افزایش کیفیت اینترنت و خدمات ارتباطی با توسعه فیبرنوری
به گزارش خبرگزاری آنا، با همه مشکلات و تحریم های نادعادلانه ای که علیه کشور ما وجود دارد دستگاه ها سعی میکنند با برنامه ریزی جامع و وفاق برای تحقق اهداف کشور در راستای توسعه زیرساختی با استفاده از ظرفیت های بومی عمل کنند.هرچند که گاهی برخی از عدم هماهنگی نهادها موجب کند شدن این اقدامات شده اما از مسیر اصلی، یعنی حرکت به سمت هدف نهایی عقب نماندند.
با توجه به بیانات مقام معظم رهبری باید هوشیارانه عمل کرد و به تمامی تلاش های ثمربخش دستگاه ها واقف بود تا دشمن موجب تزریق ناامیدی در کشور نشوند.همان طور که ایشان فرمودند «کار نرمافزاری دشمن، فاصلهانداختن بین واقعیت و تصور افکار عمومی است.امروز کار اساسی و مهم برای دستگاههای تبلیغاتی ما، پاره کردن پردهی توهم اقتدار دشمن است؛ نگذارید تبلیغات دشمن بر روی افکار عمومی اثر کند.»از این رو در ادامه به بررسی توسعه زیرساختی ارتباطاتی و پروژه فیبرنوری پرداختیم که در ادامه میخوانید.
همگام بودن با آخرین فناوری های روز دنیا همیشه به عنوان اولویت های دستگاه ها در نظر گرفته شده و استفاده از ظرفیت و توان داخلی در فناوری ها زیرساختی به عنوان تکلیف بر عهده نهادها گذاشته شده است.توسعه فناوری های جدید ارتباطاتی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در دولت ها با توجه خاصی گسترش یافته.یکی از این فناوری های زیرساختی پوشش فیبر نوری در سراسر کشور و اتصال آن است که به عنوان تکلیفی مهم در برنامه هفتم توسعه بر عهده وزارت ارتباطات گذاشته شده است.
با استفاده روز افزون مردم به اینترنت و فضای مجازی حوزه ارتباطات ثابت و سیار نیاز به توجه ویژهای پیدا کرد از این رو وزارت ارتباطات سعی کرد با تمرکز بر پروژه فیبر نوری پوشش و اتصال لازم در کشور فراهم آورد. چرا که دیگر کابلهای قدیمی موجود در منازل برای انتقال دادههای اینترنتی ظرفیت لازم را برای انتقال با سرعت بالا ندارند؛ بنابراین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از سال ۱۴۰۱ به صورت ویژه پروژه ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها را در دستور کار خود قرار داد. این پروژه بهعنوان یکی از مهمترین طرحهای زیرساختی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهمنظور توسعه و بهبود کیفیت خدمات اینترنتی و ارتباطی در کشور طراحی شد تا دسترسی به اینترنت پرسرعت را در تمامی نقاط کشور، بهویژه مناطق کمتر برخوردار فراهم کند.
دسترسی ۹۷درصد روستاها به پوشش ارتباطی
بر همین اساس توسعه پروژه فیبر نوری در قانون برنامه هفتم توسعه به یک تکلیف قانونی تبدیل شده است و وزارت ارتباطات بر اساس این برنامه مکلف شده است که ۲۰ میلیون «اتصال» به فیبر نوری منازل و کسبوکارها را ایجاد کند.
خوشبختانه از زمان آغاز پروژه ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها براساس آخرین آمار منتشر شده در وبسایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی حدود ۸ میلیون (۸،۲۲۷،۹۲۰) خانوار و کسب و کار اکنون به این فناوری دسترسی دارند؛ و ۹۷ درصد روستاها دارای پوشش ارتباطی هستند این آمار نشاندهنده افزایشهای معنادار ارتباطات مبتنی بر فیبر نوری در شهرها و روستای کشور است.
اینترنت نسل ۴ و نسل ۵
با توجه به این موضوع اینترنت نسل ۴ و نسل ۵ راه اندازی شد و گسترش یافت. به طوریکه در حال حاضر طبق اعلام آخرین آمار وزارت ارتباطات تاکنون ۸۴۰ سایت نسل پنجم اینترنت در کشور راه اندازی شده است. این در حالی است که اپراتور ایرانسل سال گذشته سایتهای نسل پنجم این شبکه به ۸۴۵ سایت افزایش یافت و اپراتور همراه اول ۹۰۰ سایت نسل پنجم اینترنت در ایران راه اندازی کرده است.
توسعه خدمات دیجیتال و دولت الکترونیک
یکی دیگر از پیشرفتهای مهم ایران در حوزه فاوا توسعه خدمات دیجیتال و گسترش دولت الکترونیک است. این موضوع به ویژه در چند سال اخیر با توجه به نیاز به کاهش مراجعه به ادارات و افزایش اقدامات دیجیتالی مورد توجه قرار گرفته است و با راهاندازی سامانههای مختلفی مانند خدمات دولت الکترونیک را گسترش داده شد. این سامانهها موجب تسهیل امور اداری، افزایش سرعت فرآیندهای دولتی و شد. همچنین، در بخش خدمات عمومی مانند ثبتنام در مدارس، دریافت گواهینامههای رانندگی و پرداختهای دولتی، مردم به راحتی از خدمات آنلاین استفاده میکنند.
انتهای پیام/