«مستر دیفال»، نمایشی برای ادای دین به دختران ایران
سید سروش پیمبری، نویسنده و کارگردان نمایش «مستر دیفال» از نمایشهای منتخب چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درخصوص اجرای این اثر بیان کرد: اجرای این نمایش یک درامی است که مدتها بود ذهنم را درگیر کرده بود. ما در منطقه کردنشین برای دختران احترام ویژهای قائل هستیم؛ البته تمام ایران زمین دخترانشان را دوست دارند، اما در مناطق کردنشین داستان کمی متفاوت است و دختران به گونهای در خانه ریاست میکنند و برای ما اهمیت دارد که دختران مان در آرامش باشند.
وی افزود: یک مدتی بود که در پشت چراغ قرمز کودکان کار را نگاه میکردم و دخترانی را میدیدم که چه از نظر زیبایی، شیوه حرف زدن و ... چیزی از دیگر دختران کم نداشتند، اما فقر آنها را مجبور به دستفروشی کرده بود. این مسائل موجب شد تا من به این فکر فرو بروم که یک جنگی میان طبقه پایین و طبقه خیلی بالای جامعه به وجود آمده است و این جنگ مدام درحال ادامه است.
پیمبری ادامه داد: اگر به آغاز این جنگ فکر کنیم متوجه خواهیم شد که این جنگ از ابتدای جنگ تحمیلی آغاز شد و درحال حاضر به این نقطه رسیده است که ما هنوز هم با خیلی از مسائل نیز در حال حنگ هستیم و بر آنها فائق نشدهایم.
نویسنده و کارگردان نمایش «مستر دیفال» با اشاره معنای این نمایش بیان کرد: دیفال در زبان فارسی قدیم خودمان به معنای دیوار است. اینکه چرا نام نمایش مستر دیفال است، به این معناست که بازیگر نقش مسعود در اسارت است و در این اسارت دیوارها را خراب میکند تا دختران در بند را نجات بدهد، انگلیسی ها، مسعود را مستر دیفال خطاب میکند.
وی با اشاره به اینکه با اجرای این نمایش، میخواهیم دین مان را به دختران سرزمین مان ادا کنیم، گفت: اگر به شاهنامه فردوسی بازگردیم، خواهیم دید که تا چه اندازه به زن ارزش و بها داده شده است. همیشه خانمها ریشه و درخت زیبای تمدن، رویش و بزرگی بودهاند، اما کمی در این باره غفلت شده است.
گفتنی است، چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری خیرالله تقیانیپور، امروز سوم بهمن کار خود را آغاز کرد و تا ۱۳ بهمن ادامه دارد.
انتهای پیام/