دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

ناکامی صندوق رفاه دانشجویان در حل مشکل تغذیه دانشجویی

طرح‌هایی که در حوزه تغذیه دانشجویی از سوی صندوق رفاه دانشجویان راه‌اندازی شده است، در عمل نه‌تنها به ارتقای کیفیت غذای دانشجویان کمکی نکرده؛ بلکه بخشی از بودجه این صندوق را از آن خود کرده است.
کد خبر : 313362

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی  گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کمتر دانشگاهی در آرشیو عکس خود صف‌هایی طولانی در اعتراض به غذاهای سلف‌سرویس دانشجویان را ندارد؛ و در این میان همواره ادعاهای زیادی از سوی مسئولان در راستای افزایش کیفیت غذاهای دانشجویی مطرح می‌شود.


از جمله این ادعاها می‌توان به خرید مواد اولیه مرغوب، راه‌اندازی آشپزخانه‌های صنعتی و... اشاره کرد، اما در عرصه عمل اعتراض دانشجویان هر ساله بیشتر و بیشتر می‌شود. 


پیمانکار خاطی برکنار شد، پیمانکار خاطی جریمه شد! سرخط خبرهایی است که در نتیجه اعتراض دانشجویان و مسمومیت آنان از غذای سلف‌سرویس دانشگاه حاصل شده است. حذف جورچین غذای دانشجویان یا ارائه اقلام تاریخ‌گذشته بین دانشجویان از دیگر دسته‌گل‌های پیمانکاران است. نیمه دوم مهرماه سال جاری نیز نزدیک به 200 دانشجو دانشگاه علم و صنعت دچار مسمومیت شدند و درنهایت پیمانکار سلف‌سرویس دانشجویی عزل شد! 




بیشتر بخوانید:


پیمانکار متخلف دانشگاه علم و صنعت برکنار شد/ عدم نظارت بر حفظ سلامت دانشجویان


از توزیع اقلام تاریخ‌ مصرف گذشته تا اشتباه تایپی روی کالای مصرفی




سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران در خصوص کیفیت غذای دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران که چندی پیش دانشجویان به غذای آن اعتراض داشتند، اعلام کرد: «کیفیت غذای دانشکده را بررسی کردیم، متأسفانه این مسئله به دلیل سهل‌انگاری پیمانکار اتفاق افتاده بود. با پیمانکار صحبت کردیم، جریمه لازمه صورت گرفت؛ پیمانکارانی که با سهل‌انگاری باعث ایجاد مشکل شوند، در ابتدا جریمه و در نهایت به لغو پیمان منجر می‌شوند. تمامی این موارد نشان‌دهنده عدم نظارت بر تغذیه هزاران دانشجو است. دانشجویانی که اغلب دور از خانواده و در خوابگاه ساکن هستند.»


راه‌اندازی شبکه نظارت و کنترل تغذیه دانشجویی


ذوالفقار یزدان‌مهر، رئیس سابق صندوق رفاه دانشجویان بهمن ماه سال گذشته بود که از تشکیل شبکه نظارت و کنترل تغذیه دانشجویی و ارتقای سامانه تغذیه صندوق رفاه دانشجویان خبر داد و اظهار کرد: «با مصوبه هیئت‌رئیسه صندوق رفاه دانشجویان، شبکه نظارت و کنترل تغذیه دانشجویی راه‌اندازی خواهد شد. ناظران این شبکه  از آشپزخانه‌ها و سالن‌های غذاخوری دانشگاه‌های دولتی، آزاد اسلامی و غیرانتفاعی بازدید کرده و ضمن نظارت، نسبت به ارزیابی دوره‌ای آنها اقدام خواهند کرد که این ناظران از متخصصان و خبره‌های تغذیه دانشجویی هستند. درحال‌حاضر سامانه تغذیه صندوق رفاه دانشجویی در حال‌ به‌روزرسانی است و تمامی سامانه‌های تغذیه دانشگاه‌ها به سامانه تغذیه صندوق رفاه متصل می‌شوند.


وی افزود: تاکنون از سوی صندوق رفاه دانشجویان به‌‌علت گستردگی وسعت دانشگاه‌ها، نظارت دقیق و مستمری بر تغذیه دانشجویان صورت نمی‌گرفت. این صندوق با همکاری دانشگاه‌های سراسر کشور و شبکه ملی نظارت و کنترل تغذیه دانشجویی راه‌اندازی شد.»


پیشروی شبکه نظارت و کنترل تغذیه دانشجویی 


اردیبهشت ماه سال‌جاری بود که از سوی صندوق رفاه دانشجویان اعلام شد که در طرح  شبکه نظارت و کنترل تغذیه دانشجویی ۱۲۰ نفر از کارشناسان و رؤسای اداره تغذیه دانشگاه‌های سراسر کشور، طی فراخوانی که صندوق رفاه دانشجویان داده بود، شرکت کرده‌اند. افرادی می‌توانستند در این طرح ثبت‌نام کنند که حداقل سه سال سابقه فعالیت در حوزه تغذیه دانشجویی یا تحصیلات مرتبط با حوزه تغذیه داشته باشند.


این افراد با اخذ گواهی‌نامه، عضو شبکه ملی نظارت و کنترل تغذیه دانشجویی کشور شدند. افراد پذیرفته‌شده در این آزمون به‌عنوان نماینده صندوق رفاه دانشجویان می‌توانند از رستوران‌ها و آشپزخانه‌های دانشگاه‌ها بازدید کنند و نکاتی را که لازم است به آن‌ها تذکر بدهند؛ همچنین گزارش بازدید را به صندوق رفاه دانشجویان منعکس کنند تا اگر مواردی که لازم است، اصلاح شود.


اولین جلسه کارگروه کنترل و نظارت تغذیه دانشجویی اردیبهشت‌ماه ۹۸ با حضور فریبرز سجادی معاون امور دانشجویان صندوق و اعضای این کارگروه برگزار شد. در این جلسه ضمن مرور عملکرد صندوق در حوزه تغذیه در سال ۹۷، برنامه‌های صندوق برای سال ۹۸ تشریح شد. 





بیشتر بخوانید:


شبکه نظارت و کنترل تغذیه دانشجویی تشکیل می‌شود


شبکه ملی نظارت و کنترل تغذیه دانشجویی و کاهش هزینه‌ها





نتیجه چه شد!


با تمام فراز و نشیب‌هایی که از سوی صندوق رفاه دانشجویان در خصوص طرح شبکه نظارت و کنترل تغذیه دانشجویی اعلام شد و هزینه‌هایی که برای راه‌اندازی این طرح صورت گرفت؛ با گذشت یک سال، دیگر نامی از این طرح در میان نیست! همچنان نیز همانند گذشته از سوی صندوق رفاه دانشجویان به‌‌بهانه گستردگی وسعت دانشگاه‌ها، نظارت دقیق و مستمری بر تغذیه دانشجویان صورت نمی‌گیرد. 


طرح‌های بی‌ثمر صندوق رفاه دانشجویان


یکی دیگر از کارهای انجام‌شده در خصوص تغذیه دانشجویان تألیف سه کتاب در این حوزه از سوی صندوق رفاه دانشجویان است. این کتاب‌ها شاید کامل نباشد اما به گفته ذوالفقار یزدان‌مهر، رئیس سابق صندوق رفاه دانشجویان «استانداردسازی و وحدت رویه را در حوزه تغذیه در دانشگاه‌ها در پی داشته است». اما خواندن این کتاب‌ها خالی از لطف نیست زیرا با یک جستجو ساده در اینترنت می‌توان همانند محتوای این کتاب‌ها را یافت!


سالانه چندین میلیارد برای تغذیه دانشجویی از سوی صندوق رفاه دانشجویان هزینه می‌شود؛ اما اعتراض دانشجویان نسبت به کیفیت پایین غذای سلف دانشگاه  هر ساله بیشتر و بیشتر می‌شود؛ انجام سهوی یا عمدی اموری منجر به کاهش کیفیت غذای دانشجویان که با اعتراض آنها همراه است، قرار است تا چه زمانی ادامه داشته باشد؟ از طرفی این موضوع مطرح است که چه کسی نسبت به طرح‌هایی که از سوی صندوق رفاه دانشجویان ارائه و راه‌اندازی می‌شود و به آن بودجه اختصاص داده می‌شود، نظارت و ارزیابی خواهد کرد؟ 


*گزارش از سیده محدثه حسینی


انتهای پیام/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب