مولتیویتامین چه نقشی در بهبود حافظه و عملکرد شناختی دارد؟
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری آنا به نقل از هلثآنلاین تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف روزانه مولتیویتامین میتواند تأثیر مثبتی بر حافظه و عملکرد شناختی داشته باشد.
در یک دوره دو ساله، افرادی که مولتیویتامین مصرف کرده بودند، بهبود مختصری را در حافظه و تواناییهای شناختی تجربه کردند. این مطالعه که در 18 ژانویه 2024 به صورت آنلاین در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، نشان داد که مصرف روزانه مولتیویتامین روزانه هم برای شناخت کلی و هم برای حافظه رویدادی مفید است.
این تحقیق که بخشی از مطالعه پیامدهای مکمل کاکائو و مولتیویتامین (COSMOS) است، با این هدف انجام شد که مشخص شود مولتیویتامینها تا چه حد میتوانند خطر زوال شناختی، بیماری قلبی، سکته و سرطان را کاهش دهند.
ارزیابیهای شناختی این تحقیق علمی، با همکاری بیش از 500 شرکتکننده انجام شد و حافظه رویدادی کسانی که در بازه آزمایش، بهطور روزانه مولتیویتامین مصرف کردند بهبود قابل توجهی داشت.
این یافتهها بهویژه با توجه به چالشهای ناشی از اختلال شناختی خفیف و بیماری آلزایمر، بهویژه در میان جمعیت سالخورده، قابل توجه هستند. این مطالعه نشان میدهد که مکملهای روزانه مولتیویتامین میتواند نقش مهمی در رسیدگی به چالشهای سلامت در این حوزه داشته باشد.
کارشناسان توضیح میدهند که ویتامینها و مواد معدنی موجود در مولتیویتامینها نقش اساسی در عملکردهای مختلف مغز دارند. به عنوان مثال، ویتامینهای خاص مانند ب6 و ب12 برای تولید انتقالدهندههای عصبی (مانند سروتونین و دوپامین) ضروری هستند. علاوه بر این، ریزمغذیهایی مانند ویتامینهای ث و ای و همچنین مواد معدنی مانند سلنیوم و روی، میتوانند از زوال شناختی ناشی از افزایش سن محافظت کنند.
با وجود این یافتههای امیدبخش، انجمن آلزایمر آمریکا تأکید کرده است که مصرف روزانه مولتیویتامین به مطالعات تأییدی مستقل در جمعیتهای بزرگتر و متنوعتر تأکید دارد و توصیه میکند که افراد درباره مزایا و خطرات مکملهای غذایی از جمله مولتی ویتامینها با پزشک خود مشورت کنند.
انتهای پیام/