دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 دی 1403 - 00:03

سواد تئوری و عملی لازمه اشتغال در رشته مهندسی کامپیوتر

سواد تئوری و عملی لازمه اشتغال در رشته مهندسی کامپیوتر
عضو هیئت علمی دانشگاه لازمه اشتغال در رشته مهندسی کامپیوتر را داشتن سواد تئوری و عملی دانست.
کد خبر : 951246

خبرگزاری آنا؛ علی غفاری عضو هیئت علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در جلسه هیئت ممیزه دانشگاه آزاد اسلامی موفق به اخذ رتبه علمی استادی شد.

غفاری دارای مدرک دکتری مهندسی کامپیوتر از دانشگاه علوم و تحقیقات تهران است و تألیف سه کتاب، ۱۴۷ مقاله علمی پژوهشی داخلی و خارجی، هفت طرح پژوهشی و ۱۰۰ مقاله ارائه شده در سمینار‌ها و کنفرانس‌های بین‌المللی و داخلی را در کارنامه علمی و مدیریت فناوری اطلاعات و مدیر گروهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز را در سوابق کاری خود دارد. 

پنج دوره پژوهشگر نمونه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و محقق برجسته ۲ درصد و یک درصد از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ از موفقیت‌های علمی غفاری است.

خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با عضو هیئت علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز درباره جایگاه رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه‌ها، آینده شغلی دانش‌آموختگان، چالش‌های رشته مهندسی کامپیوتر و ... گفت‌‌وگو کرده است.

اغلب رتبه‌های برتر کنکور مهندسی کامپیوتر را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند

غفاری با بیان اینکه رشته مهندسی کامپیوتر از جایگاه بالایی در دانشگاه‌های کشور برخوردار است، اظهار کرد: رتبه‌های برتر کنکور اغلب این رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند و در دانشگاه‌ها نیز دانشجویان زیادی در این رشته به تحصیل مشغول هستند.

وی ادامه داد: با وجود جوانی رشته مهندسی کامپیوتر، کاربرد رو به رشد این رشته در همه جوانب زندگی بشر انکارناپذیر است. این رشته با همین جوانی‌اش توانسته تمام دنیا را فرا گیرد به‌طوری‌که دیگر زندگی بدون کامپیوتر (رایانه) بی‌معنی به نظر می‌رسد.

محقق برجسته ۲ درصد و یک درصد جهان در پاسخ به این پرسش که علاقه‌مندان به تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر باید در چه زمینه‌هایی دارای استعداد باشند و چه آموزه‌هایی را فرابگیرند تا موفق باشند؟ به آنا گفت: برای ادامه تحصیل در این رشته، دانشجویان باید در دروس زبان انگلیسی، ریاضی و فیزیک از استعداد خوبی برخوردار باشند. در دانشگاه نیز باید در زمینه‌های برنامه‌نویسی، پایگاه داده، شبکه‌های کامپیوتری و طراحی الگوریتم و مهندسی اینترنت از مهارت‌های بالاتری برخوردار باشند.

آینده شغلی مهندسی کامپیوتر

غفاری آینده شغلی دانش‌آموختگان رشته مهندسی کامپیوتر در بازار کار را ارزیابی و بیان کرد: این رشته به دلیل تنوع شغلی بالا، آینده شغلی بهتری دارد؛ البته به شرطی که دانشجویان از مهارت‌های بالاتری در زمینه‌های تئوری و عملی برخوردار باشند.

وی توضیح داد: رشته مهندسی کامپیوتر کاربرد‌های زیادی در اتوماسیون اداری، بهینه‌سازی فرایند‌های خط تولید، حمل و نقل، خانه‌ها و شهر‌های هوشمند و سلامت هوشمند دارد، بنابراین، لازمه اشتغال در این رشته داشتن سواد تئوری و عملی است.

عضو هیئت علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در پاسخ به این پرسش که اکنون استقبال از رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه‌های کشور چگونه است؟ گفت: مهندسی کامپیوتر نسبت به بقیه رشته‌های فنی و مهندسی به دلیل جدید بودن و دارابودن فرصت‌های شغلی متنوع استقبال زیادی دارد.

چالش‌های رشته مهندسی کامپیوتر

غفاری چالش‌های رشته مهندسی کامپیوتر را برشمرد و با تشریح راهکارها بیان کرد:  به‌روز بودن در زمینه نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و تقویت یادگیری عملی دروس از مهم‌ترین چالش‌های این رشته است؛ بنابراین دانشجو‌یان باید در هر زمان خود را با تغییرات سریع این رشته وفق دهند.

به گفته محقق برجسته ۲ درصد و یک درصد جهان، پویایی و سازگاری سریع با تغییرات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و فناوری‌های جدید می‌تواند از عوامل موفقیت در رشته مهندسی کامپیوتر باشد.

وی در ارزیابی خود از موفقیت گروه آموزشی مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: این گروه خیلی موفق عمل کرده است؛ چراکه اکثر دانش‌آموختگان رشته مهندسی کامپیوتر در سازمان‌های دولتی و خصوصی مشغول به کار هستند و یا خودشان شرکت‌های نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری دارند که در آن فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب