد من یک غازی خود مثل: فلان کشور مال ماست و باید به ما برگرده، فلان دانشمند ایرانی بود و کسی حق نداره ازش چیزی بگه، ما باهوشترین مردم چهانیم، ما بزرگترین تمدن جهانیم و... دست برداریم؟؟؟
گوشتیران
قالیشویی ادیب