ارائه ۲۸۸ مقاله در همایش ملی ملی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، در آستانه چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، اولین همایش ملی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری به همت ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، صبح امروز یکشنبه ۱۱ آذرماه در محل فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار کرد.
ایمان افتخاری، دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در گزارشی به بیان اقدامات انجامشده در راستای برگزاری همایش حکمرانی علم و فناوری پرداخت.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص تحول در حکمرانی علم و فرهنگ کشور اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای گسترده موجود در کشور و اهمیت گام دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی، این همایش با هدف انعکاس نظرات و دیدگاههای متخصصان در حوزه حکمرانی علم و فناوری برگزار شد.
افتخاری با اشاره به چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و مرور دستاوردهای گذشته گفت: این شورا که ابتدا بهعنوان ستاد انقلاب فرهنگی شکل گرفته بود، در طول چهار دهه فعالیت خود، اسناد، مصوبات، و نهادسازیهای متعددی را در حوزه علم و فناوری رقم زده است. همایش پیشرو بستری برای بررسی و نقد این دستاوردها و ارائه پیشنهادات سیاستی خواهد بود.
اقدامات زیرساختی و برنامههای استانی
دبیر ستاد علم و فناوری افزود: برای برگزاری این همایش، اقدامات زیرساختی متعددی ازجمله تعامل با آیسسکو، تشکیل کمیتههای علمی و استانی، و برگزاری نشستهای تخصصی در سطح دانشگاهها و استانهای کشور انجام شد. تاکنون ۵۹ نشست تخصصی و ۱۴ همایش استانی در این راستا برگزار شده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۹ استان کشور در این فرآیند مشارکت داشتهاند، اظهار کرد: ۶۱ دانشگاه و ۳۳۵ نویسنده با ارائه مقالات در این همایش حضور داشتند. از مجموع ۲۸۸ مقاله دریافتی، ۴۰ مقاله در نشستهای امروز ارائه خواهد شد و ۱۶۰ مقاله نیز پذیرفته شده که در مجموعه مقالات همایش به چاپ خواهند رسید.
محورهای همایش
افتخاری محورهای اصلی همایش را شامل حکمرانی علم و فناوری در مقام نظر و عمل عنوان کرد و افزود: در بخش نظری، نقد و بررسی اسناد و مصوبات شورای عالی، نهادسازیهای صورتگرفته، و ارائه بستههای سیاستی از موضوعات اصلی است. در بخش عملی نیز به چالشهای ساختاری در حکمرانی، تعامل دستگاهها، و نحوه چیدمان سازمانی پرداخته خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری نه نشست تخصصی در دو بازه زمانی امروز اظهار کرد: محورهای نشستها شامل تحلیل اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی، مدیریت حکمرانی علم و فناوری، چالشهای ساختاری، حکمرانی استانی علم و فناوری، و فرصتها و چالشهای بینالمللی است.
افتخاری در پایان با تقدیر از مشارکت اندیشمندان و نهادهای علمی کشور، ابراز امیدواری کرد که نتایج این همایش بتواند به بهبود سیاستگذاری در حوزه علم و فناوری کمک کند و مسیر دستیابی به نقشه راه جامع علمی کشور را هموار سازد.
انتهای پیام/