گرم نکردن صحیح مهمترین دلیل آسیبهای ورزشی
به گزارش خبرگزاری آنا، علیرضا موسویان با تاکید بر اینکه ورم تاندون آشیل یکی از عارضههای حین ورزش است، گفت: وقتی از تاندون پشت زانو استفاده شود، باعث درد و ورم در آن ناحیه خواهد شد، اگر این عارضه به موقع درمان نشود، صدمه سختتر شده تا حدی که دویدن را به کلی دشوار و غیرممکن میکند.
وی با بیان اینکه این آسیب بیشتر در دوندهها و ورزشکارانی که با دویدن یا پریدن سروکار دارند اتفاق میافتد، عنوان کرد: انجام تمرینات کششی و قدرتی به عضلات و ماهیچههای ساق پا میتواند از بروز این آسیب جلوگیری کند، علاوه بر این درمانهای ضد تورمی و تقویت ماهیچههای ساق پا بهترین درمانهای ممکن برای این عارضه هستند.
موسویان اظهار داشت: بالا بردن ناگهانی شدت ورزش میتواند به فرد صدمه بزند، از این رو بهترین راه پیشگیری، انجام حرکات صحیح کششی قبل و پس از ورزش و افزایش شدت ورزش به تناسب مهارت و تجارب در آن ورزش است.
بیماران ورم تاندون آشیل تا بهبودی کامل ورزش را شروع نکنند
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه بیماران ورم تاندون آشیل تا برطرف نشدن کامل عارضه، ورزش را شروع نکنند، تصریح کرد: در این شرایط ورزش باعث تشدید وضعیت آنها میشود.
وی از کشیدگی ماهیچههای ران به عنوان یکی دیگر از عارضههای شایع ورزشی یاد کرد و گفت: این عارضه زمانی اتفاق میافتد که هنگام دویدن در ورزشهایی مثل فوتبال و والیبال، فرد به صورت ناگهانی تغییر جهت میدهد و علائم آن شامل درد عمیق، ورم و گاهی کبودی داخل ران بوده که بهترین راه پیشگیری از بروز این عارضه، انجام تمرینات کششی قبل از ورزش است.
رد و ورم ساق پا عارضه شایع در افراد کم تحرک
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یادآور شد: درد و ورم ساق پا بیشتر برای افرادی اتفاق میافتد که عادت به تحرک و ورزش ندارند. بالا بردن ناگهانی فشار و شدت تمرینات، پوشیدن کفشهای کهنه و دویدن و پریدن روی زمینهای خیلی سخت نیز ممکن است باعث بروز این عارضه شود.
موسویان بیان کرد: پوشیدن کفش مناسب، انجام حرکات کششی قبل از ورزش و بالا نبردن ناگهانی شدت ورزش، بهترین راههای جلوگیری از بروز این وضعیت هستند.
درد پایین کمر بیشتر در افراد چاق رخ میدهد
وی خاطرنشان کرد: درد پایین کمر بیشتر در افراد چاق و کم تحرک اتفاق میافتد، اما ممکن است برای دونده ها، دوچرخه سواران، گلف و تنیس بازان نیز پیش بیاید که مهمترین عامل ایجاد این عارضه، انجام نادرست حرکات کششی است؛ اگرچه بیشتر انواع این عارضه قابل پیشگیری نیستند، اما انجام صحیح حرکات کششی قبل از ورزش و گرم کردن درست بدن، احتمال وقوع آن را کاهش میدهد.
موسویان با بیان اینکه کشیدگی عضلات و ماهیچه ها، گرم نکردن صحیح بدن، خستگی، عدم انعطاف پذیری و ناتوانی و ضعف از عوامل کشیده شدن ماهیچه در ورزشکاران است، گفت: معمولترین ماهیچههایی که کشیده میشوند، عضلات پشت ران در ورزشهایی همراه با دویدن است مثل دومیدانی، بسکتبال و ماهیچه ساق پا در تنیس بازان.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به آسیبهای آرنج در ورزش تنیس و گلف، ادامه داد: این آسیب حدود ۷ درصد کل آسیبهای ورزشی را تشکیل میدهد. در این آسیب ورزشی، تاندونهای آرنج به خاطر ضربات مکرر بَک هند در تنیس آسیب دیده و باعث ایجاد درد در قسمت داخلی آرنج میشود البته گاهی امکان دارد، قسمت خارجی هم صدمه ببیند.
وی افزود: بهترین راه جلوگیری از بروز این آسیب، انجام تمرینات تقویتی ساعد و بازو و همچنین اصلاح کردن طریقه ضربه زدن با راکت است و استفاده از آرنج بند میتواند کمک کننده باشد.
موسویان در پایان یادآور شد: رگ به رگ شدن و پیچ خوردگی مچ پا نیز در میان افرادی که فوتبال، هاکی، بسکتبال و والیبال بازی میکنند، بسیار متداول و در ورزشهایی که با دویدن و پریدن سر و کار دارند، غیر قابل اجتناب است؛ این حرکات ممکن است باعث پیچ خوردن مچ پا و گاهی پاره شدن یک تاندون یا لیگامنت شود.
انتهای پیام/