دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رونمایی از ماهواره مخابراتی «ناوک» و «پارس ۲‌» در دهه فجر

رونمایی از ماهواره مخابراتی «ناوک» و «پارس ۲‌» در دهه فجر
رئیس سازمان فضایی از رونمایی دو ماهواره ناوک و پارس ۲ در دهه فجر خبر داد.
کد خبر : 952216

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی در نشست پیشرفت برنامه‌های فضایی کشور که صبح امروز برگزار شد گفت: سال جاری تاکنون اتفاقات قابل‌توجهی در صنعت فضایی رخ داده است. از جمله می‌توان به پرتاب موفق ماهواره چمران و ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ اشاره کرد که سومین پرتاب موفق این ماهواره‌بر با سوخت جامد به شمار می‌رود.

وی افزود: این ماهواره‌بر قابلیت حمل بار‌هایی تا ۱۰۰ کیلوگرم به مدار لئو تا ارتفاع ۴۵۰ کیلومتری را دارد و نشان‌دهنده تثبیت فناوری پرتابگر‌های سوخت جامد در کشور است.

 سالاریه درباره رونمایی از ماهواره مخابراتی ناوک توضیح داد و گفت: ماهواره ناوک یک ماهواره مخابراتی با قابلیت تست ارتباطات در مدار بیضوی کشیده است که برای اولین بار در چنین مداری قرار خواهد گرفت. این ماهواره در ایام دهه فجر رونمایی خواهد شد و پرتاب آن در سال آینده برنامه‌ریزی شده است.

رئیس سازمان فضایی ایران افزود: ماهواره فخر ۱ که در  مأموریت همراه بلوک انتقال مداری سامان پرتاب شد، مشابه ماهواره چمران ۱، با هدف تحقیق و توسعه ساخته شده است. تمامی زیرسیستم‌های استفاده‌شده در این ماهواره توسط بخش خصوصی توسعه یافته‌اند که نشان از توانمندی این بخش در کشور دارد. این پلتفرم کوچک، اما کارآمد، قابلیت تکثیر سریع و ساخت با هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه را دارد و امکان ایجاد منظومه‌های ماهواره‌ای را برای ایران فراهم می‌کند.

معاون وزیر ارتباطات ضمن اشاره به ۲ ماهواره راداری راد یک و راد دو در حال ساخت هستند، تصریح کرد: دقت تصویربرداری ماهواره راد یک ۵۰ متر است و ساخت آن تا اواخر ۱۴۰۴ به اتمام می‌رسد و سال آینده رونمایی می‌شود. دقت تصویربرداری ماهواره راد دو، ۲۰ متر است و طراحی محموله‌های آن در حال انجام است.

 سالاریه ادامه داد: ماهواره‌های ظفر ۲ و پایا قرار بود در اول دی ماه جاری پرتاب شوند که پرتاب آنها با تاخیر مواجه شد، ولی بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است در اواخر بهار سال ۱۴۰۴ پرتاب شوند.این دو ماهواره به ترتیب قابلیت تصویربرداری ۱۶ متر و۱۰ متر رنگی و ۵ متر سیاه و سفید را دارد و صورت همزمان با پرتابگر خارجی به مدار خورشید آهنگ پرتاب خواهند شد.

وی در ادامه با اعلام اینکه فرایند طراحی کپسول‌های زیستی جدید ایرانی در حال انجام است، گفت: طراحی ۲ کپسول زیستی ۵۰۰ و ۱۵۰۰ کیلوگرمی طبق برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور در حال انجام است و پیش بینی می‌کنیم که پرتاب‌های آزمایشی زیرمداری آن از سال ۱۴۰۴ آغاز شود.

سالاریه ادامه داد: ساخت دو ایستگاه فضایی سلماس و چناران برای کنترل و دریافت تصاویر طراحی شده است، هم اکنون در مرحله اتمام ساخت زیرساخت‌های فیزیکی قرار دارد و در سال ۱۴۰۴ بهره برداری از این دو ایستگاه انجام می‌شود.

 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب