بهبوددهندههای آنزیمی مخصوص صنعت آرد و نان تولید شد
علی مرجوی، مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان تولیدکننده محصولات پروبیوتیک و آنزیم، درباره آخرین فناوری و جدیدترین خط تولیدی که در این شرکت راهاندازی شده است به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: بهکارگیری فناوری مهندسی سویه در تولید آنزیم «مالتوژنیک آمیلاز» یا آنزیم مخصوص آرد و نان، جدیدترین خط تولیدی افتتاح شده در این شرکت است.
مرجوی ادامه داد: بومیسازی فناوری مهندسی سویه در تولید آنزیمهای آرد و نان، از صفر تاصد توسط متخصصان داخلی انجام شده است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان افزود: پروژه مهندسی سویه در تولید آنزیمهای آرد و نان یک فرآیند زمانبر و ادامهدار محسوب میشود که از سال ۱۴۰۲ آغاز شده است.
کاربرد آنزیمهای «مالتوژنیک آمیلاز»
این فناور حوزه تولید آنزیم و محصولات پروبیوتیک با اشاره به کاربرد آنزیمهای مالتوژنیک آمیلاز گفت: این آنزیمها بیشتر درصنعت آرد و نان، کاربرد دارند، اما به صورت محدود در صنایع غذایی دیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرند. از سویهها بهعنوان یک بهبوددهنده برای افزایش کیفیت آرد، استفاده میشود.
مرجوی درباره انحصاریبودن خط تولید آنزیم این شرکت در کشور توضیح داد: اکنون تولید صفر تا صد داخلی بدون مونتاژ آنزیم در انحصار این شرکت در ایران است.
این فناور تولیدکننده آنزیم و محصولات پروبیوتیک در ادامه به فناوری مهندسی سویه و توسعه آن در صنایع غذایی کشور اشاره کرد و گفت: توسعه خط تولید فناوری مهندسی سویه، تقریبا مبحث جدیدی در صنعت کشور است که شرکتهای معدودی به آن ورود کردهاند یا قصد ورود به آن را دارند؛ اما اکنون، تنها شرکت تولیدکننده آنزیمهای فرآوریشده با مهندسی سویه، همین مجموعه است.
مرجوی به نحوه اجراشدن فرآیند مهندسی سویه اشاره کرد و ادامه داد: در این فرآیند، سویه بهصورت مصنوعی در آزمایشگاه توسط فناوران ایجاد میشود. بهطورکلی، استفاده از فرآیندهای بیولوژیکی در صنعت و تکنولوژی را «مهندسی سویه»، میگویند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان درباره تجاریسازی این محصول توضیح داد: تا قبل از تولید این بهبوددهندههای آنزیمی، اکثر شرکتهای تولیدکننده آرد از بهبوددهندههای وارداتی استفاده میکردند.
انتهای پیام/