دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

هشتمین نمایشگاه ایران‌نوشت آغاز به کار کرد/ ارائه نوشت‌افزار ایرانی اسلامی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

هشتمین همایش و نمایشگاه «ایران نوشت» با حضور وزیر آموزش و پرورش، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل کانون پرورش فکر کودکان و نوجوانان افتتاح شد.
کد خبر : 802923

به گزارش خبرنگار حوزه هنرهای تجسمی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، هشتمین همایش و نمایشگاه «ایران نوشت» پیش ازظهر امروز با حضور وزیر آموزش و پرورش، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل کانون پرورش فکر کودکان و نوجوانان افتتاح شد.در این نمایشگاه فعالان و تولید کنندگان نوشت‌افزار محصولات خود را که با نماد و نشانه‌های ایرانی و اسلامی تولید شده ارائه می‌دهند.

در ابتدای این نشست، محمد یقینی مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی با مرور چگونگی شکل گیری این مجموعه در سال 1391 گفت: مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی  وارد دهه دوم عمر خود شده است. امروز با افتخار میتوانیم از  نوشت‌افزار ایرانی نام ببریم. این حرکت قطعا بدون حمایت های معنوی مقام معظم رهبری که همواره به این مجموعه لطف داشتند و البته همکاری سایر نهاد ها امکان پذیر نبود.

 وی درباره برنامه های نمایشگاه امسال گفت: علاوه بر ارائه و فروش لوازم التحریر، بخش های مختلفی از جمله خیریه نوشت‌افزار، پرده خوانی شاهنامه و ماه محرم، اجرای تئاتر و آزمایشگاه نوشت‌افزار را هم خواهیم داشت.

 بحث زنجیره بازارسازی فرهنگی  در ارتباط با کارهای ایرانی و بومی با نمونه موفق مجموعه شکرستان آغاز شد. ما در نمایشگاه امسال اکران انیمیشن «پسردلفینی» را خواهیم داشت . علاوه بر این، کارگاه های آموزشی با موضوع ارتباط با والدین و سبک زندگی کودکان و نوجوانان که به نوعی تکمیل کننده تولیدات نوشت افزار است را نیز در هشتمین نمایشگاه ایراتن نوشت خواهیم داشت.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان  دیگر سخنران این مراسم بود. حامد علامتی  نیز با یادآوری شکل گیری مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی عنوان کرد:  روزی که برای اولین بار عده ای از جوانان دلسوز با تکیه بر تذکر رهبر انقلاب این حرکت را شروع کردند، خیلی‌­ها باور نمی‌­کردند که این کار به سرانجام  برسد اما امروز شاهد برگزاری هشتمین نمایشگاه این گونه محصولات هستیم. کیفیت آثار ارئه شده و تعداد شرکت های حاضر در آن نیزهم به هیچ وجه با نمایشگاه اول قابل مقایسه نیست.

علامتی گفت:  جهان امروز، دنیای نمادها و نشانه‌ها است. امروز سبک زندگی، گرایش‌­ها و رفتار  کودکان ما را نمادها می­‌سازند؛ نمادهایی که از طریق شبکه  بزرگ و پیچیده ای از صنعت سرگرمی در اختیار فرزندان ما قرار می‌­گیرد؛ انیمیشن، فیلم، کتاب، تولیدات فضای مجازی،  برجسته سازی سلبریتی‌ها و مسائلی از این دست شکل دهنده شخصیت فرزندان عزیز ما هستند.

هشتمین نمایشگاه ایران‌نوشت آغاز به کار کرد

 

وی افزود: جریان  استکبار جهانی با تمام توان می‌کوشد تا از همین طریق، ضدارزش‌­های فرهنگی خودش را به نام ارزش در سبک زندگی فرزندان  ما منعکس کند.. متاسفانه شاهدیم که در گستاخانه‌­ترین شکل ممکن، همجنس­گرایی را هم وارد انیمیشن­‌های کودکان کرده‌­اند و این­ها فاجعه بزرگی نه تنها برای کشور ما که برای بشریت است.

علامتی با طرح این پرسش‌هایی مبنی بر اینکه «در این شرایط راهکار چیست؟ بیانیه بدهیم و محکوم کنیم؟ بگیر و ببند راه بیندازیم و این محصولات را سانسور کنیم؟»، گفت: قطعا حاکمیت وظیفه دارد فضا را سالم­‌سازی کند اما راهکار اصلی این نیست.راهکار اصلی تولید فرهنگی و توجه به صنایع فرهنگی است. راهکار اصلی تولیدات فاخر بومی و ایرانی و اسلامی است.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افزود: کانون در دوره تحولی خودش کارهای خوبی را برنامه ریزی کرده است که ان‌شاءالله انجام دهد و در بحث نوشت افزار هم تمام قد در خدمت این حرکت است. من به تازگی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان مسئولیت گرفته ام یکی از اولین نامه­‌هایی که داشتم بحث ایران نوشت بود که دستور دادم نهایت همکاری با این حرکت انجام شود ولی این کافی نیست و ان شاءالله در خدمت دوستان هستیم که هر کمکی از دستمان بر بیاید انجام دهیم.

احمد عبودتیان، دستیار رئیس‌جمهور در امور مردمی سازی دیگر سخنران این مراسم بود. وی با بیان اینکه صنایع فرهنگی خلاق از محتوایی‌ترین و مردمی‌ترین صنایع کشور است، اظهار کرد: این صنعت در بین مردم هنوز رایج نشده است و مردم خیلی زود با تاریخ و فرهنگ کهن خود فاصله گرفتند و باید با اتخاذ تصمیمات مقتضی به پیشرانی فرهنگی بازگردیم که یکی از این موارد همین نمایشگاه نوشت‌افزار ایرانی است.

عبودتیان افزود: اینکه می‌گوییم «هنر نزد ایرانیان است و بس» قطعاً ادعای درستی است. باید از چنین نمایشگاه‌ها و جشنواره‌هایی برای توسعه و رونق بازار صنایع فرهنگی بهره‌جویی کنیم. باید کار‌ها دست مردم بیفتد تا ثمرات آن را ببینیم. از بازار ۲۵۰۰ میلیارد دلاری صنایع فرهنگی در جهان، ما سهم یک‌ میلیون و ۷۰۰ دلاری داریم.

دستیار رئیس‌جمهور در امور مردمی‌سازی در ادامه به سهم نوشت‌افزار ایرانی از بازار محصولات فرهنگی سخن به میان آورد و گفت: ۱۰ سال قبل این بحث مطرح بود که چگونه می‌شود محصولات ایرانی تولید کرد به گونه‌ای که باعث اقبال مردم نیز باشد. چند جوان دور همدیگر جمع شدند و راه سختی را آغاز کردند و امروز به‌جایی رسیده‌ایم که سهم نوشت‌افزار ایرانی در بازار نوشت‌افزار کشور به ۵۰ درصد رسیده است.

در ادامه این مراسم، وزرای آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سخنانی به اهمیت تولید نوشت‌افزارایرانی و ضرورت پرداخت به شخصیت‌ها و مشاهیر ایرانی اسلامی در تولید این گونه محصولات اشاره کردند. 

وزیر آموزش و پرورش که یکی از سخنرانان  این مراسم بود ضمن تسلیت شهادت امام سجاد (ع) و تأکید بر مرور آموزه‌های کتاب صحیفه سجادیه افزود: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال « تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نامیده شد، باید بدانیم که صحیفه سجادیه حضرت زین العابدین (ع) علاوه بر کتاب اخلاقی و معنوی، مردم را به سمت ابداع و اختراع هدایت کرده است.

یوسف نوری اظهار کرد: امروز اولین روز هفته دولت است؛ هفته‌ای که به نام شهدان رجایی و باهنر مزین است.  دو معلم، دو شخصیت آموزش و پرورشی که پایه گذار امور تربیتی در مدارس بودند. همین بچه های که می‌بینید در بحث نوشت‌افزار ایرانی اسلامی پیشقدم بودند،  نسل دوم ثمرات همان امور تربیتی‌ها هستند. این دو عزیز یادگارانی گذاشتند که نتایج مبارک آن تا امروز هم ادامه دارد. نهاد امور تربیتی  یک  نهال بود که توسط شهیدان رجایی و باهنر غرس شد و الحمدلله اکنون به درخت تناوری بدل شده  است.

 وی افزود: آیت‌الله رئیسی با مصایب و مشکلات زیادی دولت را تحویل گرفتند. دولت در زمینه‌های مختلف مقروض بود اما با مدیریت بهینه وعنایتی که خداوند به این سید بزرگوار داشتند کارها به خوبی انجام شده و امروز شاهد هستیم که مردم و جوانان در عرصه‌های مختلف نقش‌آفرینی می‌کنند.

هشتمین نمایشگاه ایران‌نوشت آغاز به کار کرد/ ارائه نوشت‌افزار ایرانی اسلامی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

 

وزیر آموزش و پرورش خطاب به متولیان برگزاری این رویداد نیز گفت: امروز این ما هستیم که برای تحکیم هویت ملی  نزد شما می آییم . بهترین کاری که شما عزیزان انجام دادید معرفی نمادهای ملی و دینی ما در قالب محصولات نوشت‌افزار بود. این باعث خرسندی است که حدود 50 درصد تولیدات و 15 درصد محتوای این حوزه ایرانی است. ما باید به جایی برسیم که دانش آموزان ما به این که از کاغذ و قلم ایرانی استفاده می‌کنند افتخار کنند.

 لازم به یادآوری است که  هشتمین نمایشگاه ایران‌نوشت به همت مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی، یکم تا هجدهم شهریورماه از ساعت 10 تا 22 در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپا خواهد بود. مجمع نو‌شت‌افزار ایرانی اسلامی از سال ۹۲ فعالیت خود را آغاز کرده است و در حال حاضر با عضویت بیش از 100 تولیدکننده، به عنوان یکی از مهم‌ترین و اثرگذارترین تشکل‌های فرهنگی حوزه کودک و نوجوان شناخته می‌شود.

انتهای پیام/4104/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب