دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در جمع خبرنگاران مطرح شد؛

ظفرقندی: هزینه ۱۰ میلیاردی هر تخت بالینی برای وزارت بهداشت؛ لزوم افزایش ۳۰ همتی بودجه آموزش پزشکی

ظفرقندی: هزینه ۱۰ میلیاردی هر تخت بالینی برای وزارت بهداشت؛ لزوم افزایش ۳۰ همتی بودجه آموزش پزشکی
وزیر بهداشت گفت: با محاسبه تخت‌های بیمارستانی و تجهیزات مورد نیاز برای دو برابر شدن ظرفیت آموزش پزشکی و دانشجویی و دستیاری و جلوگیری از افت کیفیت نیازمند ۳۰ همت بودجه هستیم و با سازمان برنامه و بودجه در این راستا مکاتباتی را انجام داده‌ایم
کد خبر : 954453

به گزارش خبرنگار آنا، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز (شنبه، ۶ بهمن ۱۴۰۳) در حاشیه اجلاس معاونان آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: نیاز‌های رشد دهنده و متغیر آموزشی کشور باید شناسایی شوند و در مرز‌های علمی دنیا حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه شناسایی نیاز‌های درمانی برای ارائه آموزش‌های جدید باید مورد توجه قرار بگیرد و در برنامه‌های درسی دانشگاه عا گنجانده شود؛ تاکید کرد: بنابراین؛ یکی از محور‌های وزارت بهداشت احصای نیاز‌های روز آموزشی کشور در حوزه سلامت و درمان است.

ظفرقندی، در ادامه به ضرورت تعیین تکلیف ماموریت آموزشی هر دانشگاه تاکید کرد و گفت: برخی از دانشگاه‌ها باید در مرز‌های علمی دنیا برنامه ریزی کرده و بعضی دانشگاه‌های دیگر ماموریت‌های جداگانه را پیگیری کنند.

وی با اشاره به چالش‌های حوزه آموزش گفت: ظرفیت پذیرش دانشجو و دستیار طی سه سال گذشته متناسب با زیرساخت‌ها نبوده و طبیعی است که هزینه‌های رشته‌های بالینی، دندانپزشکی و پزشکی با هزینه رشته‌های نظری کاملا متفاوت خواهد بود. برای مثال رشته دندانپزشکی علاوه بر کلاس و خوابگاه نیازمند یونیت‌های پزشکی است.

وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به افزایش تخت‌های بالینی آموزشی، بیان کرد: هر تخت بالینی برای وزارت بهداشت ده میلیارد تومان هزینه دارد، تمام موارد باید شناسایی شوند و زیرساخت‌ها متناسب با آن افزایش یابد تا از افت کیفیت آموزش پزشکی جلوگیری کنیم.

ظفرقندی در ادامه با اشاره به برنامه‌های معاون آموزشی دانشگاه ها، گفت: آموزش عمومی مردم را در دستور کار داریم؛ چرا که معتقد هستیم سواد سلامت باید در میان مردم افزایش یابد و هر چه این موضوع را جدی بگیریم زودتر بیماری‌ها را شناسایی و درمان کافی خواهیم کرد؛ چرا که مردم نیازمند افزایش سواد سلامت در مقابل بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون و سرطان هستند.

وی درباره بودجه مورد نیاز برای تناسب زیرساخت‌ها با افزایش ظرفیت پزشکی، گفت: با محاسبه تخت‌های بیمارستانی و تجهیزات مورد نیاز برای دو برابر شدن ظرفیت آموزش پزشکی و دانشجویی و دستیاری و جلوگیری از افت کیفیت نیازمند ۳۰ همت بودجه هستیم و با سازمان برنامه و بودجه در این راستا مکاتباتی را انجام داده‌ایم و از آنجایی که هم اکنون فصل جداول بودجه در مجلس است؛ بنابراین با نمایندگان مجلس در حال رایزنی‌هایی هستیم تا بودجه آموزش پزشکی کشور را متناسب با افزایش ظرفیت‌ها ارتقا دهیم.

وزیر بهداشت با اشاره به صندلی‌های خالی در رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی اظهار کرد: به جز رشته‌های گوارش و غدد و داخلی، مابقی ظرفیت‌های فوق تخصصی مانند روماتولوژی و متدولوژی و داخلی کلیه و ... به حد اشباح ظرفیت نرسیده است. همچنین، در رشته‌های جراحی به جز جراحی پلاستیک مابقی رشته‌های جراحی قلب و عروق و اطفال به حد نیاز کشور و ظرفیت اعلام شده نرسیده است که باید راهکار‌های جدی را از جمله بورس کردن دانشجویانی که وارد رشته‌ها می‌شود یا به عنوان ورود مستقیم جذب می‌شود، در نظر بگیریم. همچنین، می‌توانیم تغییراتی در تعرفه‌های رشته‌ها ایجاد کنیم تا از لحاظ مالی قابل قبول باشد که در اینصورت نیازمند تمهیدات بودجه‌ای و مدیریتی است تا بتوانیم در حد نیاز دانشجو پذیرش کرده و فراخوان مجدد دهیم تا دانشجویان بیشتری جذب کنیم.

ظفرقندی در پایان، با اشاره به تعداد ظرفیت پزشکی برای سال ۱۴۰۴، گفت: هنوز در این باره به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب