پیشبینی آینده صنایع با هوش مصنوعی/ بهرهگیری صنایع از پیوند صنعت و دانشگاه
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، هوش مصنوعی کاربردهای زیادی در صنایع کشور دارد و تاثیرات شگرف آنها در تولیدات صنعتی دیگر بر کسی پوشیده نیست. با به کارگیری هوش مصنوعی در کارخانجات و بهرهگیری از آن در خطوط تولید میتوان نیروهای انسانی در کاهش داده و محصولات بیشتر و با کیفیتتری تولید کرد. به این منظور ابتدا لازم است تا صنایع تولیدی و حتی فعالان کسب و کار از کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع خود مطلع باشند این آگاهی آنها را متقاعد خوهد کرد در این زمینه گام بردارند و با منابع محدودتر تولیدات بیشتر و کیفیتر را به بازارهای داخلی و صادراتی عرضه کنند.
در حال حاضر بسیاری از الگوریتمهای شبکههای اجتماعی، الگوریتمهای سرچ گوگل و استفاده از ویس برای فراخوانی یا سرچ در گوشی همراه به کمک هوش مصنوعی و یادگیری ماشین کار میکنند یا به طور مثال در صنعتی مانند صنعت خودروی جهان که در دهههای اخیر رشدهای قابل توجه را طی کرده است در خودروهای مختلف مانند تسلا، خودرانهای خودرو به کمک همین تکنولوژیها در حال فعالیت هستند.
هوش مصنوعی میتواند به بهبود فرایندهای تولید نیز کمک مهمی داشته باشد از جمله این فرآیندها کنترل کیفی در خطوط تولید است. اکنون کارخانجات بسیاری در جهان کنترل کیفیت و تعداد زیادی از فعالیتهای خود را توسط هوش مصنوعی انجام میدهند.
عزیز قنوانی عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفتوگو با آنا، اظهار کرد: هوش مصنوعی میتواند با دادههایی که از تولید و مصرف در اختیار میگیرد پیشبینیهای مناسبی از آینده در اختیار صنایع مختلف قرار دهد. هوش مصنوعی مشاور علمی خوبی برای صنایع کشور خواهد بود.
قنواتی با اشاره به نقش دانشبنیانها در افزایش بهرهوری منابع تولید و کیفیسازی تولیدات صنعتی از جمله صنعت فولاد خاطرنشان کرد: یکی از مسیرهایی که صنایع کشور برای کیفیسازی تولیدات خود باید دنبال کنند استفاده از دانشبنیانها است. این کار آغاز شده، اما با توجه به وسعت صنایع کشور لازم است اقدامات جدیتری در این زمینه صورت گیرد.
بهرهگیری صنایع از دانش با طرح پیوند صنعت و دانشگاه
قنوانی عنوان کرد:در گذشته این بحث تحت عنوان ارتباط دانشگاه و صنعت مطرح بود. صنایع و دانشگاهها در تلاش بودند تا در کنار یکدیگر قرار گیرند و از ضرورت ارتباط آنها، تحت عنوان پیوند دانشگاه و صنعت نام برده میشد. صنایع نیازهای خود را به دانشگاهها اعلام و آنها نیز در جهت بهرهگیری از دانش برای حل مشکلات و معضلات صنعتی اقداماتی انجام میدادند.
بکارگیری شرکتهای بزرگ فولادی از دانشبنیانها
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران بیان کرد: ورود دانشبنیانها به صنعت فولاد کلید خورده و به طور مثال شرکتهای بزرگ فولادی مانند فولاد مبارکه هزینه سنگینی برای شرکتهای دانشبنیان و بهرهگیری از توان و تخصص آنها را اجرایی کرده است. ورود هوش مصنوعی به صنعت فولاد نیز مبحثی نو در صنایع است که صنایع فولادی نیز از آن بهره خواهند گرفت.
کمک دانشبنیانها به تولیدات سازگار با محیط زیست و طبیعت
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از شرکتهای فولادی همکاری با دانشبنیانها آغاز شده است، تصریح کرد: شاخصهایی نو به نام فولاد سبز در دنیا مطرح شده است. استفاده از دانشبنیانها میتواند میزان تولید کربن در تولیدات صنعتی را کاهش دهد و تولیداتی سازگارتر با طبیعت را در اختیار کشورهای جهان قرار دهد.
اصلاح خطوط تولید و بهبود فرآیندهای تولیدات صنعتی با استفاده از دانشبنیانها
قنوانی خاطرنشان کرد: باید به شرکتهای دانشبنیان امکانات داده شود و تقویت شوند تا در کنار صنایع قرار گیرند و به افزایش بهرهوری آنها کمک کنند. با توجه به محدودیتهای تحریم بهروزرسانی تکنولوژیهای تحریم ممکن است کار سادهای نباشد، اما میتوان با بهکارگیری دانشبنیانها، خطوط تولید را اصلاح و در جهت بهبود فرآیندهای تولیدات صنعتی اقدام کرد.
دستاوردهای دانشبنیانها برای صنایع فولادی
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران عنوان کرد: کاهش ضایعات؛ افزایش میزان تولید، افزایش راندمان و کیفیسازی تولیدات از جمله دستاوردهای استفاده صنایع از جمله صنایع فولادی از دانشبنیانها است.
ایجاد بانکهای اطلاعاتی برای صنایع با استفاده از هوش مصنوعی
هوش مصنوعی میتواند با دادههایی که از تولید و مصرف در اختیار میگیرد پیشبینیهای مناسبی از آینده در اختیار صنایع مختلف قرار دهد. هوش مصنوعی مشاور علمی خوبی برای صنایع کشور خواهد بود
وی با بیان اینکه یکی از دستاوردهای هوش مصنوعی برای صنایع بهبود بانکهای اطلاعاتی است، عنوان کرد: هوش مصنوعی با گردآوری اطلاعات تولید در دورههای زمانی معین مثلا ۵ یا ۱۰ ساله میتواند برآوردهای دقیقی از نیازها و تقاضاها برای صنایع ارایه دهد و دسترسی به اطلاعات و آمارهایی که بانکهای اطلاعاتی در اختیار صنایع قرار میدهند منجر به تعادلبخشی تولید در داخل و برنامهریزیهای بهتر برای بازارهای صادراتی خواهد شد.
ضرورت حمایت از دانشبنیانها در کشور به ویژه از سوی بخشهای دولتی
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با تاکید بر ضرورت حمایت از دانشبنیانها در کشور به ویژه از سوی بخشهای دولتی، خاطرنشان کرد: دانشبنیانها برای آنکه بتوانند نقش خود را در اقتصاد کشور به خوبی ایفا کنند نیاز به حمایتها و بسترهای قانونی، امکانات نرمافزاری و سختافزاری دارند.
قنوانی تصریح کرد: سرمایهگذاری کشور در هوش مصنوعی و دانشبنیانها نوعی سرمایهگذاری برای آینده است. دانشبنیانها قدرت درقابت صنایع را در بازارهای جهانی و صادراتی افزایش میدهند و ضمن حرکت صنایع به سمت تولید سبز راندمان و بهرهوری بهتری از صنایع را رقم خواهند زد.کارشناسان صنعتی معتقدند نحوه استفاه از هوش مصنوعی در هر صنعت یا کارخانه میتواند متفاوت باشد ولی در تمامی موارد به هوشمندسازی و اتوماسیون کردن فعالیتها بسیار کمک میکند.
انتهای پیام/