سیارک بنو قطعهای از جهان باستانی اقیانوسی است
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، نخستین بررسی نمونههای سیارک بنو نشان میدهد که این سنگ فضایی ممکن است حتی «تکهای از یک جهان باستانی اقیانوسی باشد».
با آغاز برداشت و بررسی نمونههای سیارک بنو نتایج اولیه به دست آمده از تجزیه و تحلیل آنها نشان میدهد که بنو ممکن است قطعهای از یک جهان قدیمی خشک و اقیانوسی باشد.
این نتیجه بر اساس تشکیلاتی است که در نمونهها مشاهده شده است. عناصری مشابه با رسوبات اقیانوسی و پوستههایی که در زمین به نام سنگهای سری ریولیت معروفند، در نمونههای بنو دیده شده است. همچنین، بررسیهای اولیه بر روی نمونهها نشان میدهد که بنو احتمالا از مواد آبدار تشکیل شده است.
تحویل نمونههای سیارک بنو به زمین، نقطه اوج سفری طولانی توسط فضاپیمای اسیریس-رکس بود که نمونههای خاک و سنگ سطح سیارک بنو را در سال ۲۰۲۰ جمعآوری کرد و در تاریخ ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۳ به زمین آورد و پس از مدتی در موزه ملی تاریخ طبیعی اسمیتسونیان در واشنگتن به نمایش عموم درآمد.
دانشمندان اکنون در حال بررسی تکهها، جزئیات و نمونههای برچسبگذاری شده از سیارک بند هستند و قرار است مدت زمان زیادی را به منظور بررسی و اکتشاف این سنگ اختصاص دهند.
دو دانشمند پیشرو که اکنون مشغول استخراج ذرات سیارکی هستند و چگونگی پیدایش این مواد در بنو را بررسی میکنند، در گفتگو با وبسایت خبری اسپیس اظهار داشتند، نمونههای سیارکی تحویل داده شده بینشهایی درباره منشأ شکلگیری منظومه شمسی، از جمله زمین ارائه میدهد.
اگر بنو در گذشته واقعا یک جهان اقیانوسی بوده باشد، بررسیهاس کنونی میتواند مواجهه دانشمندان را درباره تاریخچه زمین و اقیانوسهای قدیمی آن تغییر دهد. این تشخیص نیز نشان میدهد که سیارکها میتوانند منشا اطلاعات مهمی درباره تشکیل و تکامل سیارات و سیارهها باشند.
مطالعات بیشتر نیز لازم است تا تازهترین نتایج تایید شوند و کشفهای جدیدتری درباره بنو و خصوصیات آن به دست آید. این ماموریت همچنین سعی دارد تا درک ما از خطری که سیارکها زمین و انسانها را تهدید میکند عمیقتر کند.
انتهای پیام/