چرا سبکوزنها نمیتوانند خون اهدا کنند؟
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سرپرست دفتر جذب و نگهداری اهداکنندگان ضمن اعلام این مطلب افزود: طبق دستورالعملها و استاندارهای اهدای خون کسانی که دارای وزنی پایینتر از 50 کیلوگرم باشند حتی باوجوداینکه از صحت و سلامت کافی برخوردارند نمیتوانند اهدای خون را تجربه کنند.
هادی نوری با تأکید بر اهمیت رعایت دستورالعملهای پذیرش اهداکنندگان، در سلامت خون و سلامت اهداکنندگان و دریافتکنندگان آن گفت: روند اهدای خون بهاینترتیب است که داوطلب اهدای خون پس از پذیرش، توسط پزشک اهدا معاینه میشود و بر اساس استانداردهای بینالمللی وضعیت سلامتی وی ازجمله نبض، فشارخون، درجه حرارت و وزن داوطلب موردسنجش قرار میگیرد.
وی افزود: یک داوطلب اهدای خون تنها درصورتیکه همهٔ شاخصهای سلامتی و اهدای خون او در محدوده مجاز قرار داشته باشد، برای اهدای خون پذیرش میشود.
سرپرست دفتر جذب و نگهداری اهداکنندگان سازمان انتقال خون با اشاره به میزان خون اهدایی گفت: هر واحد خون کامل در حدود 45 ±450 میلیلیتر است که متناسب با حداقل وزن استاندارد تعریفشده برای یک اهداکننده در نظر گرفته شده است تا از خطرهای احتمالی ناشی از واکنش کاهش حجم خون متعاقب اهدای خون جلوگیری گردد.
وی تأکید کرد: با رعایت این ملاحظات، فردی با وزن 50 کیلوگرم تقریباً دارای 3 هزار و 750 میلیلیتر خون است و و اهدای 405 تا 495 میلیلیتر معادل 10 تا 13 درصد حجم خون اهداکننده است.
نوری با اشاره به حجم مشخص محلولهای ضد انعقاد و نگهدارنده در کیسههای خون گفت: به دلیل بر هم خوردن این تناسب، دریافت میزان کمتر خون به جز در موارد خاص امکانپذیر نیست.
وی از علاقهمندان به اهدای خون که به دلیل وزن پایین امکان اهدای خون نداشتهاند درخواست کرد تا با پیوستن به جمع دوستداران اهدای خون، در خانواده بزرگ انتقال خون بمانند.
وی تأکید کرد: این عزیزان میتوانند با افزایش دانش و آگاهی خود درزمینهٔ اهدای خون و اهمیت آن در محافل مختلف با نشر اطلاعات صحیح دیگران را ترغیب به انجام این عمل انسان دوستانه نموده، در راه کمک به بیماران نیازمند نقشآفرینی کنند.
انتهای پیام/