دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه سلامت؛ از تربیت پزشک تا افزایش امید به زندگی
به گزارش خبرگزاری آنا، پیروزی انقلاب اسلامی ارمغان بسیاری در حوزههای کشاورزی، صنعت، نظامی، علمی، پزشکی و ... به وجود آورده است. یکی از مهمترین آنها که با جان مردم سروکار دارد، پیشرفت در حوزه سلامت، بهداشت و درمان است که نسبت به دهههای گذشته رشد قابلتوجهی داشته است.
افزایش تعداد بیمارستانها و مراکز بهداشتی، افزایش تعداد پزشکان و متخصصان داخل کشور و همچنین بیشتر شدن تعداد دانشگاههای علوم پزشکی بخشی از دستاوردهای مهم حوزه سلامت پس از پیروی انقلاب اسلامی است.
بر اساس آمار مرکز اسناد انقلاب اسلامی، در دوران پهلوی حدود ۵۵۸ مؤسسه درمانی با۵۷ هزار و نهصد و بیستوهفت تخت در سطح کشور وجود داشت که با توجه به جمعیت مردم کشور در آن سالها، تعداد اندکی بود؛ اما خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب مراقبتهای بهداشتی اولیه (PHC) با ارتقای پوشش ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و روستایی کشور همراه بوده است. از سوی دیگر آمارها نشان میدهند که بیش از ۱۸ هزار خانه بهداشت و ۵ هزار مرکز بهداشتی درمانی نیز در دهههای گذشته ایجاد شده است.
در دوران پهلوی نبود پزشک متخصص، مردم را با مشکلات بسیاری همچون عدم تشخیص درست بیماری مواجه کرده بود؛ زیرا فقط حدود ۷ هزار پزشک متخصص در کشور وجود داشت، این در حالی است که اکنون حدود ۷۲هزارو۷۹۲ پزشک متخصص در کشور حضور دارند.
یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی در حوزه بهداشت و درمان تربیت تعداد قابلتوجه پزشک عمومی و متخصص است به طوری که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و در دوران پهلوی برای جمعیت ۳۶ میلیونی ایران، تعداد کمی پزشک معالج وجود داشت. از سوی دیگر در روستاهای کشور فقط هزار و ۵۰۰ مرکز بهداشتی درمانی فعالیت میکردند که تعداد زیادی از آنها حتی پزشک هم نداشتند و مردم از نبود درمانگر متخصص رنج میبردند، خوشبختانه اکنون با جمعیتی بیش از دو برابر آن زمان، تعداد پزشکان عمومی و متخصص رشد فراوانی داشته است.
در این میان نباید از نقش تأسیس دانشگاههای علوم پزشکی در افزایش تعداد پزشکان غافل شد چراکه قبل از پیروزی انقلاب حدود ٧ دانشکده پزشکی وجود داشت؛ درحالی که امروزه حدود ۷۰ دانشگاه علوم پزشکی در سراسر کشور فعالیت میکنند.
سن امید به زندگی به ۷۸سال رسید
حسن امامی رضوی مشاور وزیر بهداشت و رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به پیشرفتهای حوزه بهداشت، درمان و سلامت کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و اظهار کرد: مهمترین دستاورد جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب در حوزه سلامت، افزایش امید به زندگی است.
وی ادامه داد: در ابتدای انقلاب امید به زندگی حدود ۵۴ سال بود درحالیکه امروز این عدد به ۷۸ سال رسیده است و در این آمار میزان امید به زندگی در خانمها بیشتر از آقایان است.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی افزود: مرگومیر مادران باردار و همچنین کودکان و نوزادان پس از پیروزی انقلاب کمتر شده و فوت ناشی از بیماریهای واگیردار نیز کاهش چشمگیری داشته که همه به برکت انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است.
امامی رضوی به افزایش سواد سلامت مردم در چند دهه گذشته اشاره کرد و گفت: افزایش سطح آگاهی سلامت در بانوان بهخصوص مادران یکی از عوامل اصلی در ایجاد سلامت جسمی مردم بهحساب میآید.
کنترل بیماریهای غیرواگیر نگرانی امروز حوزه سلامت
وی بابیان اینکه افزایش تا تابآوری نظام سلامت مهم و ضروری است، گفت: درحال حاضر بیشتر نگرانی ما در حوزه بیماریهای غیر واگیر است که اکنون به یکی از معضلات کشورهای دنیا تبدیلشده است؛ بنابراین باید توجه به بیماریهای غیر واگیر و عوامل خطر بیشتر شود. برای محقق شدن این هماهنگی بین بخشی لازم است.
مشاور وزیر بهداشت تأکید کرد: توسعه شبکه بهداشتی درمانی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است که در اقصی نقاط کشور بهخصوص روستاها گسترش یافته است. از سوی دیگر پس از پیروزی انقلاب تلاش شده تا مراقبتهای درمانی، توسعه تختهای بیمارستانی و پیشرفته شدن تجهیزات پزشکی به بالاترین حد خود برسد.
افزایش تعداد توریست سلامت به برکت انقلاب اسلامی
امامی رضوی خاطرنشان کرد: در ابتدای انقلاب بسیاری از مردم برای درمان به کشورهای خارجی سفر میکردند، اما خوشبختانه اکنون به یکی از قطبهای منطقه در حوزه درمان تبدیل شدهایم و سالانه تعداد زیادی توریست سلامت وارد کشور میشوند، بنابراین میتوان گفت که در حوزه بهداشت و درمان خوب عملکرد خوبی داشتهایم.
انتهای پیام/