کاربرد لیزر در پزشکی فراگیر شده است
به گزارش خبرگزاری آنا، پرفسور سیروس مومن زاده استاد دردشناسی و طب درد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و نایب رئیس انجمن لیزر پزشکی کشور گفت: دردی که کمتر از ۳ هفته طول بکشد به آن درد حاد گفته میشود و دردی که بیشتر از ۳ تا ۶ ماه طول بکشد، به آن درد مزمن اطلاق میشود.
وی با عنوان این مطلب که لیزر برای درمان دردهای بعد از عمل، آسیب ناگهانی، شکستگی، پارگی، زخم و التهاب کاربرد دارد، افزود: لیزر در درمان درد یک ابزار بسیار کاربردی و موثر است.
مومن زاده با اشاره به اینکه لیزر یکی از موثرترین و بهترین ابزارهای تشخیص، درمان و توانبخشی درد است، گفت: درد شایعترین علت مراجعه افراد به تیم پزشکی است.
وی ادامه داد: دردهای مزمن بین ۱۰ تا ۲۰ جلسه نیاز به لیزر دارند تا اثربخشی لیزر کامل شود، اما برای درمان دردهای حاد بین ۳ تا ۶ جلسه لیزر نیاز است.
مومن زاده افزود: لیزر تقریبا به همه بخشهای پزشکی و پیراپزشکی کمک میکند یا در همه این بخشها کاربرد ویژه دارد. در واقع، تمامی رشتههای پزشکی و پیراپزشکی به یک شکلی دارند از ابزارهای لیزری استفاده میکنند.
وی ادامه داد: از لیزر میتوان به عنوان یک حوله داغ تا جراحیهای پیشرفته استفاده کرد. لیزر را میتوان در سادهترین آسیبها مثل کشیدگی ساده تا جراحیهای بسیار پیشرفته استفاده کرد.
مومن زاده به دیگر کاربردهای لیزر در حوزه پزشکی اشاره کرد و گفت: لیزر در تخصصهایی مانند فیزیوتراپی و طب فبزیکی بعنوان یک ابزار اصلی هم استفاده میشود.
وی اظهار داشت: لیزر وریدی هم داریم که مانند سرم، مستقیما در رگها تابانده میشود که در بیماریهای داخلی و دردهای کل بدن استفاده میشود همچنین لیزر برای برخی از دردهای موضعی هم استفاده میشود.
مومن زاده با اشاره به اینکه لیزر در درمان واریس هم کاربرد دارد، گفت: لیزر میتواند در درمان درد دیسک کمر و گردن به عنوان یک ابزار شبیه به تیغ جراحی بدون نیاز به بیهوشی و جراحی باز استفاده شود.
وی افزود: لیزر در کشور به عنوان یک وسیله درمانی برای درد دیسک کمر و گردن که نیاز به جراحی ندارد یا با فیزیوتراپی و درمانهای غیرتهاجمی قابل درمان هستند استفاده کرد.
مومن زاده با عنوان این مطلب که یکی دیگر از کاربردهای لیزر در حوزه تخصص پوست و زیبایی است، ادامه داد: مردم بیشترین کاربرد لیزر را در حوزه تخصص پوست و زیبایی میشناسند، اما واقعیت این است که لیزر علاوه بر پوست، در حوزههایی مانند تشخیص و درمان درد و تخصص داخلی، جراحی و طب فیزیکی و فیزیوتراپی و... استفاده میشود.
وی افزود: در حال حاضر خیلی از آزمایشگاههای کشور، تست خون یا روی بافت از لیزر استفاده میکنند. همچنین بخش بزرگی از تحقیقات بر روی حیوانات در حوزههای علوم پایه از طریق لیزر انجام میگیرد.
مومن زاده با عنوان این مطلب که ما در کنگره لیزر دو هدف اصلی را دنبال میکنیم، افزود: هدف اول، آشنایی بیشتر مردم با کاربردهای لیزر در حوزه پزشکی است و هدف دوم، اطلاعاتی است که در مورد لیزر به کاربران پزشکی اعم از پزشک و پرستار ارائه میشود.
انتهای پیام/