پیمانکار متخلف دانشگاه علم و صنعت برکنار شد/ عدم نظارت بر حفظ سلامت دانشجویان
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حدود ساعت 9 شب 23 مهرماه تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت دچار مسمومیت شدند. در پی این حادثه تعدادی از مصدومان به بهداری دانشگاه منتقل و تعدادی دیگری از دانشجویان توسط اورژانس به بیمارستان انتقال یافتند.
به گفته مسئول اورژانس تهران دقایقی پس از حادثه دو دستگاه اتوبوس آمبولانس و سه دستگاه آمبولانس به محل اعزام شدند. 70 نفر از دانشجویان دارای علائم مسمومیت بوده که به وضعیت آنها رسیدگی شد. مسئولان دانشگاه اعلام کردند دلیل مسمومیت مصرف مواد غذایی ناسالم بوده است.
در خصوص تعداد دانشجویان آمارهای ضدونقیض زیادی وجود دارد. به گفته دبیر شورای صنفی دانشگاه علم و صنعت بیش از ۲۰۰ نفر از دانشجویان این دانشگاه دچار مسمومیت شدهاند.
فردای روز حادثه دانشجویان دانشگاه علم و صنعت از خوردن ناهار در سلف دانشگاه خودداری کردند و تا روز گذشته اعتراضات دانشجویان به کیفیت غذای دانشگاه ادامه داشت.
مدیرکل حوزه ریاست دانشگاه علم و صنعت پس از انتشار خبر مسمومیت تعداد زیادی از دانشجویان این دانشگاه گفت: «از گروههای وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی درخواست کردیم در محل حضور یابند و این موضوع را بررسی و غذای آن روز را نمونهبرداری کنند تا علت حادثه بهصورت دقیق معلوم شود. بررسیهای دقیق مشخص خواهد کرد که علت حادثه عامل انسانی، مواد اولیه و یا نحوه طبخ بوده است، بهطور حتم ما با عاملان آن برخورد خواهیم کرد.»
اطلاعیه دانشگاه علم و صنعت در خصوص مسمومیت دانشجویان این دانشگاه
دانشگاه علم و صنعت در ارتباط با مشکلات تغذیهای اخیر اطلاعیهای صادر کرد. در ابتدای این اطلاعیه آمده است: نظر به اهمیت سلامت دانشجویان و در ادامه عزم راسخ برای ارائه خدمات بهینه، دانشگاه اقدامات متعددی را انجام و تمهیدات لازم را تا حصول نتیجه مطمئن ادامه خواهد داد. امید است با همفکری و همدلی و همراهی همه اقشار دانشگاهی بهویژه دانشجویان عزیز دانشگاه، از بروز اتفاقات مشابه جلوگیری به عمل آید.
در ادامه این اطلاعیه عنوانشده است: حوزه معاونت دانشجویی، متولی ارائه خدمات به دانشجویان عزیز دانشگاه بوده و در جهت تأمین رفاه حال آنان فعالیت میکند، حسب وظایف خود در رابطه با موضوع پیشآمده، اقدامات و تصمیماتی را اتخاذ کرد.
در ادامه این اطلاعیه بیان شده است: در ابتدا کارگروهی با حضور نمایندگان دانشجویی و همکاران معاونت دانشجویی، جهت بررسی همهجانبه موضوع پیشآمده تشکیل شد و از دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی، در ۲۴ مهر ۹۸ برای بررسی جامع و نمونهبرداری دقیق، در خصوص تهیه مواد، نگهداری، طبخ و فرآیند توزیع غذای دانشگاه تیمی به دانشگاه دعوت شد. همچنین تمامی هزینههای درمانی دانشجویان مبتلا جبران میشود.
در ادامه این اطلاعیه تأکید شده است: تلاش تمامی همکاران معاونت دانشجویی، ارائه خدمات هر چه مطلوبتر به دانشجویان است و دانشگاه مصمم است برای پیشگیری از پیشامدهای مشابه، هرگونه اقدام لازم را به انجام رساند. لذا در پی مسائل اخیر و با توجه به اهمیت حفظ سلامت دانشجویان، دانشگاه تغییر پیمانکار تغذیه را در دستور کار خود قرار داده است. امید که با مسئولیتپذیری، همکاری و وفاق، شاهد تکرار اینگونه نواقص نباشیم.
بر کناری پیمانکار متخلف دانشگاه علم و صنعت را هر چند گامی مثبت میتوان دانست؛ اما نکته قابل تأمل این است که چرا نظارتی بر عملکرد پیمانکاران دانشگاهها وجود ندارد و چه ضمانتی برای پیشگیری حوادث اینچنینی وجود دارد؟
کمیته حقیقتیاب مسمومیت دانشجویان دانشگاه علم و صنعت
همچنین جلسه کمیته حقیقتیاب با ریاست دانشگاه علم و صنعت، در رابطه با مسمومیت دانشجویان دانشگاه علم و صنعت روز گذشته برگزار و مقرر شد:
پیمانکار سلفسرویس دانشجویی عزل شد و مناقصهای جهت جذب پیمانکار برگزار شود. طی قراردادی با اورژانس کل کشور مقرر شد دانشگاه فضای موردنیاز برای استقرار یک مجموعه کامل اورژانس را فراهم آورد و هزینههای درمان دانشجویان بهطور کامل پرداخت کند.
همچنین هزینه رزرو غذای دانشجویان به آنها بازگردانده شود و امکان خروج دختران در شرایط اضطرار با موافقت سرپرستی خوابگاه فراهم و با عواملی که مانع از خروج دانشجویان میشوند، برخورد صورت گیرد. همچنین پیرو درخواست شورای صنفی بابت یکسان بودن محل طبخ غذای دانشجویان و اساتید مقرر شد مجموعه رستورانهایی تا بهمنماه سال جاری، در سطح دانشگاه فعالشده و یارانه مشخصی برای دانشجویان ارائه شود. بابت افزایش کیفیت غذای سلفسرویس، سازمان امور دانشجویان قول کمک به دانشگاه برای اختصاص بودجه را داد.
شورای صنفی طی جلسهای با فرید موسوی، نماینده شهر تهران در مجلس شورای اسلامی و مذاکره با معاون سازمان امور دانشجویان توانست بودجه لازم جهت تعویض کامل تجهیزات شبکه و اینترنت خوابگاهها برای دانشگاه فراهم آورد و پروسه ارتقای شبکه اینترنت دانشگاه بهزودی عملیاتی خواهد شد.
همچنین با پیگیریهای طیبه سیاوشی و فاطمه سعیدی، نمایندگان شهر تهران در مجلس شورای اسلامی و با مکاتبه با شهردار تهران، مقرر شد شهرداری تهران تجهیزات لازم برای احداث ایستگاه دوچرخه در دانشگاه را مهیا سازد.
اعتماد از دست رفته دانشگاه
این درحالی است که با پرداخت هزینههای درمانی دانشجویان و بازگرداندن هزینه رزرو غذای آنان از سوی دانشگاه این خسارتها جبران نمیشود. اگرچه ممکن است که این اقدامات دیرهنگام مرهمی بر زخم دانشجویان باشد اما با بروز حوادث اینچنینی اعتماد جامعه نسبت به حفظ سلامت دانشجویان در دانشگاهها کاسته خواهد شد.
اکنون باید منتظر ماند و دید مسئولان دانشگاه علم و صنعت تا چه میزان به وعدههای خود که طی این چند روز به رسانهها و دانشجویان دادهاند، جامعه عمل میپوشانند و از وقوع حوادث اینچنینی جلوگیری میکنند. همچنین سازمان امور دانشجویان و صندوق رفاه دانشجویان باید برای نظارت بر عملکرد پیمانکاران دانشگاهها به دنبال یک شبکه نظارت باشند تا دیگر شاهد افت کیفیت و به خطر افتادن جان دانشجویان نباشیم.
انتهای پیام/4084/پ
انتهای پیام/